מדוע קשה לי לחוש התאהבות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מדוע קשה לי לחוש התאהבות
    דורון
    28/05/2011

שלום,

יש תקופות שבהן אני יוצא לדייטים, לא הרבה ולא בתקתקנות. לעיתים יוצא עם אותה בחורה מספר פעמים, וזהו. אני לא מצליח ל"התרגש" או לחוש רגשות כלפיהן. למעשה אני חש דחייה מסויימת.

הפעמים היחידות שאני כן חש משהו כלפי מישהי זה כאשר אני חש שיש מצב שהיא "תלקח" על ידי מישהו אחר... כלומר, מרגשי קנאה... שמתי לב שאולי בכל הפעמים שכן חשתי, זו כנראה הייתה הסיבה ל"התאהבות" או "קראש", וזה לא נראה לי תקין, כי לא נראה לי שקשר כלשהו יכול להצליח מנסיבות כאלו.

אני בן 32 ומעולם לא הייתי בתוך מערכת יחסים, אני מניח שגם מפני שהיו לי עדיפויות אחרות וגם מפני שקשה לי להיפתח ולהכיר אנשים באופן כללי ויומיומי. נולדתי עם מומים וחשתי כל הילדות שלי שונה מאחרים, מה גם שעברתי עשרות ניתוחים ועדיין מחכה לי עוד ניתוח אחד לפחות. אולי יש למומים קשר לקשיים החברתיים שלי, קשה לי לדעת בבירור. אני חי בבדידות מסוימת, פרט לעבודה וחדר כושר.. אין לי כמעט חיים חברתיים.
    זה לא כל כך נחמד לגור לבד, אבל קשה לי להיות במחיצת אנשים, לא מרגיש בנוח ליד אנשים. מרגיש כאילו לא משנה באיזה שדה או מקשה אני אהיה, תמיד אהיה נטע זר. ופחות קשה לי להיות לבד מאשר להיות אם אנשים, אבל בגיל שלי אני כבר מתחיל להרגיש כל מיני לחצים סביבתיים לגבי המצב שאני נמצא בו היום. זה מאוד מעיק.

בעבר הייתי בטיפולים שונים אצל פסיכותרפיסט ופסיכיאטר, אבל קצת התאכזבתי מהם. חשבתי שהם לא מחזירים תמורה נאותה לסכומים ששילמתי להם.

ואני חי היום בתוך עולם של חוסר זמן, שאין זמן לכלום. צריך להספיק המון ואין זמן. פשוט אין זמן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מדוע קשה לי לחוש התאהבות

הוספת תגובה

• דורון היקר

יעל צ'רניאק
    30/05/2011

אני מוקירה אותך על הכנות.
    אני קוראת את דברייך ואתה מעלה מספר נושאים שונים וקשורים זה לזה.
    לצורך העניין כדאי שנפריד בין הדברים:
    1. לא מצליח להתרגש
    2. חש משהו כלפי אלו שיכולות "להלקח" על ידי אחר
    3. מומים שנולדת איתם, והתחושות שלך בעקבות כך
    4. הרגשת השונה, בדידות, נטע זר
    5. לחצים סביבתיים - צריך להספיק ואין זמן

קורה לעיתים קרובות שכשיש חשש כלשהו מזוגיות, פחד להחשף או להפגע, אנשים בוחרים באופן לא מודע בבני זוג " בלתי אפשריים " עבורם, כמו שאתה מתאר.

אתה מעלה גם את הסיבות שיכולות להיות לחשש הזה: תחושת השונות, הרגשת זרות, קושי להיות במחיצת אנשים... אלו דברים שבוודאי מונעים ממך ליצור קשר אמיתי וטוב, ויש להשתחרר מהתחושות הללו וללמוד לאמץ תחושת שייכות, שותפות, שמאוד חשובים בקשר זוגי מוצלח.

לכן, אם ברצונך באמת לפגוש בבנות זוג שתוכל להתאהב בהן וגם לייצר איתן מערכת יחסים של שותפות אמיתית, כדאי מאוד שתפתח את האיכויות הללו, יש להתגבר על החששות ועל המכשולים, לצאת מאזור הנוחות של להיות לבד, ולהתמודד עם מה שיעלה בדרך ופשוט להיות בדרך אל הזוגיות הרצויה שלך.

לפני כן כדאי לך לדעתי להתבונן על המניע שלך להיות בזוגיות, האם זה רק מתוך לחץ סביבתי, האם יש לך באמת רצון אותנטי להיות בזוגיות? זו שאלה מצויינת לשאול את עצמך, האם זה באמת מה שאתה רוצה?

מקווה שהשאלות הללו יעזרו לך להתבונן לעומק ותוכל לקבל תובנות מעצמך
    בהצלחה
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו