מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיתוי לאכול דברים מתוקים בסגר למרות סכרתדלית22/09/2020
איך אפשר להתמודד? בגלל הסגר אני לבד בבית מרוב שעמום אני אוכלת עוגות וממתקים בזמן שיש לי סכרת, הייתי שמחה לטיפ איך מתמודדים במצב כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית22/09/2020קודם כל להוציא את הממתקים מהבית. אם יהיו הרבה ירקות במקרר במקום עוגות זה מה שתנשנשי. כשיש חשק למתוק תמיד לשלב עם משהו שומני ( לדוגמא - תמר עם אגוזים).זה עוזר למתקן את קפיצות הסוכר בדם.
להקפיד על ארוחות מזינות עם חלבון בריא שגורם לתחושת שובע.
ספורט- גם בסגר מותר וצריך. חשוב לכולם ולסכרתיים במיוחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר לגדל תה ירוק בגינה באופן אורגני?אורחת21/09/2020
שלום
אני תמיד קונה תה ירוק מעלים יבשים בחנות טבע. אפשר גם לקנות שתיל של תה ירוק במשתלה ולגדל בגינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תה
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית21/09/2020שלום,
שאלה מצוינת, האמת שאני לא יודעת. אני מגדלת צמחי מרפא שאני חולטת לתה כמו לואיזה, מליסה, סטיביה, נענע ועוד.
לא ראיתי אף פעם במשתלה תה ירוק אבל שווה לברר במשתלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'ינג'ר טרי או יבש גרוס - מה המינון המתאים?מאי20/09/2020
היי.
אני כל בוקר שותה מים עם לימון וג'ינג'ר מגורד.
האם ניתן להשתמש במקום ג'ינג'ר טרי בג'ינג'ר יבש גרוס?
אם כן מה המינון אבקה על כוס מים וחצי לימון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג’ינג’ר
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית20/09/2020אני תמיד מעדיפה את הטרי. המיובש לא תמיד ידוע מה התהליך שעבר , כמה הוא טרי ואם הוא לא מכיל חמרים מיותרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטניות אורגניות או רגיל - קפוא או יבש מבושל?מאי20/09/2020
היי,
תודה על התשובות לגבי ירקות אורגניים.
כנ"ל לגבי קטניות.
אין חומוס קפוא אורגני בחנויות ואני אוהבת להכין סלט חומוס,
וגם בקטניות הייתי מעדיפה להיות לא מוגבלת בייחוד שאני לא אוכלת בשר.
גם זה בסדר לאכול לא אורגני קפוא או יבש מבושל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטניות
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית20/09/2020כן זה גם עדיף על לא לאכול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת פרוביוטיקה לבעיות עיכול וגזיםיעל19/09/2020
שלום,
לאחר סיום קורס פרדניזןן לאסתמה (אולי זה לא קשור) התחיל לי מצב של המון גזים, וכל 4 ימים שלשול. אני שנים לוקחת קבוע פרוביוטיקה עם 30 מיליארד חיידקים, והפעם גם ניסיתי לקחת 2 כמוסות ולא היה הבדל. הציעו לי לעבור לפרוביוטיקה vivomixx. במידה ואקח אותה חודש האם כבר אז אמורים לדעת האם זה עוזר או לא? ובכלל, נאמר וזה עוזר, האם אפשר לתקן את החיידקים מנטילה של כמה חודשים ולהפסיק לקחת, או שברגע שמפסיקים התוצאה לא נשמרת?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוביוטיקה
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית19/09/2020שלום,
המטרה היא לא לקחת כל החיים אלא לאזן את החסר וברגע שתהיה מושבת חיידקים חיובית הגוף ידע להשתמש , לשמר ולהגדיל אותה . כמובן עם תזונה נכונה. חודש עם ויוומיקס אמור להספיק ואז עם ההקלה לעבור לפרוביוטיקה רגילה בחזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתרון לצריכת ירקות ופירות אורגנייםמאי19/09/2020
היי
תקופה ארוכה קניתי ירקות ופירות אורגניים בבתי טבע עד שמצאתי תולעים לאחרונה.
מה שקורה זה שקונים אורגני המבחר מצומצם והמחיר בשמיים... יוצא שאני אוכלת הרבה פחות סוגי ירקות ופירות.
פעם אכלתי מגוון כי קניתי טרי מירקנים.
שאלתי היא האם מבחר עשיר של כל הסוגים עם שטיפה בסבון סטרילי אקולוגי וחומץ תפוחים זה גם בריא?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירקות ופירות
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית19/09/2020שלום,
עדיף לאכול מבחר עשיר ולחטא היטב מאשר לא לאכול.
דווקא עכשיו בתקופת הקורונה יש המון חקלאים ששולחים עד הבית מגוון טרי . כדאי לבדוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר גם לגדל בבית
שמעון20/09/2020אני מגדל את רוב הירקות ועשבי הטיפול שאנחנו צורכים, וכל זה בעציצים, נראה קשה אבל לא, אפשר לגדל בעציצים, צריך קצת שמש, דישון נכון וטיפול מסור,
והטעם! העגבניות שלי מתוקות קשות וטעימות ברמה אחרת לגמרי מכל מה שאפשר לקנות בשוק.
ביוטיוב יש מלא כתבות וסרטונים על איך לגדל ואיך לשמור עליהם.
אין יותר אורגני מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר גם לגדל בבית
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית20/09/2020מסכימה איתך!
לגדל בבית זה האידיאל- חוסך כסף, בריא, טעים, טרי, ועוד..
מי שיכול -מומלץ!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשים באריזה סגורה פג תוקף - ניתן להשתמש?סוניה19/09/2020
שלום רב,
יש לי עדשים ארוזים בשקית ניילון עם תאריך תפוגה לפני 8 חודשים, כלומר התאריך האחרון לשימוש היה בינואר 2020
העדשים ארוזים ולא פתחתי אותם, האם אפשר להשתמש בהם בהתחשב שזה מוצר יבש?
תודה רבה
סוניה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשים
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית19/09/2020לא מומלץ לדעתי.
רוב הסיכויים שלא תקבלו קלקול קיבה, אך גם המוצר לא יהיה טרי לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת ויטמין סי 1000 מייג פעמיים ביוםאורחת18/09/2020
שלום,
אפשר לקחת ויטמין סי 1000 מייג אחד בבוקר והשני בערב שזה יוצא 2000 מייג ביום ללא חשש לתופעות לוואי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין סי
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית18/09/2020כן, אפשרי.
אם יש שלשול זה סימן שזה יותר מדי בשבילך ואז כדאי להפחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'לטין דגים ובקר בונה קולגן? במקום אבקות או כמוסות קולגןמאי15/09/2020
היי,
אני כבר שנה נוטלת אבקות או כמוסות קולגן לשיער, ציפורניים ועור.
נאמר לי שהכי יעיל לשיפור הנ"ל הוא ג'לטין דגים ובקר שנמכר בחנויות תבלינים. שהג'לטין בונה קולגן... משהו כזה.
האם נכון ומה יתרונותיו לעומת כל הקולוגן למיניהם?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג’לטין וקולגן
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית18/09/2020ג'לטין הוא מוצר שמתקבל כתוצאה מבישול קולגן.
מה שחשוב זה שהמוצר שאת קונה יהיה איכותי על מנת שיעשה את העבודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהג'לטין בונה קולג?
מאי18/09/2020גלטין לבד מהחנות תבלינים לא איכותי?
כף אחת ביום עם ויטמין סי ייתן תוצאה? עור ציפורניים ושיער, סחוסים ...?
בכל מקום רשום אחרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהג׳לטין
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית18/09/2020נטילת תוסף ג׳לטין עם ויטמין c מסייע להגביר ייצור של קולגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהג'לטין אבקה ולא תוסף
מאי18/09/2020תודה על התגובות שלך..לא התכוונתי תוסף גלטין אלה אבקה..
צרפתי תמונה כדוגמא..
את האבקה כפית או כף אקח יחד עם ויטמין סי.
זה יעיל?
תודה טשהב טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלטין
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית18/09/2020כן, מצוין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוסף לאנרגיה ספירולינה וצי בוסטשלמה מלכה13/09/2020
שלום.
אני קונה את המוצרים של ספירולינה לייף,
אשמח לקבל חוות דעת קראתי שבמידה וצורכים את הספירולינה והיא לא איכותית או מגודלת בצורה מסוימת לא הבנתי בדיוק היא עלולה להכיל רעלנים,
האם את יכולה להמליץ על המוצר של חברת ספירולינה פור לייף או מוצר אחר?
שאלה נוספת ברשותך אני מעוניין לשלב את הספירולינה יחד עם מוצר לאנרגיה לימים מתישים על מה את יכולה להמליץ בנוסף?
אציין שאני בן 36 בריא בדיקות דם תקינות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירולינה
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית14/09/2020שלום,
אין לי נסיון עם הספירולינה של לייף כך שאני לא יכולה להמליץ. ישנם מוצרים רבים בשוק, ואני כמובן לא מכירה את כולם.
לא כל כך ברור מה הכוונה מוצר שנותן אנרגיה. האם הכוונה לממריצים כמו מוצרים הכוללים קפאין? האם חוסר אנרגיה נובע מחוסרים? אם כן כדאי לבדוק תיסוף של ויטמיני בי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חליטת תה מליסה יכולה לעזור לנדודי שינה?שולמית12/09/2020
שלום לסיגל,
האם חליטת תה של מליסה מתליונים
יכולה לעזור לנדודי שינה?
שולמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מליסה
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית12/09/2020כן, בהחלט. היא מרגיעה. יש להוסיף לזה סביבת שינה איכותית חשוכה ללא טלויזיה ומכשירים סלולריים. ולא לאכול ארוחות כבדות לפני השינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות, מעי רגיז ואניזמוס - כיצד ניתן לטפל?מאיה10/09/2020
היי
בתי בת 17, סובלת מזה שנתיים ממעי רגיז, נפיחות קשה בבטן, כאבי בטן ועצירות קשה. ניסינו המון תכשירים, צמחי מרפא, חליטות, תרופות, שינו תזונה משמעותי, פעילות גופנית, דיקור.... כלום לא עזר.
עדיין שומרת על תזונה עם סיבים, שתיית מים וכו'. האם יש משהו נוסף שיכול לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי רגיז
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית10/09/2020שלום,
מנסיוני במעי רגיז יש להתאים את התזונה אישית לכל מטופל בנפרד. מה שעוזר לאחד לא בהכרח יעזור לאחר. אם לא ניסתה תזונת foodmap כדאי לנסות, לבדוק את הפאן הרגשי ולגשת לאבחון נטורופתי להתאמת תזונה מתאימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומר טרי ואשלגן - כמה מומלץ לצרוך והאם ניתן לבשל?שלומית05/09/2020
שלום לסיגל,
ראשית תודה לתשובה בנושא של אשלגן. אבקש את דעתך לגבי שומר, אני מתכוונת לפרי הטרי.
קראתי שהוא מכיל אשלגן, כמה אפשר לצרוך ממנו על מנת לקבל את המינון ליום?
והאם האשלגן נישמר גם כשמבשלים אותו?
תודה רבה
שלומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשלגן
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית06/09/2020הרמה היומית המומלצת ליום של אשלגן היא 4.7 גרם ליום( לפי הrda) ב100 גרם שומר יש 414 מג אשלגן שזה 9% מהמנה הימית המומלצת.
בישול מזונות מדלל את כמות האשלגן.
הוא נהרס בתהליכי עיבוד, זיקוק והקפאה של מזונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב בין שורש המאקה ומורינגהשלמה מלכה04/09/2020
שלום,
בן 36 בריא ומתאמן קבוע,
האם זה בסדר לשלב בין שורש המאקה ומורינגה?
את המאקה אני לא לוקח בכל יום אלא יום כן יום לא בערך.
בנוסף אני לוקח אינדיגו, אני לא יודע אם המוצר מוכר, לפני אימון כדי לתת בוסט באימון. האינדיגו אציין שביום שאני לוקח את האינדיגו אני משלב רק את המורינגה ולא יחד, האם זה תקין כל התוספים לדעתך? אני אוכל מאוזן ומתאמן 3 פעמים בשבוע משקולות ואירובי די חזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שורש המאקה ומורינגה
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית04/09/2020אין בעייה לשלב בין המאקה והמורינגה. שניהם צמחים מחזקים.
אין לי נסיון עם האינדיגו מכיוון שאני באופן אישי לא עובדת עם מוצרים שמשווקים בשיווק רשתי. מהצצה במרכיבים שלו הוא מכיל צמחים מעוררים ולכן לא הייתי משתמשת בו באופן קבוע. יש לחזק את הגוף כך שתהיה לו אנרגיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן קיק לפעוטות כדי לעודד צמיחת שיערדורון03/09/2020
האם בטוח לשים שמן קיק על ראש של ילדה בת שנתיים וחצי על מנת לעודד צימוח שיער? אם כן, מה אופן השימוש המומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן קיק
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית04/09/2020שמן קיק אורגני בכבישה קרה בטוח לשימוש חיצוני לילדים. אבל לרוב השיער גדל ללא התערבות ואם יש בעייה כדי לבדוק מה היא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)