מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אכילת גבינה אחרי לקיחת כדור סידן היא בעייתית?שני09/03/2020
שלום
האם אכילת גבינה אחרי לקיחת כדור סידן או ההיפך
סותרת את יעילות של שני המוצרים כי הם מתחרים זה בזה?
ובנוסף אבקש לדעת האם שתיה של קקאו אחרי או לפני לקיחת כדור סידן פוגעת בספיגה של כדור הסידן?
תודה מראש
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סידן
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית10/03/2020כדאי להפריד קקאו בגלל שהוא מפחית ספיגת סידן.
אין בעיה עם גבינה למרות שהגיוני לפזר את צריכת הסידן. יש גם משמעות לסוג התוסף. לדוגמא סידן קארבונט יש לקחת עם האוכל לשיפור הספיגה, ולעומת זאת סידן ציטראט אפשר לקחת ללא אוכל או בין הארוחות , משום שאינו דורש סביבה חומצית לספיגה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
גלית11/03/2020מנסיון שלי, סידן אמורפי ממש עזר לי והוא נספג היטב בגוף עד פי 4.6, גם בונה את העצם וגם מפחית דלדול העצם, אני מרגישה ממש שיפור נהדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שורש או כדור כורכום למי שסובלים מאבנים בכיס המרהרוני כהן01/03/2020
שלום רב
האם אכילת שורש כורכום טרי או בליעת כדור כורכום מהווה בעיה כלשהי לאנשים עם אבנים בכיס המרה ולנשירת שיער?
אודה להתייחסותך
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כורכומין
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית01/03/2020הכורכומין( החומר הפעיל שבכורכום) מניע את מיצי המרה ולכן יכול להוביל אבנים לתעלות צרות ולחסום אותן. לכן לא מומלץ לצרוך את הכורכומין כתוסף. הכמות שלו במזון שולית וניתן לצרוך מדי פעם בכמויות קטנות. לגבי נשירת שיער לא ידוע לי קשר לכורכום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי ויטמין C ללעיסה או לבליעהשלי29/02/2020
שלום
רציתי לשאול לגבי כדורי ויטמין C
ישנם שני סוגים אחד ללעיסה והשני כדורים רגילים לבליעה, ורשום על הכדורים הרגילים לא חומצי
אני לא סובלת מחומציות, לכן מתלבטת בין שניהם
מי יותר נספג טוב?
תודה למענה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין סי
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית29/02/2020לעיסה יש המון סוגים ויש להסתכל במרכיבים האם לא מכיל סוכר ותוספים אחרין. ויטמין סי נוזלי של אקוסאפ למשל נספג מעולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזון למי שסובל מרפלוקסשירן21/02/2020
שלום ותודה על תשובתך הקודמת.
אשמח לדעת באופן כללי אילו מזונות נוספים עוזרים לעלייה במשקל, למי שסובל מרפלוקס, למשל ממרח על לחם מלא ומזון שמתאים לארוחת צהריים.
בנוסף, אני קוראת דברים סותרים לגבי חומוס ופלפלים עבור מי שסובל מרפלוקס.
אשמח להבהרה: האם "מותר" לצרוך פלפל וגרגירי חומוס?
ומה לגבי קוסקוס ופתיתים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזון לריפלוקס
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית23/02/2020קוסקוס ופתיתים ובכלל כל מוצר העשוי מחיטה לא הייתי ממליצה
לגבי פלפלים וחומוס אין איסור. כל אחד עשוי להגיב שונה למזון זה או אחר ולכן הייתי בודקת נקודתית. באופן כללי להגביר מזונות בסיסיים (אגוזים ושקדים, בננות, מלפפונים, ירקות (בעיקר ירקות ירוקים, ירקות עליים וירקות כתומים) ופירות (בננה, תפוח, אגס). ולהפחית מזונות חומציים כמו בשר, פירות הדר, ירקות ממשפחת הסולניים (עגבניות, תפוח אדמה וחצילים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזון לצורך עלייה במשקלשירן20/02/2020
שלום
אשמח לדעת איזה מזון גורם לעלייה במשקל ועם זאת בריא.
משהו המתאים למי שסובל מרפלוקס. אם זה גם טעים אשמח כפליים. רצוי מזון ולא תוספים, אם יש כזה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במשקל
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית20/02/2020עלייה במשקל נובעת מהכנסה קלוריות גבוהה מהוצאה קלורית. כלומר, כדי לעלות במשקל יש להכניס יותר קלוריות ( בכל צורה) מאשר להוציא. מזונות בריאים שאם תגבירי צריכה שלהם יעלו את צריכת הקלוריות הם שומנים בריאים כמו אגוזים, שקדים, אבוקדו, טחינה, חמאת שקדים, שמן זית, שמן קוקוס וכדומה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה אבץ יש בביצה מבושלת?שולה15/02/2020
שלום
היכן מצוי האבץ בביצה בחלמון או בחלבון?
וכמה אבץ יש בביצה מבושלת?
תודה
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבץ
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית15/02/2020בחלמון יש כ2.5 מג ל100 גרם. חלמון אחד הוא כ20 גרם, כך שאאבץ בחלמון אחד הוא כחצי מג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לקבל תשובה לגבי אבקת פרוטאיןורד11/02/2020
שלום ,
לא קיבלתי תשובה לגבי אבקת פרוטאין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקת פרוטאין
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית11/02/2020שלום,
אני לא נוהגת להמליץ על אבקות פרוטאין באופן כללי לכן אין לי גם המלצה על חברה כלשהי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת תוספים מסויימים עם התרופה קסניקלמיכל11/02/2020
שלום,
האם ניתן לקחת עם התרופה קסניקל את התוספים: פוספולופידין סרין, קיו 10 , קוורציטין וכורכום?
מבחינת ויטמינים ומינרלים ידוע לי שיש כמה שאסור לקחת עם קסניקל ובזה אני מפרידה כמה שעות.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קסניקל
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית11/02/2020התרופה מקטינה ספיגת שומנים מהמעי, לכן יהיה קושי להספג לכל מה שדורש סביבה שומנית. כל מה שרשמת הייתי מרחיקה מהתרופה כדי שיצליח להספג. ליתר בטיחות הייתי מתייעצת עם הרופא שרשם את התרופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספיגה וצירופים של ויטמינים - ויטמין Dסופי07/02/2020
שלום ותודה לתשובה כה מהירה,
בהמשך לעניין הספיגה וצירופים של וויטמינים שכחתי להוסיף עוד ויטמין D איך אפשר לקחת אותו נכון,
כאשר אני לוקחת את ויטמין סי ברזל וסידן?
ושוב תודה רבה לתשובה
סופי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין די
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית07/02/2020ויטמין די לקחת עם הסידן וברזל עם ויטמין סי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת תוספי מזון וויטמין סי ברזל וסידןסופי06/02/2020
שלום,
אני לוקחת תוספי מזון ברזל וויטמין סי וסידן
אבקש לדעת האם אפשר לקחת אותם יחד או שצריך להפריד ביניהם ?
תודה סופי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמינים
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית06/02/2020ויטמין סי מגביר ספיגת ברזל לכן לקחת אותו עם ברזל. וסידן לקחת לחוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לקחת דנסיטי לחוד
טל11/02/2020ברזל צריך עם ויטמין סי עם האוכל במיוחד למי שיש בטן רגישה, לוודא שלא אוכלים מאכלי חלב ביחד עם זה.
סידן אפשר לקחת לחוד, את הסידן האמורפי אפשר לקחת בנפרד מהארוחות והוא נספג פי כמה יותר טוב מסידן רגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מוציאים את האלכוהול מטינקטורהדניאל05/02/2020
קניתי בקבוק צמחי מרפא בצורת טינקטטרה, מכיל אלכוהול איך אפשר לגרום לאלכוהול להתנדף!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טינקורה
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית05/02/2020שמים את הכמות שאתה רוצה לקחת ברבע או יותר כוס מים רותחים ומחכים שיתנדף ויתקרר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, והמשך שאלה
דניאל05/02/2020האם זה מוציא לגמרי את האלכוהול? מאחר וסובלת מריפלוקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטינקטורה
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית06/02/2020לא במאה אחוז אבל תנסי ותראי איך זה מרגיש לך. את רוב ההרכבים של הצמחים אפשר לקנות גם באבקה או כמוסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרעי המפ אחרי נטילת אספיריןמתענינת03/02/2020
שלום. האם אפשר לקחת זרעי המפ אם לוקחים אספירין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המפ
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית04/02/2020לקחת במרחק של כמה שעות.
לא ברור המינון של האספירין - כדאי להתייעץ עם הרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית מים חמים עם לימוןקורין29/01/2020
שלום.
האם שתיית מים חמים עם ג'ינג'ר ולימון לאורך היום עוזר לניקוי רעלים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימון וגינגר
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית29/01/2020כן בהחלט. כמובן שזה לא מחליף תזונה בריאה במקביל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתיית מים חמים עם לימון
קורין29/01/2020תודה על תגובתך המהירה.
תוכלי נא להסביר בקצרה מה בדיוק היתרונות המוכחים מחקרית של שתיית מים חמים עם ג'ינג'ר ולימון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימון וגינגר
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית29/01/2020הלימון כפי שיש אנשים שמשתמשים בו בבית לניקוי, חיטוי ופירוק שומנים כך הוא עושה עבודה פנימית.
הגינגר הוא אנטי דלקתי, מסייע בעיכול, מחזק חיסון ונלחם ברדיקלים חופשיים. הוא מחמם וככזה הוא טוב לחורף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתיית מים חמים עם לימון
קורין29/01/2020תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לתשובה בענין אבץשרונה26/01/2020
שלום רב,
תודה לתשובה בעניין אבץ ממקור של מזון,
האם 2 כפות של גרעיני דלעת נותנים את הכמות של האבץ שאנו צריכים לקחת ביום?
לפי מה שהבנתי הצריכה של אבץ היא 11 מ"ג ליום
וב-4 כפות של דלעת יש 1מ"ג של אבץ,
כלומר צריך לאכול 4X10 40 כפות של גרעיני דלעת היתכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבץ
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית27/01/2020בשתי כפות יש פחות או יותר את הצריכה היומית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבץ ממקור של מזוןשרונה26/01/2020
שלום,
רציתי לשאול לגבי אבץ, איך אפשר לקבל אותו ממזון בלבד,
מהם המזונות שרצוי לקחת ובאיזה כמות לצרוך מאותם מזונות כדי לקבל את הכמות הרצויה ליום?
תודה רבה מראש
שרונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבץ
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית26/01/2020שלום,
אבץ נמצא במזונות צמחיים רבים, ובעיקר בזרעים, באגוזים, בקטניות ובדגנים.
לדוגמא 1-2 כפות גרעיני דלעת ביום ( לא קלויים), אגוזי קשיו, גרעיני חמניה. כל אלה מכילים הרבה אבץ. יש לצרוך בצורה הטבעית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)