לחץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ
    ליאורה
    23/06/2011

כשאני בחברת אנשים חדשים אני הופכת להיות קפואה ולחוצה מאוד ולא מצליחה לצאת מזה. הפחד שאני נראית לחוצה גורם לי להיות עוד יותר לחוצה, למרות כל המשפטים שאני אומרת לעצמי ושאני מנסה לקבל את עצמי ולהבין שאין סיבה להיות לחוצה.

זה אולי ישמע מוזר, אני מרגישה שאני נהיית אוטיסטית ליד אנשים חדשים. מרוב לחץ הכישורים החברתיים שלי נפגעים.

אני לא יודעת מה לעשות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחץ

הוספת תגובה

• ליאורה יקרה

יעל צ'רניאק
    23/06/2011

מה שאת מתארת לא נשמע מוזר, זו אכן תופעה לא רציונאלית, לכן ההסברים שאת נותנת לעצמך והנסיונות להבין שאין סיבה ללחץ - לא מספקים. הפחד משתלט עליך ומשתק אותך.

הרגש והרציונאל הם שני מנגנונים שונים, שקשורים זה לזה, אך הרגש הוא בסיסי וקדום יותר ולכן גם כשרציונאל מבין שזה לא הגיוני, לעיתים אנחנו לגמריי מזוהים עם הרגש ומתנהלים מתוך הפחד, כמו ילד פגוע ומפוחד, ששבוי בצורך באהבה והערכה מצד הסביבה, ומונע מתוך הפחד שלא יאהבו ויקבלו אותו.

הדרך להתמודד עם הלחץ, היא על ידי טיפוח שקט פנימי וחיזוק הביטחון שלך בעצמך וביכולתך לעשות זאת.

אני מאוד ממליצה על תרגול של מדיטציה, הן ככלי להפגת מתחים, והן כככלי לחופש מהרגשות שלנו, מהפחדים הלא רציונאליים.

קיימות הרבה מאוד טכניקות של מדיטציה, דמיון מודרך ועוד שעובדות על טיפוח מרחב של שקט ושלווה פנימי בתוכנו, מרחב החופשי מהמחשבות והרגשות שלנו.

וישנם כלים רבים לחיזוק הביטחון העצמי, כך שכשתהיי בסיטואציה המפחידה, את תלמדי לא לתת משקל רב מדי לפחד שיעלה (תתרגלי חופש פנימי מהרגש והפחד) ותתמקדי ביכולות שלך, בביטחון שיש לך מנסיונות העבר וחיזוק הבטחון שתרגלת מבעוד מועד, לראות את עצמך מתפקדת בסיטואציה כזו באופן שהיית רוצה, ולהפנים לתת המודע שלך את הביטחון שלך עם אנשים חדשים.

אין מנוס מלקחת אחריות על הרגשות שלנו, כדי לנהל אותם באופן נכון שמשרת אותנו ולא לתת להם לנהל אותנו מתוך הפחד והלחץ שמשתק אותנו.

מקווה שקיבלת כמה כיוונים למחשבה,
    בהצלחה
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו