מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אובדת עצותדנה24/05/2011
אני נשואה מזה כמעט 34 שנה ובשנים האחרונות אנחנו הולכים ומתרחקים עד שכיום אנחנו
כמו זרים בבית.כלפי חוץ כאילו כלום הילדים באים בשישי לארוחה. יוצאים עם חברים.
ובמהלך השבוע חוזרים מהעבודה(עובדים יחד) וכל אחד יושב בחדר אחר.התקשורת בנינו
תמיד היתהבעיתית אך כיום אנחנו ממעטים לשתף אחד את השני .הבעיה שאני מרגישה
תקועה.אנחנו צריכים למשל לעבור דירה אבל הדרישות שלו שונות משלי אז אף אחד לא מחפש.אני יודעת שצריך לעשות משהו בתקוה שאנו לא במצב אל חזור.אני מבולבלת ולא יודעת איפוא להתחיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה יקרה
עדה מורג25/05/2011אני בהחלט מבינה את הקושי שאת חווה ויחד עם זאת אני רוצה להזמין אותך לעשות הפרדה בין הדברים.
א. בעית התקשורת ביניכם.
ב. תחושת התקיעות והבלבלול שלך.
ונשאלת השאלה אם א' נובע מ-ב' או ההיפך הוא הנכון.
העובדה שהתקשורת לא היתה טובה בעבר אינה אומרת דבר. תמיד אפשר ללמוד כיצד לתקשר בצורה בהירה, אסרטיבית, מכבדת.
מאידך, אם את מרגישה תקועה ומבולבלת - איך ניראית התקשורת כלפי בעלך?
האם את כועסת, מאשימה, מקטינה אותו? ואיך הוא מתקשר איתך? מה זה עושה לך?
וכעת נשאלת השאלה העיקרית: מה פשר תחושת התקיעות והבלבול? האם היא קשורה בזוגיות או שמא זו תחושה אישית שלך?
מה היית מוכנה לשנות בחייך כדי לא להרגיש כך? באיזה מידה היית מוכנה לקחת אחריות על חייך? על מה שקורה ביניכם?
אני מאמינה שכאשר צד אחד משתנה לטובה, הצד השני מגיב בהתאם.....
ועוד נקודה אחת - העובדה שאתם עובדים יחד הופכת את הזוגיות למאד סגורה... אין פלא שבאים הביתה וכל אחד מחפש את הפינה שלו. זה בסדר גמור לכבד את המרחב האישי של כל אחד...
עובדה זו כמובן לא מונעת תקשורת ואינטימיות ברגעים אחרים או שיתוף פעולה כאשר נדרשת החלטה (למשל מעבר דירה) או כאשר נדרשת עזרה הדדית.
לכן, בהחה שהזוגיות מאד חשובה לך, הייתי מזמינה אותך לשבור את מעגל השתיקה וההתרחקות. תזמי יציאה לבית קפה, תתקרבי, שתפי אותו ברגשותיך שלך מבלי להאשים או לכעוס, דברי איתו כמו אל החבר הכי טוב שלך....וצפי להפתעות.
קרוב לודאי שהשינוי יבוא....
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)