מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תגובה לויטמינים לשיפור הזיכרוןירין04/02/2019
T אני עם הפרעה בזכרון והרופא שלי נתן
ויטמין D/טריבמין/FOLIC ACID ואני רוצה לדעת אם הם
עוזרים לשיפור הזכרון ותוך כמה זמן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכרון
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית04/02/2019הגורמים להפרעות זכרון רבים ושונים ויש לוודא מהיכן נובעת הבעייה ובהתאם לבעייה לטפל בשורש. גורמים שיכולים להיות- חוסר ויטמיני בי, הפרעות שינה, תרופות, הפרעת קשב, מתח, דכאון ועוד. כנראה שהרופא שלך אבחן שאלו הדברים שחסרים לך ולכן נתן לך אותם. אם אין שיפור תוך מספר שבועות תתייעץ שוב עם הרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמצית פרחי באך לבעיות שינהסתיו04/02/2019
איזה תמצית פרחי באך מומלצת לבעיות שינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרחי באך
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית04/02/2019פרחי באך אני מרכיבה פורמולה בהתאמה אישית לפי אישיות האדם והבעיה ממנה הוא סובל. במידה והבעיה נובעת ממחשבות טורדניות צמח המפתח הוא white chestnut
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרגלוס עבור בן שנתייםדורין02/02/2019
שלום, אני מעוניינת לחזק לבני בן השנתיים את מערכת החיסון. מאז שנכנס לגן השנה ובמקביל החורף שהחל, הוא לא מפסיק לחלות...
אני מאוד חובבת חליטות וברצוני להכין לו חליטת אסטרגלוס
. שאלתי היא האם הצמח בטוח לשימוש עבור פעוטות ומהו המינון. חשבתי על מרתח של 1-2 ספלים ביום.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרגלוס
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית02/02/2019אכן אסטרגלוס בטוח לשימוש ומצוין לחיזוק חיסוני . אפשר במרתח כפי שרשמת ויש גם להשיג בטיפות לילדים עם ויטמין סי של סופהרב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיפטומים של תכשיר קטיב בריין+ג'ינקו בילובהמשה01/02/2019
אדם שלוקח אקטיב בריין+ג'ינקו בילובה כבר כמה
שבועות -האם יש סימנים לזה שהתוסף עובד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימפטום
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית01/02/2019אם אתה מרגיש שיפור בסימפטומים כנראה שזה עובד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה ממש תוסף תזונהיאיר01/02/2019
מה זה הצרבונין ולמה היא משמשת +תוך כמה זמן
יש תוצאות איתה ואיך יודעים שהיא עזרה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבונין
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית01/02/2019צרבונין היא תרופה במרשם רופא. עליך להתייעץ עם רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת מבלוטות לימפה מוגדלות בצוואר ובבית השחירויטל31/01/2019
שלום רב!
אני בת 32, בשנה וחצי האחרונות אני סובלת מבלוטות לימפה מוגדלות בצוואר, בבית השחי, מדיאסטרינום מורחב (בבית החזה), ותסמינים שונים שבאים והולכים כגון שיעול טורדני, הזעות לילה מרובות, גירודים, כאבים באיזורים שונים בגוף.
נלקחו לי דגימות מבלוטות הלימפה בצוואר ובית השחי (בתקופות שונות) ופתולוגים מהארץ ומחו"ל שללו מחלת לימפומה ותאים סרטניים (בוצעו עוד בדיקות אבל אלה העיקריות).
הרופאים עדיין מבצעים בדיקות על מנת להגיע לאבחנה, אך בנתיים הבלוטות מוסיפות לגדול ואיתן התסמינים.
לאחרונה פניתי לנטורופת באיזור בו אני גרה והוא רקח לי טיפות מצמח הזטוקסילום, והנחה אותי להקפיד על דיאטת אורז בה אני אמורה לאכול אך ורק אורז למשך חודש (ללא ירקות או פירות), יותר מזה כמעט ולא אוסיף כלום.
השאלות שלי הן:
1. האם הדיאטה הנ"ל באמת נכונה, מוכרת וריאלית? היא נשמעת לי מאוד קיצונית ומסוכנת שכן היא נטולת הרבה ויטמינים שהגוף צריך.
2. האם הצמח הנ"ל באמת מתאים לטיפול בבעיה הבריאותית שלי?
אני רוצה לדעת אם זה באמת שייך להתחיל עם הטיפול הנ"ל.
תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות לימפה
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית01/02/2019שלום רויטל, אורז הוא מזון אנטי דלקתי והיפואלרגני. הוא קל לעיכול, וכאשר אוכלים רק אותו (לתקופה מוגבלת כמובן) לגוף מתפנה אנרגיה לריפוי וניקוי.
הצמח זנתוקסילום משפר זרימת דם היקפית, נוגד דלקת, ויעיל במצבים של ליקויים באספקת הדם ההיקפית ומחלות דלקתיות של רקמת החיבור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לתכשיר לבעיות זיכרוןצחי31/01/2019
אם לבחור יש בעיות בזכרון (הוא
מתקשה לזכור שיחות טלפון וכו') והוא מתלבט בין אקטיב בריין/צרבונין/ ג'ינקו בילובה מה הכי עדיף בשבילו
+מה הכי מוכח מדעית/מחקרית ומי
נותן את התוצאות הכי מהירות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכרון
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית31/01/2019הגורמים להפרעות זכרון רבים ושונים ויש לוודא מהיכן נובעת הבעייה ובהתאם לבעייה לטפל בשורש. גורמים שיכולים להיות- חוסר ויטמיני בי, הפרעות שינה, תרופות, הפרעת קשב, מתח, דכאון ועוד.. באקטיב בריין יש בעיקר פוספטידילסרין שחשוב לתפקוד המח, ולאנשים עם חסר הוא יועיל. ג'ינקו הוא צמח הידוע בהקשר של בעיות זיכרון .הצמח מגביר את זרימת הדם למוח . יש להזהר בשילוב עם תרופות ונוגדי קרישה. צרבונין היא תרופה המשווקת במרשם רופא בלבד.עליך להתייעץ עם רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דם ותזונהאיש אחד30/01/2019
שלום,
אני בן 50 ולפני כשנה התגלה אצלי לחץ דם מאוד גבוה.
כל הבדיקות שעברתי – לב, ריאות וכו' – תקינים.
שיניתי את הרגלי האכילה (שגם לפני כן היו בסדר) ואני לא צורך מלח ו/או סוכר (ישירות) ואוכל המון ירקות , שמן זית, שום, לימון, קטניות וכו'. כמו כן אני לא שותה, לא מעשן ועוסק בפעילות גופנית.
לאחר מספר חודשים ירד לחץ הדם לרמה של 120/135 סיסטולי ו-80-92 דיאסטולי.
וכך זה נמשך כ-3 חודשים.
על מנת לקצר הרי שאחרי התקופה הנ"ל ובדיוק ביום בו קיבלתי צינון קשה (עם או בלי קשר)
עלה לחץ הדם ובמשך כל 5 החודשים מאז הוא אינו יורד (מלבד בימים יוצאי דופן שהוא ממש נורמלי). כיום הוא עומד בממוצע על 160/110.
אציין שבבדיקות הדם שעשיתי במהלך התקופה השתפרו הנתונים יפה לרבות הכולסטרול והסוכר.
הסבר אפשרי יכול להיות לדעתי סטרס (עקב אירועים קשים שעברתי בעבר וכיום הלחץ דם מטריד אותי מאוד) ו/או העובדה שאני סובל בחורף מכפות ידיים (וגם כפות רגליים לעיתים) קרות שמכחילות אפילו.
על כל פנים התחלתי לקחת תרופות ע"פ המלצת רופא אולם אני מעוניין להפטר מיהם אם אפשר.
האם יש משהו שאפשר להוסיף ולא עשיתי?
קראתי שתה היביסקוס מועיל להורדת לחץ דם? האם זה כך? האם ניתן לצרוך אותו במקביל לתרופות (לפחות בינתיים)?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית30/01/2019כל הכבוד על הדרך והשינוי. אתה יכול לנסות עלי זית בחליטה/מרתח של עלים יבשים/טריים.
מומלץ להתייעץ עם הרבליסט קליני שיכול לבנות לך פורמולה צמחית בהתאמה אישית לאחר תשאול ואבחון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוביוטיקה טבעית ולא בכדורזהבית30/01/2019
באיזה מאכלים יש רכיבים פרוביוטיים טבעיים שאני יכולה לאכול ובאיזה כמות במקום לקחת כל יום כדור פרוביוטיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוביוטיקה
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית30/01/2019ניתן בקלות להכין פרוביוטיקה על ידי התססה של מזונות כמו אגוזים, גרעינים, ירקות שורש, ירקות עיליים, פירות ועוד. יש המון מתכונים ברשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול תזונתי בהליקובקטר פלורישודי28/01/2019
שלום אשמח לדעת מה אפשר לעשות במקרה של הליקובקטר פלורי מבחינת תזונה איני מעוניינת באנטביוטיקה אשמח לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר פילורי
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית29/01/2019שלום,
כדאי להוריד מזונות המגבירים את חומציות הקיבה כמו סוכרים, בשר, עגבניות, חצילים, אלכוהול וכדומה.
אם את לא לוקחת אנטיביוטיקה מומלץ לשלב צמחי מרפא לקטילת החיידק. הרבליסט קליני יכול להתאים לך פורמולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייה עם ויטמינים לשיפור הזיכרוןגיא27/01/2019
אני עם בעייה בזכרון והתגלה אצלי רמה נמוכה של
FOLIC ACID+ויטמין D ורוצה לדעת אם יש קשר בין
שני הדברים והרופא שלי נתן לי ויטמין /B1/B12/B6
ו-FOLIC ACID /ויטמין D- אז זה יעזור לשפר את
הזכרון +תוך כמה זמן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמינים
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית29/01/2019ויטמיני בי משפיעים על הזיכרון וחוסר עלול לגרום לערפול מחשבתי. השיפור תלוי בחוסר שיש לך וברמת הספיגה בגוף שלך של הויטמינים. לגבי ויטמין די הוא מקושר למערכת חיסון ומערכת הורמונלית. הוא משפיע על מערכות רבות בגוף אך לא ספציפית על הזכרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכשיר לראש אקטיב ברייןדייויד27/01/2019
אני התחלתי לקחת אקטיב בריין לפני
כמה ימים ורוצה לדעת תוך כמה
זמן יש שיפור בזכרון/יכולות קוגנטיביות
ואיך יודעים שהוא עזר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטיב בריין
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית29/01/2019המוצר עוזר למי שיש חסרים ברכיבים שלו. יש אנשים שעוזר להם מאוד ומרגישים השפעה מהר מאוד ויש שלא משפיע עליהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן זרעי רימוני למריחהיעל26/01/2019
שלום,
האם מותר למרוח על הפנים שמן זה?
ומה לגבי חשיפה של העור בשמש?
האם ידוע לך על יעילות nvu,h, כלשהי לעור כאנטי אוקסידנט?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן זרעי רימון
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית29/01/2019מותר ואף רצוי למרוח על הפנים . הוא מאוד סמיך לכן או למרוח טיפות או להשתמש בתוך קרם טבעי. השמן מכיל נוגדי חמצון , הוא משקם את מראה העור, מחייה אותו ומונע את הזדקנותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות יתר בבלוטת התריסחנוש24/01/2019
שלום
לאחרונה התגלה כי יש לי פעילות יתר בבלוטת התריס
TSH 0.15
התחלתי דיקור סיני. רציתי לשאול האם הדיקור באמת יכול לעזור? וגם אם יש איזשהו תוסף טבעי שאת ממליצה לרכוש? וגם מאכלים שכדאי כרגע להמנע מהם? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפרתירואיד
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית24/01/2019שלום,
דיקור יכול לעזור. כדאי להמנע ממזונות המכילים יוד כגון אצות ים
ומשקאות המכילים קפאין ואלכוהול .גם פורמולות צמחי מרפא בהתאמה אישית על ידי הרבליסט יכולות לעזור מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר ב FOLIC ACID וויטמין Dראול22/01/2019
חוסר ב FOLIC ACID וויטמין D בגוף גורם לבעייה
בזכרון ? אם לוקחים אותם זה משפר אותו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכרון
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית23/01/2019הגורמים להפרעות זכרון רבים ושונים . לגבי חומצה פולית (או פולאת)- מחקר בארה"ב מצא כי אנשים עם רמות נמוכות של חומצה פולית סבלו יותר משיטיון וממחלת אלצהיימר. לגבי ויטמין די הוא מקושר למערכת חיסון ומערכת הורמונלית. הוא משפיע על מערכות רבות בגוף אך לא ספציפית על הזכרון. הכי חשוב להגיע לאבחון על מנת לבדוק ממה נובעת הבעיה ולטפל בשורש הבעייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)