מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרדניזון פלוס לקיחה של כורכום?מיכל22/01/2020
שלום,
האם ניתן לקחת לתקופה של קורס פרדניזון עם אסתמה תוסף כורכום או שעדיף להפסיק?
ובכלל, מהו המינון של כורכום ליום שמומלץ לאסתמה ובכלל?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כורכום
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית24/01/2020יש להפריד כמה שעות בין נטילת הפרדניזון והכורכום. לגבי מינון הדבר תלוי בריכוז הכורכומין בתוסף. יש להסתכל על ההמלצות שרשומות על גבי התוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין סי ומיץ רימוניםסופי21/01/2020
שלום
האם ויטמין סי כתוסף וגם שמצוי בפירות כמו קיווי פלפל אדום פפיה וגויאבה וגם מיץ רימונים יכולים לגרום לדילול דם?
תודה רבה לתשובה
סופי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין סי
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית24/01/2020ויטמין סי לא מדלל דם אך הוא עלול להפחית את הספיגה של תרופות מסוימות לדילול הדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין סי כתוסף וכמות מומלצתשלומית12/01/2020
שלום רב,
בת 72,ורגישה לפרוקטוז,ולכן איני אוכלת פירות
האם רצוי לקחת ויטמין C כתוסף ובאיזה כמות ליום ?איזה כמות עלולה להזיק?
תודה
שלומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין סי
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית13/01/2020500 מג ליום. אם לוקחים יותר מדי (כמה גרמים ביום בדרך כלל) התופעת לוואי היא שילשולים. כך יודעים שלוקחים יותר מדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוספולופידין סרין ולקיחת פרדניזוןמיכל12/01/2020
שלום,
הייתי לוקחת קבוע פוספולופידין סרין. כעת עליי לקחת לחודש פרדניזון לאסתמה, עם ירידה הדרגתית. (40 מ"ג). האם בתקופת החודש הזאת מומלץ להפסיק עם הפוספולופידין סרין?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוספולופידין סרין
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית13/01/2020אין צורך להפסיק, אבל חשוב להפריד בינהם כ4 שעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול משולב בטפיל מעייםמשה07/01/2020
שלום וברכה. מזה כשנה אני סובל מהטפיל הנפוץ בלסטומיציס הומיניס ולאחרונה נחשפתי לפרוביוטיקה ולשלל מוצרים נלווים. לאחר שקראתי מידע באינטרנט קנית 3 מוצרים : פרוביוטיקה חזקה, שמן אורגנו, תמצית זרעי אשכוליות.
שאלתי: האם מותר לצרוך את שלושת המרכיבים הנ"ל בכל יום? האם הם סותרים/ לא יעילים יחדיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טפילי מעיים
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית07/01/2020שלום,
שמן אורגנו ותמצית זרעי האשכוליות קוטלים חיידקים. הם קוטלין גם את החיידקים הטובים וחכן מומלץץ להוסיף פרוביוטיקה( פרוביוטיקה =חיידקים טובים). כדי שלא יקטלו את הפרוביוטיקה יש להפריד לפחות שעתיים בינהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה האם?
משה07/01/2020האם עדיף בבוקר לקחת פרוביוטיקה על בטן ריקה ולאחר 5 שעות נניח את תמצית האשכוליות או להיפך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטפילי מעיים
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית08/01/2020אפדר בבוקר את הפרוביוטיקה על קיבה ריק. ואת זרעי האשכולית אחרי כמה שעות עם אוכל.גם האורגנו עם אוכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד דבר ברשותך
משה09/01/2020הקדמתי בשאלתי וציינתי שקניתי :שמן אורגנו, ותמצית זרעי אשכוליות.ברצוני להשתמש בתכשיר אחד בלבד שהוא הכי יעיל מבין שניהם..להמלצתך במה עדיף להשתמש בשמן אורגנו או בתמצית זרעי אשכוליות במאבק בטפיל הבלסטומיציס? תודה רבה;))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטפילי מעיים
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית09/01/2020אני נוטה להמליץ יותר על שמן אורגנו אך זרעי האשכוליות יעילים לא פחות. אם קנית את שניהם אתה יכול לקחת לסרוגין פעם אורגנו ופעם זרעי אשכוליות וכך הכיסוי יהיה מירבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת תוספים עם סיבים תזונתייםרוני02/01/2020
שלום,
האם לקיחת ויטמינים ומינרלים(לוקחת בנפרד לא מולטי ויטמין כי אסור לי בי 6) בארוחת בוקר עם 13 גרם סיבים תונתיים עלול לפגוע בספיגה?
והאם לקיחת הויטמינים והמינרלים ב 7 בערב כשהולכים לישון באחת בלילה אמורה להפריע להרדמות או לשינה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמינים
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית02/01/2020בעיקרון אין עם זה בעיה , אני מאמינה שאת צורכת פחות מ300 גרם סיבים. לגבי הערב גם לא צריכה להיות בעייה. תלוי במינון והרכב הויטמינים ובשעת השינה. אם אין בעייה להרדם לא הייתי דואגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת גם על פרדניזון עם קוורציטיןמיכל28/12/2019
האם מותר לקחת פרדניזין להחמרת אסתמה עם קוורציטין? אם לא, כמה ימים לפני מומלץ להפסיק עם הקוורציטין?
ובלי קשר, האם מינון של 1000 מ"ג ליום קוורציטין הוא מינון טיפולי וטוב?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוורציטין
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית28/12/2019אין מניעה לקחת קוורציטין עם פרדניזון. להרחיק נטילה בינהם כמה שעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלתי על רודיולהמיכל25/12/2019
אני צריכה לקחת פרדניזון לשבועיים עבור החמרה באסתמה ולא עבור מחלות אוטואימוניות. האם במקרה כזה רודיולה לא בעייתית?
והאם 5htp לא בעייתי עם פרדניזון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרדניזון
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית25/12/2019במקרה זה נתנו לך את הפרדניזון להרגיע את מערכת החיסון ולא הייתי משלבת עם רודיולה. 5htp מעלה סרוטונין לכן אסור לקחת תוסף זה יחד עם תרופות נוגדות דיכאון מסוג SSRI. מכיוון שאני לא מכירה את התמונה הרפואית הכוללת שלך בכל מקרה הייתי ממליצה להתייעץ עם איש מקצוע שמכיר אותך. אין להקל ראש בשילוב של תוספים עם תרופות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרדניזון עם רודיולה האם מותר לקחת?מיכל25/12/2019
שלום,
אני צריכה לקחת פרדניזון לשבועיים. האם יש בעיה בלקיחה באותו היום ברודיולה או 5HTP?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רודיולה
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית25/12/2019הרודיולה ממריץ את מערכת החיסון והפרדניזון עושה פעולה הפוכה, לכן לא הייתי משלבת בינהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשריות ריאתיות שנתיים אחרי אוסטאוסרקומהלילך23/12/2019
שלום,
בשנת 2017 אובחנה בבן זוגי אוסטאוסרקומה במנדיבולה.
בזמנו הנטורופת המליץ לקחת תוספי פטריות ממיקוליביה (Myco Therapic ו- Reishi Pure).
במקביל בן זוגי עבר 3 סבבים של כימותרפיה, לאחר מכן ניתוח כריתה+שחזור ולאחר מכן הקרנות יומיומיות במשך חודש ומאז נמצא נקי בכל הביקורות.
בצילום CT חזה שביצע לאחרונה נמצאו קשריות באונה העליונה של הריאה הימנית (הגדולה מבניהן 1.6*1.3 ס"מ), אנחנו כעת בתהליכי בירור בבתי חולים ובינתיים שוקלים לחזור לקחת תוסף טבעי.
אשמח לשמוע האם ועל מה את ממליצה?
תודה מראש,
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשריות
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית23/12/2019שלום, גם אני ממליצה במקרים כאלה על מיקוליביה. קורדיספס בשילוב עם מיקו טרפיק. ממליצה לך גם להתייעץ איתם. יש להם שרות מצוין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה סיגל על המענה המהיר, אתייעץ גם איתם
לילך23/12/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בוושט, מעוניינת בטיפול טבעימודאגת21/12/2019
לאחרונה רופא אאג אבחן אצלי דלקת בוושט. אף פעם לא סבלתי מצרבות וגם לא כעת. הוא טוען שזה ביגלל חומציות בקיבה. לא נראה לי שזו הסיבה. אני אחרי תקופה מאוד לחוצה. בדרך כלל בריאה וספורטאית. תוכלו בבקשה לתת לי עצות על טיפול טבעי בדלקת שכזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בושט
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית21/12/2019צמח האולמוס יכול לעזור. הוא מגן ומשקם את רירית הושט. יש להשיג אותו באבקה . חשוב לשמור על תזונה נכונה ולא חומצית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה סיגל
מודאגת22/12/2019אני שותה אלוורה וזה נראה שעוזר. המליצו לי על שמן אורגנו, האם גם מתאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנדידה כנראה וגנילית, שריפה וכאביםלנה20/12/2019
שורף לי שם,ביחוד בלילה לפני השינה משום מה .לא מגרד לי.
ושורף לי גם פי הטבעת.
יש לי לחץ כשאני משתינה..וכאשר אני "בהתקף של כאבים" אז גם יש לי תכיפות שתן.
אני בת 40.ללא ילדים .מטופלת בהורמונים כבר שנים לpmsקשה.
גניקולוג אבחן כקנדידה ונתן לי משחה ונר.
אבל הוא לא הרגיש לי יסודי מידי...
בכול אופן מה לדעתכם יכול לעזור?
כי זה הגיע בסוף תקופה עם המון סטרס פיזי ונךשי שהיה עליי.סטרס שדי נגמר כבר...
כבר חודשיים שלןקחת פרוביןטיק עם חמוציות
מפחיתה בסוכרים.
האם זה נשמע קנדידה ומה אפשר לעשות?
זה ממש מרגיש כאילו שהשתן שלי חומצה כי כול פעם אחרי שאני בשרותים כולהאיזור שורף-פי הטבעת איבר המין ןכו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנדידה
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית21/12/2019שלום, האם עשית בדיקת שתן לשלול דלקת או חיידק בשתן? בקנדידה יש פטרייה בנרתיק שמגרדת בדרך כל.ל ולרוב יש עוד תסמינים כמו תשוקה למתטק, אי נוחות בטנית ועוד. יש גם בדיקה לאבחון קנדידה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות - ניסתי את כל ההמלצות ולא עוזרדנה20/12/2019
תזוזה סיבים שתית מים דברים חמים שזיפים ...
הכול.
זה מופיע לי רק מתי שהמזג אויר מתחיל להתקרר-בנובמבר בירך ןעד אפריל בערך
כבר כמה שנים
שמעתי על התוסף תזונה גסטרו לקס.האם כדאי?
האם זה יכול לנבוע ממשהו נפשי?
ואם כן ממה?כי הרגשת איטיות כללית כבר יש לי.
והרגשה שהכול תקוע בחיים שלי - אין לי כל כך כרגע דווקא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית21/12/2019הי דנה, כמובן שעצירות רגשית יכולה לגרום לעצירות פיזית. שימימלב אם את שותה מספיק, ועושה פעילות גופנית. אפשר להשרות כף זרעי פשתן ולשתות. אין לי נסיון עם התוסף שרשמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז זהו,
דנה28/12/2019שאין לי ממש.
וגם אם היה לי עצירות רגשית-למה זה מופיע רק בחורף??
כמו שרשמתי גם-עושה פעילות שותה המון מים.
כמה זמן להשרות לפני ששותים את הפשתן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפשתן
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית28/12/2019להשרות כשעתיים בכוס מים . זרעי הפשתן יפרישו אל המים חומר דמוי ג'ל, שלו תפקיד במניעת עצירות. בחלוף 2-3 שעות, יש לשתות את המים עם הזרעים. תארת תחושת איטיות שיכולה להתאים לדכדוך חורף שהרבה סובלים ממנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טוסטר לחיצה מצופה בטפלוןשרית11/12/2019
שלום לסיגל,
האם טוסטר לחיצה שמצופה בטפלון במקום שמניחים את פרוסות הלחם ,יכול להיות מסוכן לשימוש כאשר מפעילים בו את החום לצורך הקלייה של הלחם?
תודה מראש לתשובה
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טפלון
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית11/12/2019הבעיה בטפלון היא שאם יש שריטות או בחימום בחום גבוה מאוד הוא משחרר מספר גזים וחומרים לא בריאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכריות לעיסה לתינוקות המכילות ברזלסופי07/12/2019
שלום,
סוכריות לעיסה לתינוקות המכילות ברזל,האם מוכר לך ?
שמעתי שהן גם טובות למבוגרים ואין להם תופעות לוואי,
האם ידוע לך כיצד הם ניקראים?
בתודה מראש
סופי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכריות
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית07/12/2019שלום, יש הרבה סוגים. אני מעדיפה ברזל בנוזל כי הסוכריות לרוב מכילות סוכר וחומרים מיותרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)