מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בהקלה על טחוריםדורית28/02/2019
סובלת מטחורים ומתחושת אי נוחות תמידית ברקטום, מה יכול לעזור לי? משחה או משהו טבעי אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית28/02/2019שלום דורית,
הדבר הכי חשוב לטיפול ומניעת טחורים הוא תזונה נכונה. לטיפול מקומי יש משחות שמכילות צמח הממליס (לדומא של חברת HEEL)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה נטורופתית לבעיות יובש וגרד בעורדניאל24/02/2019
אני סובלת מרגישות לקור ובחודשיים האחרונים הופיעו אצלי סימני גרד ויובש באזור כף הרגל. כרגע מטפלת במריחת קרם רגליים. האם תזונה נטורופתית יכולה לעזור במקרה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש וגרד
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית24/02/2019שלום דניאל,
תזונה נטורופתית בהחלט יכולה לעזור. על ידי אבחון מקור הבעיה - האם יש חוסרים תזונתיים ו /או בעייה בזרימת הדם. תזונה נכונה, ובמקרה הצורך תוספים וצמחי מרפא יכולים להשיב את הגוף לאיזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרתית בהריון עם צרבותמוניק20/02/2019
אני בהריון שני, שבוע 30, סוכרת הריון וסובלת מצרבות נוראיות שמעירות אותי בלילה. איזה תרופה טבעית יכולה לעזור לי? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבות בהריון
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית20/02/2019קודם כל תזונה נכונה - ארוחות קטנות עם מזונות בסיסיים. ללא ארוחות ליליות, תזונה קלה לעיכול (כדאי להתייעץ עם נטורופת). חליטות של הצמח נטופית רפואית, ו/או אבקת בוקיצה מהולה במים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי הריון שבוע 5 התחלה ממשלאה18/02/2019
האם ניתן להמשיך לקחת ללא חשש פרוביוטיקה גארו דופילוס של אלטמן וכורכום c3 שלהם ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ותוספים
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית19/02/2019מכיוון שאין מחקרים על נשים בהריון עם כורכום לא מומלץ להשתמש בו בהריון ובהנקה. כנל לגבי הגארו דופילוס. פרוביוטיקה של אלטמן שנחקרה ונמצאה בטוחה לשימוש בהריון היא פנימה אקספרט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול במחלת גסטרופרזיס עם קיבה איטיתמשה17/02/2019
לצערי אני חולה במחלת גסטרופרזיס עם קיבה איטית מאד מה שגורם לי להקאות חוזרות ונשנות גרפסים ללא ערף ועוד .. לטיפול הקונבנציונלי אין מענה למחלה זו למעט כדורים מסוכנים להקלה בלבד רציתי לדעת עד כמה זה קשור לתזונה לקויה ומה אפשר לקחת כדי לרפאותה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטרופרוזיס
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית17/02/2019תזונה יכולה להקל על התסמינים- אכילת ארוחות קטנות מפוזרות לאורך היום, לעיסה מרובה של המזון, תזונה קלה לעיכול- מזון טבעי ולא מעובד, ירקות מבושלים ולא חיים , אכילת מרקים ושייקים,
ביצוע פעילות גופנית מתונה לאחר הארוחה. גם הומיאופטיה בהתאמה אישית עשויה לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובל ממיגרנות מזה שניםסיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית14/02/2019
היי, אני סובל ממיגרנות כבר שנים ארוכות, אנא ממך הציעי לי פתרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנות
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית14/02/2019שלום,
אני ממליצה להגיע לנטורופת לאבחון. מגרנות יכולות לנבוע מסיבות שונות וחשוב לטפל בבעיה מן השורש. הבעיה יכולה לנבוע ממצבים נפשיים, סביבתיים או פיזיים.מתח נפשי, תזונה לא נכונה, בעיות בסינוסים, בעיניים, תרופות, ועוד..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחם מומלץ לסוג דם Oנועה14/02/2019
איזה סוג לחם מומלץ לבעלי סוג דם O+?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחם לסוג דם O
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית14/02/2019שלום,
לחם מומלץ לסןג דם O - לחם 100% כוסמין (לדוגמא של חברת ד"ר מרק או של חברת טאובר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קואנזים Q10 איך לוקחיםירון12/02/2019
האם קואנזים Q10, ניתן לקחת על בטן ריקה בבוקר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Q10
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית13/02/2019Q10 לקחת אחרי ארוחה שהיה בה שומן כלשהו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות במערכת העיכול לבת 26רחלי12/02/2019
שלום רב,
ברצוני להתייעץ איתך לגבי ביתי.
ביתי בת 26 וסובלת מזה 3 חודשים פלוס מבעיות במערכת העיכול.
הבעיה החלה בשנים האחרונות, כאשר לאחר ארוחה בשרית או דגים, לעיתים הבשר/הדג היה עולה חזרה, מעין גרפס.
עם הזמן זה קרה יותר ויותר. אפילו אם הארוחה היתה בצהרים, בשעות הלילה עוד היתה מרגישה אותה, כאילו לא התעכלה עד אז.
בחודשים האחרונים זה קורה עם רוב המזונות. כך שבחודשים האחרונים היא בקושי אוכלת משהו, מלבד צנימים, בייגלה, ביסקוויטים, ועוד מס' מאכלים מועט.
יש לציין שגם איתם היא מרגישה הרגשה דומה, אך טעמם לאחר שהם עולים חזרה במעין גרפס, פחות נורא משאר המאכלים.
יש לציין שיש ימים שזה מלווה בבחילות/בהקאות ובכאבי בטן.
בתחילת חודש ינואר פנינו לגסטרולוג שהפנה אותנו לבדיקת גסטרוסקופיה, שנערכה היום ויצאה תקינה. בשבוע הבא תפגוש את הרופא שוב להמשך מעקב ובירור.
יש לציין שלפני מס' חודשים, כשסבלה מכאבי בטן חזקים, נערכו בדיקות לבירור חיידק הליקובקטור או צליאק. הבדיקות נמצאו תקינות.
במקביל למעקב ולבירור אצל הגסטרולוג, הייתי מעוניינת לדעת, אם בעיה זו מוכרת והאם ניתן יהיה למצוא מענה דרך הנטורופתיה לבעיה.
אודה לתשובתך,
רחלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיכול
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית13/02/2019לנטורופתיה כלים רבים לטפל בבעיות עיכול-תזונה מותאמת אישית, צמחי מרפא, הומיאופטיה מודרנית ותוספים לשיקום מערכת העיכול והחזרתה לתפקוד תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות לילדה בת 12נטע12/02/2019
הבת שלי סובלת מעצירויות חוזרות, איזו חליטה או צמח מרפא מתאים למצבים כאלה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית12/02/2019שלום נטע,
יש כמה תרופות "סבתא" שעשויות לעזור - *השריית 2 כפות זרעי פשתן במים פושרים לכמה שעות ושתייה של המים (עם הזרעים),
*לערבב מיץ מחצי לימון בתוספת כף שמן זית בכוס מים ולשתות כל בוקר.
*מיץ שזיפים
*sweedish biter- תערובת צמחים מרירה המעודדת יציאות
אבל הכי חשוב זו התזונה היום יומית. עצירות נגרמת מאורח חיים לקוי ולכן הייתי ממליצה להגיע לנטורופת להמלצות תזונתיות. תזונה נכונה ושתייה מספקת יכולים לפתור את הבעיה . חשוב לטפל בזה בגילה כי עצירות כרונית גורמת להצטברות פסולת ורעלים בגוף שעשויים לגרום לבעיות בריאותיות שונות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה מומלצת להפגת מתחיםזיו10/02/2019
אני שרויה בתקופה לחוצה ומרובת שינויים. אני יודעת שיש מאכלים שמעודדים תחושת לחץ, יש מאכלים שעושים את ההפך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה להפגת מתח
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית11/02/2019מזונות המכילים ויטמיני B כמו דגנים מלאים וקטניות .
חומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3 המצויות בעיקר בדגי ים כמו סרדינים וסלמון.
וכמובן ירקות ופירות המכילים נוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים המסייעים לפעילות תקינה של כל מערכות הגוף, ובמצבי סטרס לעיתים נוצרים חסרים.
אפשר גם להעזר בחליטות תה מרגיעות של צמחים כמו מליסה, קמומיל, ורבנה ופסיפלורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת בטא קרטין בהריוןטל07/02/2019
שלום , אני נוטלת פרמנטל טבעוני ( מפירות וירקות) ואני רואה שהוא מכיל
vitamin A (as Beta carotene from organic food blend) 5000 IU
האם זה תקין?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא קרוטן
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית09/02/2019שלום טל,
כן, זה תקין. בטא קרוטן הוא חומר מוצא לויטמין A. נמצא בצמחים ופירות (בעיקר באדומים-כתומים)
בברכת בריאות טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'ינקו יכול לשפר קוגנטיביות?גיא06/02/2019
הג'ינקו בילובה יכול לעזור לשפר
ת'הבנה/הלמידה ? זה נכון מה שאומרים
עליו שהוא משפר כישורים קוגנטיביים
ואת הזכרון ? יש מחקרים עליו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג'ינקו בילובה
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית06/02/2019ג'ינקו הוא צמח הידוע בהקשר של בעיות זיכרון .הצמח מגביר את זרימת הדם למוח . יש להזהר בשילוב עם תרופות ונוגדי קרישה. יש עליו מחקרים רבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה ותוספים להפרעת זיכרוןדן06/02/2019
אני קיבלתי מהרופא שלי folic acid+
טריבמין בגלל הפרעה בזכרון ורוצה
לדעת מה התוספים האלה ולמה
הם עוזרים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמיני בי
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית06/02/2019אלה ויטמיני בי. חוסר שלהם עלול לפגוע בזכרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה תומכת בהחלמה מניתוחגברי06/02/2019
אני צריך לעבור ריסוק אבני כליה בפעם השנייה. אחרי הפעם הראשונה הייתי מאוד חלש ועכשיו אני רוצה להיות מוכן, האם יש דברים שכדאי לאכול או לקחת לפני ואחרי הניתוח לחיזוק הגוף ולזירוז ההחלמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה תומכת
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית06/02/2019תזונה טבעית ככל האפשר (ללא מזונות מעובדים) עשירה בויטמינים ומינרלים (פירות, ירקות, דגנים מלאים, קטניות, אגוזים וזרעים). במידה ויש חסרים (כמו ויטמינים ומינרלים)כדאי למלא אותם עם תוספים לפני הניתוח על מנת להגיע עם גוף חזק. פטריות מרפא מאוד מחזקות את הגוף אך יש לבדוק קונטרא אינדיקציות (אם לא מתנגש עם הטיפול הרפואי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)