מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנמיה- מחסור בברזל והרצון להמנע מעירוימיכל02/10/2020
שלום,
אני בת 37. ההמוגלובין שלי 10.7 פריטין 8 וברזל 41.
אשמח לברר:.
1. כשהפריטין יעלה ל 10 והברזל ל 60 שזה תחיחת הנורמה האם זה אומר שההמוגלובין יהיה תקין?
2. בכמה זמן ניתן להגיע לערכים תקינים עם נטילת ברזל לימפוזי במינון 27 מ"ג ליום(עם ויטמין סי) כאשר אני צורכת ליום מהתזונה כ 12 מ"ג ברזל.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית03/10/2020אסביר את הקשר בין הברזל להמוגלובין -ההמוגלובין הוא מולקולת חלבון, המכילה בתוכה אטום ברזל כחלק מהכדוריות האדומות. לכן לרוב מחסור בברזל גורם לבעיה בייצור תקין גם של המוגלובין וגם כדוריות דם אדומות, וזו האנמיה . הפריטין אלו מחסני הברזל שלנו.
העלאת הברזל באנמיה על ידי תוספים ותזונה היא אינדיבידואלית וקשורה לספיגה בגוף של הנוטל. במידה והכל תקין הייתי מצפה לראות עלייה תוך חודש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השריה של שקדים ומידת רעילות של הקליפהסוזן02/10/2020
שלום וחג שמח לסיגל,
יש לי עוד שאלה קטנה בעניין שקדים עם קליפה,
אם אני משרה אותם במים למשך 6 שעות
אני מבינה שאני מסננת את השקדים עם הקליפה מהמים
ואז הקליפה לא רעילה ולא מזיקה ואפשר לאכול ללא חשש?
ותודה לתשובתך
סוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקדים
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית03/10/2020שלום ,
ההשריה מטרתה לנטרל את החמוצה הפיטית שמונעת ממינרלים כמו ברזל ואבץ להספג. בקליפה יש חמרים מזינים רבים, ובכמויות סבירות אין בעייה לצרוך אותה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיבולת שועל גסה או קוואקר האם בריא?מאי02/10/2020
היי
האם קוואקר זה בריא?
אני בדרך כלל אוכלת שיבולת שועל גסה אבל שיבות דקה מתאימה לאפייה ולדייסה יותר טעם לי
האם בדקה שנקראת קוואקר יש ערכים תזונתיים וזה נחשב לפחמימה מורכבת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיבולת שועל
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית02/10/2020שלום,
קְוואקֵר זה שם של אחד ממותגי שיבולת השועל מתוצרת חברת קווייקר האמריקאית שהפך לשם גנרי של המאכל. יש שיבולת שועל גסה ויש דקה ( יותר או פחות). ההבדל הוא בחיתוך. אני תמיד מעדיפה את הטבעית יותר הגסה. אבל גם אני משתמשת לעיתים בדקות יותר לאפייה.
ככל שהיא גסה הגוף צריך יותר אנרגיה כדי לפרק אותה ולכן היא גורמת יותר לתחושת שובע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קילוף שקדים באמצעות השריה ממושכתסוזן01/10/2020
שלום סיגל ,
תודה לתשובה
רציתי לשאול בהמשך לתשובה בעניין שקדים עם קליפה
אם אני משרה את השקדים אני צריכה לקלוף את הקליפה או שאפשר לאכול את השקדים עם הקליפה
ולעניין ההמלצה לברזל,עדיין לא ניסיתי את האקוסאפ
האם הוא נחשב לטוב ביותר ,
אני מבינה שהוא נוזלי ,האם צריך להוסיף בכול פעם מיץ לימון לספיגה טובה יותר?
תודה רבה מאוד מאוד
סןזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית02/10/2020הי סוזן,
כמעט פספסתי אותך:)
אפשר לאכול את השקדים עם הקליפה. שימי לב שאחרי ההשרייה יש צורך לאחסן במקרר כדי שלא ירקבו.
האקוסאפ מצוין. הוא מכיל בתוכו כבר ויטמין סי כך שאין צורך להוסיף לימון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
סוזן02/10/2020היי סיגל
תודה רבה לתשובתך המהירה
כול הכבוד
סוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקדים עם קליפה ותוספי ברזלסוזן01/10/2020
שלום לסיגל,
האם אכילת שקדים לא קלויים עם קליפה יכולים להזיק בגלל הקליפה?
ועוד שאלה בעניין תוספים שמכילים ברזל
לקחתי מספר חודשים ספאטון וגם ברזל של אלטמן קומפורט בשקיות לתקופה של כמה חודשים
והתוצאה בבדיקות דם לא היו ממש טובות
האם ישנה המלצה אחרת וטובה יותר?
אשמח לתשובה
תודה סוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית01/10/2020שלום,
שקדים עם קליפה מומלץ להשרות כ 6 שעות כדי שתהיה ספיגה טובה יותר של הברזל.
לגבי תוספי ברזל- לי יש נסיון טוב עם קומפורט של אלטמן וברזל נוזלי של אקוסאפ.
ולא לשכם להוסיף לימון למזון להגביר ספיגת הברזל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר להשאיר בצל חתוך במקרר כדי שלא יתקלקל?דנה01/10/2020
שלום
אני נוהגת לאכול חצי בצל בצהריים עם הארוחה את החצי השני אני משאירה במקרר במשך יום ולמחרת אני שוב אוכלת עם הארוחה האם הבצל מתקלקל אם משאירים אותו במשך יום במקרר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצל
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית01/10/2020בתנאי אחסון נאותים אין בעייה . יש סברה שבצל חתוך סופח אליו רעלים אך היא הופרכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אפשר להעלים פוליפ באף בשיטה טבעית?ליסה30/09/2020
שלום
יש לי פוליפ באף הרופא נתן לי 2 תרסיסים לשימוש במשך חודש ואז הוא יבדוק אם הפוליפ התכווץ או לא ממש לא רוצה להתמכר לתרסיסים כאלה מה אפשר לעשות כדי לטפל בשורש הבעיה עש צמחי מרפא או תזונה או תוספי תזונה אני יודעת שהנושא מורכב ושמצריך טיפול מעמיק אבל אפשר המלצות קטנות הכוונה נכונה אשמח אם אזכה למענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ באף
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית01/10/2020שלום,
אין לי נסיון בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה לגבי דלקת סינוס אין טיפול טבעי?
ליסה01/10/2020תודה על המענה
אז יש דרך טבעית לטפל בדלקת סינוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת בסינוס
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית01/10/2020כן בוודאי,
יש הבדל בטיפול בין דלקת אקוטית וכרונית מבחינת צמחי מרפא. באופן כללי צמחים כמו אכיניצאה, הידרסטיס,איזטיס, וכו. כדי להגיע להרבליסט להתאמה אישית. אפשר לעשות אינהלציות על ידי הרתחה מים עם צמחי מרפא כמו טימין/ בת קורנית ולנשום את האדים ( עם מגבת על הראש שמשמשת כמעין אוהל).
תוסף של קוורציטין מסייע לסינוסיטיס על רקע אלרגי,
יש גם תרופות סבתא שמקלות כמו סירופ בצל דבש בהכנה ביתית, קומפרסים של עלי כרוב.
ותזונה אנטי דלקתית ללא מזונות שמגבירים ליחה ( כמו מוצרי חלב ,פירות הדר, בננות, ובוטנים.
כל אלה יעזרו לדלקת אך לא בהכרח לצמצום הפוליפ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתה חמים מצ'ילי חריף
ליסה02/10/2020שלום
ותודה על המענה האם גם תה חמים מצ'ילי חריף טחון יכול להקל ? איך שאני יודעת החריף מגביר את זרימת הדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצ'ילי
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית02/10/2020כן, שווה לנסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקת שקדים או קמח שקדים לחלבוןמאי29/09/2020
היי
מה יותר טוב ומכיל חלבון
קמח שקדים או אבקת שקדים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקדים
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית30/09/2020את קמח השקדים טוחנים משקדים קלופים ואבקת השקדים עשויה משקדים שנטחנו עם קליפתם הפנימית (אלא אם כן מצוין שהם קלופים/מולבנים). מבדיקה ברשת ראיתי כי ב100 גרם קמח שקדים יש 18.6 גרם ובאבקה 20.8.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בצמח המאקה האם מחליש את האדרנל?ארז28/09/2020
אני בחור בן 37. אני מחפש צמח ממריץ מחזק שלא פוגע בגוף לאורך זמן. הבנתי שגינסג מחליש את בלוטת האדרנל ולא מומלץ לקחת אותו לתקופות ארוכות ובכלל לא לאנשים צעירים. האם צמח המאקה גם מחליש את האדרנל? האם הוא מתאים לתקופות ארוכות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאקה
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית30/09/2020שלום,
צמח המאקה מחזק ולא מחליש את בלוטת האדרנל. להפך, הוא אדפתוגן , כלומר, הוא מחזק את האדרנל ומתאים לתקופות ארוכות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספי סרפד וברזל האם מספיקים לטיפול באנמיה?שירי28/09/2020
שלום,
האם ידוע לך במקרה כמה מ"ג ברזל מכיל תוסף של סרפד 500 מ"ג? רציתי להבין האם באנמיה שווה לקחת אותו.
והאם גם כשאוכלים בשר אז אם אוכל איתו גבינה ספיגת הברזל תפגע או שזה תקף רק אם לוקחים תוסף ברזל ואז לא לא לקחת עם חלב?
ולגבי כלורופיל, האם זה נכון שאם לוקחים אותו לבד ללא תוסף ברזל אין לזה באמת תועלת אם יש אנמיה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית30/09/2020שלום,
באנמיה הייתי לוקחת תוסף בשלב ראשון כדי להגיע לאיזון ולאחר מכן (אפשר גם במקביל) להעזר בסרפד.
לגבי חלב- מדובר על הסידן שבו מכיוון ש סידן מתחרה עם ברזל על ספיגה ולכן שילוב של שניהם עלול לגרום לתחרות על אתרי ספיגה ולמחסור בברזל. יש היום תוספי ברזל שניתן לקחת ללא השפעה כמו קומפורט של אלטמן. וזאת בשל צורת הספיגה המשופרת שלהם.
כלורופיל עשיר בברזל, אך שוב, במקרים של אנמיה חריפה הייתי מתחילה עם תוסף למילוי חסרים בצורה מהירה יותר ובהמשך ממשיכה עם כלורופיל לתמיכה ומניעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת פיטוסטרולים לטיפול בכולסטרול LDLיעל25/09/2020
שלום,
במידה ולוקחים פיטוסטרלים והם מורידים את ה LDL ב 10 אחוזים, אם מפסיקים כעבור חודשיים האם התוצאה תשמר? או שצריך לקחת את זה קבוע כל הזמן כמו תרפות לכולסטרול?(במידה ושינוי תזונתי וספורט לא עזרו וזה גנטי).
ולגבי פרוביוטיקה, אני לוקחת שנים ולאחרונה עברתי לוויוומיקס שדורשת קירור. האם גם בפרוביוטיקה עדיף לקחת קבוע במשך שנים ארוכות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטוסטרולים
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית25/09/2020שלום,
הפיטוסטרוֹלים מתחרים עם הכולסטרול על הספיגה במעי ובכך מורידים את רמתו. אם הגוף באופן גנטי כפי שרשמת מייצר כולסטרול יש להמשיך לצרוך את הפיטוסטרולים.
פרוביוטיקה אפשר לעשות הפסקות . החיידקים הטובים שנלקחים כתוסף פועלים להשבת המאזן התקין של פלורת המעי. לאחר שמושג האיזון אפשר להפסיק . אפשר לקחת כמניעה לתקופות קצובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אילו סוגי תמרים יש בריאים עם פחות סוכר?מאי23/09/2020
היי
עד לא מזמן אכלתי 2-3 תמרי מג'הול הגדולים והתחילו לי קצת כאבי שיניים יש בזה המון סוכר.
יש תמרים מסוג אחר שהם עם פחות סוכר? מצידי שיהיו קטנים...
תודה על כל המענה לשאלותיי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמרים
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית23/09/2020שלום,
כן, תמרי נור את מתכוונת כנראה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפאין בקקאו ומפריע לספיגת ויטמינים ומינרלים?מאי23/09/2020
היי,
הפסקתי לשתות קפה בגלל הקפאין מכיוון שאני נוטלת ויטמין די ובי 12 ו או בי קומפלקס והבנתי שזה פוגע בספיגה.
האם גם בקקאו טחון אורגני גם יש הרבה קפאין והוא מפריע לספיגת ויטמינים ומינרלים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קקאו
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית23/09/2020ברוב הזנים של הקקאו יש מעט קפאין, הרבה פחות מאשר בקפה. בכל מקרה הייתי מפרידה כשעתיים בין הויטמינים לשתיית קפה/ תה/ קקאו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין סי בפלפל אדום לאחר בישולסופי23/09/2020
שלום,
אומרים שברבע פלפל אדום (הירק) יש כמות של ויטמין c המספיקה ליום.
האם בבישול הוא מאבד את הוויטמין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין סי
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית23/09/2020שלום,
ויטמין סי אכן נהרס בחום. כדי להנות ממנו יש לאכול את הפלפל טרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב בין תוספים ותרופות במצב של אנורקסיהא22/09/2020
שלום. אני מקבלת יוטירטקס ו to sr, וכן אומפרדקס. יש לי 2 שאלות לגבי תוספים (אני עם תת תזונה אוסטאופניה ונשירה, עקב אנורקסיה רבת שנים)
האם מותר לי תוסף סולגאר hns המכיל msm, ויטמין c, סיליקה, ל-ליזין, ל-פרולין אבץ ונחושת?
האם מותר לי בנוסף קומפלקס b?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספים
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית22/09/2020תוספים לקחת במרחק לפחות שעתיים מהתרופות.
רשמת תרופה to sr אותה אינני מכירה . יש לשאול רוקח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)