מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעה בזכרון וקומפלקס ויטמין Bברי02/01/2019
זה יעזור לקחת קומפלקס ויטמין B לאדם שסובל מבעייה בזכרון ? תוך כמה
זמן יהיה שיפור והאם יש הוכחות לזה
שזה יעזור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות זכרון
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית04/01/2019הגורמים להפרעות זכרון רבים ושונים ויש לוודא שאכן הבעייה חוסר ויטמיני בי. אם יש אבחון שיש חוסר בויטמיני בי, כדאי גם לבדוק ממה הוא נובע. האם התזונה לא טובה, או שיש בעיית ספיגה של ויטמיני בי (ואז כדאי לקחת תוסף נוזלי שיספג טוב יותר). השיפור מאוד אינדיבדואלי. כממוצע תוך 4 שבועות אמור להרגיש שיפור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטרופרזיס פלוס דלקת בושטמשה31/12/2018
אם אפשר לדעת מה מומלץ לקחת לשיפור שרירי הקיבה שלא ישאר שמה אוכל שגורם לתסמינים קשים ביניהם צרבות בחילות ... וכן יש דלקת משמועתית בושט ? מה לגבי פריביוטיקה - כורכום - אנזימי עיכול - זנגביל - b5 ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטרופרוזיס ודלקת בושט
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית02/01/2019שלום משה ,
ישנם צמחי מרפא שמסייעים בשיקום וריפוי ריריות הוושט המודלקות כמו אולמוס וליקוריץ. יש להתאים לך אישית בהתחשב בתרופות ובמצבך הרפואי. מחקר שפורסם בגיליון האירופי של גסטרואנטרולוגיה והפטולוגיה במאי 2008, מצא כי זנגביל מאיצה ריקבון הקיבה. המינון ששימש במחקר היה שלוש כמוסות המכילות סך של 1,200 מ"ג ג'ינג'ר.גם שווידן ביטר -תרכובת צמחים יכולה לעזור בנטילה לפני הארוחה. התזונה ואורח החיים בכלל מאוד חשוב לטיפול בגסטרופרוזיס- ארוחות קטנות, לעיסה מרובה, תזונה קלה לעיכול (כמו ירקות מבושלים ומזונות דלי שומן),שתיית מים, פעילות גופנית מתונה .והמנעות ממזונות מעובדים ועישון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצה קשה או חביתהגלית31/12/2018
שלום,
האם ביצה שמכינים כחביתה היא יותר איכותית וניספגת טוב
מאשר ביצה קשה?
תודה
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצים
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית31/12/2018מבחינה תזונתית אין הבדל בערך של החלבון. נקבל אותה כמות חלבון ואותם אחוזי ספיגה כאשר נאכל ביצה קשה, רכה, ביצת־עין או חביתה. חביתה בדרך כלל מטגנים עם מעט שמן, מה שהופך אותה למזון שמן יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה אלפא ליפואית וירידה במשקלליסה29/12/2018
שלום
עקב סוכר גבולי לוקחת חומצה אלפא ליפואית מזה חודש האם חומצה זו יכול להביא לאיזון הסוכר?
ירדתי 3 קייג במהלך החודש הפחתתי בכמות האוכל אבל לא באופן משמעותי האם חומצה אלפא ליפואית יכול לגרום לירידה במשקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה אלפא ליפואית
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית30/12/2018שלום , מכיוון שחומצה אלפא ליפואית מפחיתה תנגודת לאינסולין ומייעלת את ניצולת הגלוקוז בגוף, תפקוד הגוף יעיל יותר ומכאן יכולה להיות ירידה במשקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על מולטי ויטמיןשנישני29/12/2018
שלום רב,
אבקש להמליץ לי על מולטיויטמין הטוב ביותר
בתודה מראש
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מולטיויטמין
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית29/12/2018פלורדיקס של גרמזה מצוין בנוזל טוב למי שיש בעיות ספיגה וחוסר ברזל
VM2000 של אלטמן בטבליות גם מצוין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמויות של אבץ ומגנזיוםסימה27/12/2018
שלום,
בת 70 ומבקשת לדעת כמה אבץ ומגנזיום אני צריכה לצרוך במשך היום,ואם אפשר לומר לי מאיזה מזון ובאיזה כמות ליצרוך ממנו?
בתודה
סימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבץ ומגנזיום
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית27/12/2018מגנזיום- כמות יומית מומלצת לנשים 320 מ"ג לפי הRDA
מגנזיום נמצא בירקות ירוקים כגון קולורבי, עלי מנגולד, עלי תרד, ברוקולי,סלרי וכד' (המגנזיום נמצא בחלק הירוק בצמח), בטטה, בננות, קטניות (עדשים, שעועית וכד'), מוצרי סויה (בעיקר קמח סויה וטופו), אגוזים וזרעים (שקדים, אגוזי פקאן, ערמונים, שומשום, אגוזי קשיו, אגוזי ברזיל), דגנים מלאים, סובין, נבט חיטה, דוחן, אורז מלא, אבוקדו, משמש מיובש ושוקולד מריר.
אבץ-כמות יומית מומלצת לנשים – 8 מ"ג לפי הRDA.
אבץ בתזונה נמצא בנבטי חיטה, אגוזים וזרעים (גרעיני דלעת, גרעיני חמנייה, קאשיו, פקאן, פיסטוקים, צנוברים, שקדים) טחינה,קטניות (חומוס, עדשים, שעועית), שמרי בירה, מיסו, חיטה מלאה, שיפון, שיבולת שועל, דוחן, קינואה .במוצרים מן החי: ביצים, מוצרי חלב, צדפות, בשר רזה וכבד
תזונה טבעית ומגוונת אמורה לספק את המינרלים הללו. במקרה הצורך אפשר להעזר בתוספים (בבעיות ספיגה, בשימוש בתרופות ובמחלות שונות יכול להווצר חוסר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפאין והמרת קפה בתהאורנה25/12/2018
אני מנסה להפחית את צריכת הקפאין כדי לנקות קצת את הגוף אז אני שותה יותר תה ופחות קפה, אבל גם בתה יש קפאין, מה היא בעצם ההמרה שאני צריכה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפאין
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית25/12/2018תלוי כמובן איזה קפה ואיזה תה. כמויות הקפאין משתנות- הייתי ממליצה לך לעבור לתה ירוק.
כמות הקפאין המצויה בכוס שתייה (במ"ג):
קפה אספרסו 50-150
קפה פילטר 60-80
קפה נמס 40-70
תה שחור 40-60
תה או-לונג 30-50
תה ירוק 15-20
תה אדום 0
חליטות צמחים ופירות 0* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמציות צמחים לחיזוק השיעררינת19/12/2018
שלום,
איזה תמציות צמחים מומלצים לחיזוק וצמיחת שיער ?
מהיכן ניתן לקנות ?
רינת :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיזוק שיער
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית24/12/2018ישנם תוספים המיועדים לחיזוק השיער כמו "רוטס" שהוא מעין מולטיויטמין ייעודי לחיזוק השיער. אבל חשוב להבין ממה נובעת הבעייה ואז לטפל בגורם. יכול להיות חוסר איזון הורמונלי, חסרים תזונתיים , סטרס, בלוטת התריס, ועוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיזוק מערכות אחרי לידהטובי18/12/2018
אני שבועיים אחרי לידה לא קלה, אני רוצה לחזק את הגוף, איזה תוספים או צמחי מרפא מומלצים לאישה במצבי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיזוק לאחר לידה
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית18/12/2018שלום טובי,
קודם כל מזל טוב!
אני מקווה שאת מיניקה . אם כן יש להמשיך את התוספים שלקחת בהריון (כמו פרנטל). יש לבדוק מה מצב הברזל ואם יש צורך בתיסוף ולדאוג לתזונה מלאה בויטמינים ומינרלים (פירות ירקות, דגנים מלאים וקטניות).ספירולינה ואומגה 3 מצוינות, פלורדיקס של גרמזה יכול להתאים. שוב, הכל בהתאם למה לקחת עד עכשיו, איך התזונה והאם יש חסרים שניתן לראות בבדיקות דם או באבחון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שום מבושל או טריג15/12/2018
שלום,
האם לשום מבושל יש אותן השפעות אנטי-מיקרוביאליות של שום טרי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שום
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית16/12/2018השום מכיל תרכובות גפרית שהן המקור לסגולות הרפואיות. התרכובת העיקרית נקראת אליצין. כדי להפיק מהשום את ההטבות הבריאותיות מומלץ לצרוך אותו טרי ו/או להוסיף לתבשילים רק לקראת סיום הבישול (כמה שפחות חימום).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח רע מהאיברים האינטימייםנטע-לי13/12/2018
בזמן האחרון יש לי ריח רע מהאיבר... בבדיקה גניקולוגית הכל תקין ואמרו לשנות תזונה. איזה אוכל גורם לריח כזה ומה אפשר לאכול כדי לשפר את המצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית14/12/2018מזונות חומציים עשויים לגרום לריח גוף רע כגון - חלבונים מן החי (כמו בשר), קפה,אלכוהול, מזונות מעובדים,סוכרים, חמרים משמרים, סגריות ועוד.
כמו כן אם נשלל גורם חידקי יכול להיות שיש חוסר איזון בין החידקים הטובים והרעים וכדאי לנסות למשך שבוע החדרת נרות פרוביוטיקה וגינלים (יש לאלטמן)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות שינה האם ולריאו ממכרעירית11/12/2018
אני בגיל מעבר , סובלת מהפרעות שענה. נטרופטית ממליצה על תמצית המכילה ולריאן נוזלי. טוענת שאינו ממכר ובטוח לחלוטין. האם אכן ולריאן בטוח לשימוש לאורך זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ולריאן
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית14/12/2018הולריאן אכן הינו צמח מרגיע בטוח לשימוש ואינו ממכר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער ובי 12דנה10/12/2018
שלום
מזה חודשים יש לי נשירת שיער בבדיקת הדם ה בי 12 יצא לי 285 בתוצאה כתוב שזה בנורמה האם ערך כזו יכול לגרום לנשירת שיער האם אני צריכה לקחת תוסף ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בי 12
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית11/12/2018שלום דנה,
הערך שיצא לך הוא אמנם בתוך הנורמה אך נמוך יחסית. סימנים נוספים לחוסר בי12 יכולים להיות - חולשה, עייפות, סחרחורות, קשיי ריכוז, ועוד. נשירת שיער יכולה לנבוע מהרבה גורמים- חסרים בויטמיני בי, במינרלים כמו אבץ, שינויים הורמונלים ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת בבקשה לגבי אופונטימהנרקיס02/12/2018
הי
הייתי שמחה לחוות דעתך מקצועית לגבי מוצר אופונטימה מבית פריסו. לגבי תכיפות במתן שתן. יעילות וכד'. תודה נרקיס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית02/12/2018שלום נרקיס,
האמת שאין לי נסיון עם החברה או המוצרים שלהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעם רע תמידי בפהרוני02/12/2018
כבר כמה ימים שיש לי טעם רע תמידי בפה, לא משנה מה אני אוכלת, שותה מים, מצחצחת שיניים, לועסת מסטיקים, שום דבר לא עוזר. אשמח לקבל פתרון, תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעם רע
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית02/12/2018חשוב להבין ממה נובע הטעם- תרופות, בעיות חניכיים, בעיות עיכול, מזון לא מתאים וכו.. מזונות עם ויטמין סי כמו קיווי, פלפל אדום או תוסף ויטמין סי עשוי לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)