מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בהמשך לתשובה בענין צמח הג'ינסנגשרי23/04/2019
שלום ותודה לתשובה כה מהירה-כל הכבוד
אני עדיין לא התחלתי להשתמש במוצר- (מולטיויטמין שמכיל את צמח הג'ינסנג)
רציתי לברר לפני כן ,כי אני יודעת שלכול דבר וגם בתוספים,יש שני צדדים,
אמרת שייתכן והצמח שמופיע בויטמין יכול לגרום להתעוררות,
ואני סובלת מנדודי שינה קשים,האם התופעה של תחושת מרץ מוגברת יכול להזיק במקרה שלי?(אני מתכוונת לקשיי השינה)
תודה רבה מאוד לתשובתך
שרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג'ינסנג קוראני
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית23/04/2019קשה לי להאמין שכחלק ממולטי ויטמין תהיה כמות של ג'ינסינג שתפריע לשינה, אך למשנה זהירות תקחי אותו בבוקר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמח הג'ינסנג- בירור חשובשרי23/04/2019
שלום,
מבקשת לדעת האם צמח הג'ינסנג שנימצא בתוסף של מולטיויטמין פארמטון
יכולה להיות גם השפעה שלילית?
אשמח לקבל את דעתך
שרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג'ינסנג קוראני
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית23/04/2019כשנוטלים ג'ינסנג , לעיתים יש תחושת מרץ מוגברת, אך התופעה הזו מתאזנת עם הזמן. אני לא מכירה את רכיבי המוצר הספציפי שאת מדברת עליו ואיזה כמות של ג'ינסינג הוא מכיל. אך אם יש לך תחושה שהמוצר עושה לך לא טוב תעשי הפסקה ותראי אם התחושה חולפת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PLT נמוך בעקבות נטילת צמחרויטל22/04/2019
שלום.
בשנתיים האחרונות אני סובלת מבלוטות לימפה מוגדלות באיזורים שונים בגוף.
כרגע, לאחר שלוש ביופסיות ושתי בדיקות מח עצם שללו לימפומה (כרגע נלקחה ביופסיה שלישית לבדיקה נוספת), ועדיין אין אבחנה ברורה לבעיה.
לפני כחודשיים במסגרת טיפול של נטורופת נטלתי טיפות של צמח זנטוקסילום, והקפדתי על דיאטת אורז בלבד למשך חודש.
כעת, לאחר שסיימתי/הפסקתי את הטיפול גילינו באחת בדיקות הדם שרמת טסיות הדם (הטרומבוציטים-PLT) שלי נמצאת במגמת ירידה (מ-600K ירד ל-43K כרגע).
הרופאים סבורים שזה בעקבות צמח המרפא.
שאלתי היא, האם ניתן ע"י תזונה או דרך טבעית אחרת להעלות את רמת ה-PLT?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טסיות
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית22/04/2019להעלאת טסיות -תזונה טבעית עשירה בעלים ירוקים, תוסף של פטריית קורדיספס ,יש גם צמחים כמו אשווגנדה ורימניה מבושלת. כדאי להתייעץ עם איש מקצוע לפני הנטילה להתאמה אישית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת גאבא ובדיקות- בירוראביבית21/04/2019
שלום, אני מחלימה מcmv כבר כמה חודשים, ובעקבות תסמינים של חרדה התחלתי לקחת גאבא, ומרגישה אכן שיפור. נוטלת אותה בשעות הערב, אך מרגישה עייפה יותר במהלך היום. האם את יודעת אם גאבא יכולה לעייף?(גם שעות אחרי נטילתה) בנוסף, ביצעתי בדיקות ורציתי לדעת האם צריכה הכוונה מיוחדת בעקבות התוצאות-
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות ובדיקות
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית21/04/2019שלום,
לא ידוע לי על גרימת עייפות על ידי הגאבא, היא מרגיעה ומסייעת לשינהעל ידי הפחתת החרדה . בבדיקות שלך יצאו חיידקים ופטריות שמשפיעים על מערכת העיכול ומערכת החיסון ודורשים טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לגבי שמן לטיגוןשרית16/04/2019
שלום,
איזה שמן מומלץ לטגן והכי פחות מזיק?
אני יודעת שלא רצוי לטגן אבל אם בכול זאת יש מצב כזה מה את ממליצה?
בתודה מראש
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית16/04/2019שמן קוקוס אינו מתחמצן בחום גבוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת גרעיני דלעת- בירורסופי13/04/2019
שלום רב,
האם אכילת גרעיני דלעת קלויים מאבדים את כול הערכים, אני מתכוונת בעיקר לאבץ?
תודה
סופי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרעיני דלעת
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית13/04/2019בתהליך הקלייה מתחמצנים השומנים הבריאים שבגרעינים ומכאן ההמלצה לצרוך אותם לא קלויים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בבטן ועייפות כרוניתחן10/04/2019
היי
אני סובלת מנפיחות בבטן מטורפת כאילו היא מלאה במים.
בנוסף עייפות כרונית
פריחה בפנים לאחרונה.
ובנוסף עליתי במשקל כ6 ק"ג ללא סיבה
אני אוכלת די בריא..לחם חיטה מלאה גבינות רזות וכו'
עשיתי בדיקה לא מזמן לפטריית קנדידה יצא שלילי
אבל מה שיצא בתוצאות זה
חוסר איזון פרוביוטי
חיידק אי קולי...האם יש קשר ?
לא יודעת כבר מה לחשוב
אגב לאחרונה עשיתי בדיקות דם הכל יצא תקין
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בבטן ועייפות
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית12/04/2019שלום חן, לחוסר איזון פרוביוטי בהחלט יש קשר לסימפטומים שאת מתארת. חלק גדול ממערכת החיסון נמצאת במעיים ומושפעת מחיידקי המעיים. אני ממליצה לך להגיע לנטורופת להמלצות תזונתיות אישיות בשילוב עם תוספים ו/או צמחי מרפא לאיזון המערכת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה בענין הבורגולסוזן08/04/2019
שלום
האם הבורגול גורם לגזים?
תודה סוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בורגול
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית09/04/2019במידה ויש לך רגישות לחיטה הוא יכול לגרום לגזים או תחושות אי נוחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת בעניין הבורגולסוזן06/04/2019
שלום ותודה לתשובה בעניין בורגול
רציתי גם לשאול אם בבישול של הבורגול שמכיל הרבה מינרלים וויטמינים
הוא מאבד אותם בבישול?
תודה מאש
סוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בורגול
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית06/04/2019מרבית הויטמינים רגישים לחום, אך יש כאלה, כגון ויטמין C וחלק מויטמיניי B המושפעים מהחום יותר מהאחרים.. ההרס תלוי בדרגת החום וזמן החימום בהערכה גסה ולא מדויקת הייתי מעריכה שכ30% בממוצע נהרס.
מינרלים לעומת זאת (כמו סידן, אבץ, ברזל )אינם נהרסים בחום, אבל מתמוססים במים.לכן בבישול ( לא רק של בורגול. גם ירקות וכדומה) כדי להשתמש במי הבישול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בורגול או אורז- מה יותר בריא?סוזן06/04/2019
שלום,
האם בורגול יותר בריא מאורז?
סוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בורגול
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית06/04/2019בורגול עשוי מחיטה. מנסיוני הקליני אורז מתאים לרוב האנשים לעומת חיטה שגורמת להרבה סימפטומים אצל הרבה אנשים. לכן, באופן כללי בעיני אורז בריא יותר מבורגול ,ואני נוטה להמליץ עליו יותר מבורגול. אבל אני תמיד מתאימה את המזון לאדם שמולי בהתאם למה שנכון עבורו ולא את האדם למזון .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזון סוכר בדם מבלי לרדת במשקלליסה03/04/2019
שלום
אפשר לאזן רמות סוכר בדם מבלי להוריד במשקל?
אני בחורה לא גבוהה מדי ולא שמנה מדי ויש לי סוכר גבולי וממש לא רוצה להוריד במשקל אילו אפשריות טבעיות יש ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזון סוכר
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית03/04/2019בוודאי! ניתן להוסיף לתפריט שומנים בריאים שמסייעים באיזון הסוכר כמו אגוזים, שקדים, אבוקדו וכדומה. ממליצה לך לקבוע פגישה עם נטורופת להתאמת תפריט אישי ומדויק עבורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוטב מצוי ושימושים- בירורכדורי02/04/2019
האם קטב מצוי בטוח לשימוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטב מצוי (TRIBULUS)- התייעצות
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית02/04/2019הצמח נחשב בטוח לשימוש במינונים המקובלים בקרב אנשים בריאים. כמו כן לא ידועות תופעות לוואי נפוצות לשימוש בצמח. יש לנקוט משנה זהירות בשימוש עם תרופות ליתר לחץ דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה אלפא ליפואית וירידה במשקלדנה01/04/2019
שלום
בת 39 עקב סוכר גבולי ושומנים בדם לקחתי חומצה אלפא ליפואית 600 מייג במשך שלושה חודשים וירדתי בערך חמישה שישה קילו לא ממש צמצמתי בכמות האוכל אוכלת שלושה ארוחות מלאות ביום אחר הצהריים מנשנשת חטיף קל יחד עם קפה או תה האם חומצה אלפא ליפואית גורם לירידה במשקל? האם זה רלוונטי לרדת חמישה קילו במשך שלושה חודשים? אני מנסה להעלות את המשקל קצת לא מצליחה לפני שהתחלתי לקחת את החומצה עשיתי בדיקת דם הכל יצא תקין בנוסף סובלת ממעי רגיש התחלתי לחשוד שאולי יש לי תת ספיגה במערכת העיכול אשמח אם אזכה למענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה אלפא ליפואית
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית02/04/2019מכיוון שחומצה אלפא ליפואית מפחיתה תנגודת לאינסולין ומייעלת את ניצולת הגלוקוז בגוף, תפקוד הגוף יעיל יותר ומכאן יכולה להיות ירידה במשקל. לגבי המעי רגיש אני ממליצה להגיע לאבחון והתאמת תזונה אישית המתאימה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיב בתריסריון והיצרות בתריסריוןמשה31/03/2019
אני סובל תדיר מכאבי בטן וצרבות וכו' בבדיקה התגלה כיב בתריסריון מה שגורם לחסימה ולבטן נפוחה גזים וכו' ממה יש להימנע בכדי לעזור לריפוי ? וכן כרגע אני לוקח 1. פריביוטיקה 2. ליקריץ 3. זנגביל. 4. ויטמין c. וכן b קומפלקס ... האם גם להוסיף אומגה 3 או כורכום ..? והאם אני צריך להפסיק לקחת משהו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיב בתריסריון
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית31/03/2019לתזונה יש חשיבות לריפוי והקלה בכיב. להמנע ממזונות חומציים, מטוגנים, בצקים ומזונות מעובדים. ולהגביר מזונות בסיסיים כמו ירקות פירות ואגוזים ושקדים. מיץ כרוב יכול לעזור בריפוי. יש צמחים שעשויים לעזור בריפוי הכיב. מומלץ להתייעץ עם הרבליסט להתאמה אישית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבץ והפחתת ADD- התייעצותבראל31/03/2019
האם אבץ יכול לעזור להפחתת ADD?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ADD
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית31/03/2019אבץ יכול לסייע במידה וקיים חוסר. נמצא כי הסובלים מADD סובלים לעיתים מחוסרים תזונתיים , כמו גם חוסרים של אבַץ, ברְזל, מגנזיום,ויטמין די, יוד וחוּמצות שומן מסוג אומגה 3. תיסוף של כל אלה במידה וחסרים עשוי לסייע. הכי נכון ורצוי לגשת לייעוץ ולהשלים הכל בתזונה, ורק במידה ואין ברירה לתסף חסרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)