מתוסכלת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתוסכלת
    יעל
    12/06/2011

שלום,אני בזוגיות כבר 3 וחצי שנים ,בת 23,אנחנו כבר מדברים פה ושם על נישואים,מלחיצים אותי ואומרים לי לא לתת לו יותר מדי למרוח אותי ושהוא כבר צריך להציע נישואים ,אני נורא מתוסכלת מזה ,מפחדת שאולי באמת כולם צודקים ובאמת הוא מורח אותי ,חשוב לו לסיים עם הלימודים ולצבור הון מסויים על מנת להתחיל למסד את היחסים ביננו ואני לא יודעת עד כמה אני צריכה לשים גבול ,דבר נוסף שמפריע לי -הוא אומר שהוא מאוד בטוח בי וברור לו שנתחתן אבל הוא ממש מתעקש על הסכם ממון ועל חשבונות נפרדים (חשוב לי לציין שלי יש 220 אלף ש"ח בעוד לו יש 90 אלף ש"ח ) אולי כי בטווח הארוך הוא בטח יכפיל את הסכום כיוון שהוא יכול להגיע למשכורות היסטריות ,זה מאוד מלחיץ אותי ולא נותן לי מנוח,תמיד חלמית על זוגיות בשותפות בלי לעשות חשבון וזה ממש מנפץ לי את החלום,השאלה היא האם זה בסדר ולגיטימי או שזה משהו שאמור לאותת לי ?
    דבר נוסף שאני רוצה לציין שבמשפחה שלו היו הרבה מקרים של גירושין שהסתיימו בצורה מאוד מכוערת בהם האישה עשקה את בעלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתוסכלת

הוספת תגובה

• יעל יקרה

עדה מורג
    12/06/2011

אני הייתי רוצה לחלק את פנייתך לשני חלקים:
    א. ההחלטה להינשא.
    ב. הסכם הממון.

לגבי א. אני מזמינה אותך לעשות חשבון נפש עם עצמך בלבד.
    אל תתני לאיש להלחיץ אותך בהחלטותיך וביחסך לבן זוגך.

מה הדבר החשוב בעיניך כאשר את עומדת מול החלטת נישואין:
    האם גילך הוא הקובע? את רק בת 23.....
    האם אורך תקופת ההיכרות ביניכם?
    או שמא חשוב לך איכות היחסים ביניכם, הרגשות ההדדיים, החברות, התקשורת,
    המשיכה ההדדית?
    האם בן זוגך הוא האיש שחלמת עליו? האם את היא האישה שהוא חלם עליה?

חשוב שתבחיני ותפרידי בין סיבות של לחץ חיצוני ובין מה שלבך אומר לך.

לגבי ב., אני בהחלט חושבת ש"בריא" לעשות הסכם ממון. זה שומר על יחסים פיננסים ברורים ובמידת הצורך בעתיד זה מונע מלחמות מיותרות.

הסכם ממון לא אמור לנפץ לך את "חלום" הזוגיות בשותפות מלאה.
    אפשר גם להגיע להסכם שכל אחד שומר על ממונו הקודם ומרגע הנישואין הממון משותף ומתחלק חצי חצי במקרה הצורך.
    חשוב - מאד חשוב - לעשות הסכם עם עו"ד המתמצא בתחום.

שותפות מלאה יכולה לבוא לידי ביטוי באחריות משותפת על הבית, על הילדים, על הפרנסה או על כל החלטה שתאלצו להחליט בדרך.
    מאחלת לך החלטות נבונות והרבה אהבה ושמחה בזוגיות שלכם.
    עדה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממש תודה רבה

יעל
    12/06/2011

עשית לי הרבה סדר בראש
    תודה תודה תודה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו