מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות אולטרסאונד כליות ומה פירושםאמיר05/10/2021
שלום רב
להלן תוצאות אולטרסאונד של סבתי בת ה80:
כליה ימנית-הרחבה קלה במערכת המאספת עם אגן כליה 8 מילימטר במנח AP
אין לראות גוש מוצק או אבן
כליה שמאלית - הודגמו מספר מוקדים אקוגניים זעירים בקורטקס מתאימים להסתיידויות . הרחבה קלה במערכת המאספת עם אגן כליה 7 מילימטר במנח Ap אין לראות גוש מוצק
האם זה תקין? האם דורש בירור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת us כליות באישה בת 80
פרופ` דניאל לנדאו05/10/2021יש לחזור לרופא שהזמין את הבדיקהויתיחס לתשובה בהקשר של הרקע הרפואי של הגברת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשת דעה על הממצאים שהצגתי
אמיר06/10/2021לא שאלתי מה לעשות עם הבדיקה ולמי לתת אותה
שאלתי מה דעתך על הממצאים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממצאי us באישה בת 80
פרופ` דניאל לנדאו06/10/2021לא יכול לתת חוות דעת בפורום זה בלי בלי להכיר את כל הרקע הרפואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק צריך לדעת אם הדיאגנוזה חמורה או לא
אמיר06/10/2021קודם כל תודה על התשובות
אני מתעקש להבין מה פשר הממצאים בגלל שהיא לא מוכנה לפגוש אורולוג …היא לא רוצה ללכת לרופאים בגלל הקורונה.
מבחינת רקע רפואי- אין לה רקע רפואי
היא מעולם לא אושפזה לא עברה ניתוח בדיקות דם יותר טובות משלי ( ואני בן 30) היא אפילו לא לוקחת אקמול . התרופה היחידה שהיא לוקחת על בסיס קבוע זה לוסק בגלל שהיא טוענת שיש לה חומציות בקיבה.
את האולטרסאונד היא עשתה כי היא סבלה קצת מכאבי בטן שעברו לה …
אני באמת רק צריך לדעת אם הדיאגזונה חמורה או שלא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממצאי ה us לכשעצמם לא חמורים
פרופ` דניאל לנדאו07/10/2021ממצאי ה us לכשעצמם לא חמורים.
בכדי לוודא שמצב הכליות תקין יש למדוד ל"ד, לבדוק שתן לכללית ודם לתפקוד כליות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PH בבדיקת שתן- ילדה בת 8שלי05/10/2021
שלום
לבת שלי בת 8 התגלתה כליה קטנה . בגיל 4 הכליה היתה תקינה ועכשיו בגיל 8 (לא ברור למה) אולי דלקות ללא חום .. היא קטנה. עשינו לה בדיקת שתן ויצא PH 8
האם יכול להעיד על בעיה? עד היום היה יוצא לנו סביב 6
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PH של השתן לא משקף הרבה
פרופ` דניאל לנדאו05/10/2021ה ph של השתן לא משקף הרבה ואין לקחת אותו בחשבון ברוב המקרים, בטח לא במקרים של אסימטריה בגודל הכליות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף שמופיע בבדיקה- האם משמעותי?
שלי05/10/2021
נמצאה נוכחות של חומצה אסקורבית
בשתן, אשר עלולה (C ויטמין)
לגרום למדידת ערך נמוך כוזב
.בבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובת בדיקת שתן לא משמעותי
פרופ` דניאל לנדאו05/10/2021גם לא משמעותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבר בן 50 GFR לא תקיןגלעד04/10/2021
שלום
אני בן 50. עד גיל 45 בריא.
תפקודי כליות תקינים. מגיל 20 מעט אריתרוציטים בשתן ברוב בדיקות השתן. אמרו שזה מעט וחסר משמעות כל עוד תפקוד הכליות תקין.
בגיל 45 זיהום בבטן מאוכל מקולקל שגרם להתפתחות הפרעה תפקודית במעיים ( כאבי בטן וכו' )ובהמשך בשנתיים האחרונות התפתחה גם התרוקנות איטית של הקיבה. אוכל מעט ולא מגוון ומעט מדי חלבון בתזונה.ירדתי במשקל 15 ק"ג מ 60 ל 43 ק"ג בגובה 1.78 ומנסה כעת פורמולות מזון ואם זה לא יצליח
אז הומלץ על הזנה מורכבת ובמקביל בירור האם יש משהו אימונולוגי.
האלבומין עדיין תקין 4.0. יש מעט אנמיה המוגלובין 12.5( לעומת 14 בעבר ). טרנספרין פריטין תקינים. TSH תקין.
בדיקת CT בטן ואגן תקינה לפני שנה וחצי.
לאורך כל השנים קריאטינין תקין באיזור 0.7-0.75 . עם ירידת המשקל הקריאטינין ירד אפילו ל 0.6 .
לפני כמה חודשים חלה עליה בקריאטינין ל 0.79 לפני חודשיים ל 0.85 ולפני שבוע 0.9.וזה למרות ירידה חדה במשקל במקביל.
בדקתי מחשבון GFR באינטרנט שמשקלל גם משקל וגובה ויצא לי 60=GFR-CG
ולפי מה שאני מבין זה אומר מחלת כליות בדרגה 3??במחשבון בלי משקל וגובה ורק גיל יוצא לי GFR=99 וכתוב שזה מחלת כליות דרגה 1.
אציין בדיקת UREA=19.6 ( MG/DL ) תקין ודומה לעבר. חומצה אורית תקינה 5.6 סוכר תקין 82
בדיקת שתן תקינה.
שתן ראשון של הבוקר - יחס אלבומין קריאטינין= 0.33 mg/g creatinine הנורמה 0.0-30 וזה בקצה התחתון של הנורמה.
קריאטינין בשתן של בוקר 27.1 mg/dl קצת מתחת לנורמה של 30-220
ואלבומין בשתן 0.9 בקצה התחתון.
לחץ דם תקין. אקו לב תקין. אק"ג ללא שינוים לעבר.
רופא המשפחה ששלח אותי לבדיקות עבר משהו רפואי ואמרו שיחזור רק בעוד כחודש וחצי.
אשמח לעזרתך:
1. האם אכן יש לי GFR לא תקין ??
2. האם זה אומר שמתחילה אצלי מחלת כליות??
3. אם כן האם צריך להגביל תרופות במידה וצריך לקחת? ( אני לוקח כל יום 1 לוסק + פמוטידין 80 מג ).
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה בקראטינין למרות ירידה במשקל
פרופ` דניאל לנדאו05/10/2021שלום
מציע להשלים צילום us של הכליות , מדידת לחץ דם ולהגיע להתיעצות עם נפרולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ישנה פגיעה בתפקוד הכליות
גלעד05/10/2021תודה רבה.
אבצע US כליות.
לגבי לחץ דם הוא תקין 110-60
לא הבנתי מתשובתך.
האם קריאטינין 0.9 הוא לא תקין במשקל שלי 43 ק"ג
ואכן זה מעיד שיש פגיעה בכליות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטראסונד כליות קטנותדנה03/10/2021
שלום
אני כבר כמה חודשים בבבירר רפואי בשל סחרחורות כאבי שרירים
חולשה וירידה במשקל. כאב בטן תחתון מקרין לגב תחתון.
בבדיקות דם תפקודי כליות תקין בדיקת שתן תקין סיטי בטן ללא ממצא
זרחן מעט גבוהה 4.9 גבול עליון 4.5
מדדי דלקת תקין
עמילאז 144 גבול עליון 100
בבדיקת אולטראסונד בטן אנ מבצעת אצל רופא רדיולוגית כל שנה
הכל תקין היא אמרה לי שהכליות תקינות אך קטנות 8.5 ס״מ
באולטראסונד מלפני 10 חד הכליות היו בגודל תקין.
מה יכול להיות הסיבה לכך ?
האם יש בדיקות נוספות שעלי לעשות ?
זה יכול להיות התחלה של מחלה בכליה שכרגע לא רואים בדם?
רופא המשפחה טוען שזה ממצא לא משמעות.
אשמח לשמוע דעתך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגבול התחתון של הנורמה לגודל כליות
פרופ` דניאל לנדאו03/10/2021שלום רב
אכן יכול להיות טעות במדידת אורך הכליות עי us. לא סביר שאם הכליות היו בגודל תקין קודם לכן הן תהיינה כעת קטנות באופן סימטרי. בנוסף, הגבול התחתון של הנורמה לגודל כליות לאעשה הוא 9 סמ, קרוב לאותם 8.5 סמ שדווחו.
שוב ההמלצה להערכה בסיסית של בריאות הכליות כוללת
- מדידת לחץ דם
- בדיקת שתן כללית
- בדיקת לתפקוד כליות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה ברמות b12דוקי01/10/2021
שלום מה יכולות להיות הסיבה של ירידה ברמות B12 לאורך השנים האחרונות בבדיקות
אך עדיין בגבול הנורמה ?
גיל 30 , משקל עודף,
לאחרונה בדיקת כליות קיראטנין 1.13, egfr 82
חומצת שתן מעט גבוהה 8
אין בעיות רפואיות נוספות
מה כדאי לבדוק אם בכלל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמות b12 נעות בתחום הנורמה
פרופ` דניאל לנדאו03/10/2021כל בדיקה בתחום הנורמה היא תקינה. זאת המציאות בביולוגיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת דם בהשוואה לפעם קודמת + אולטרסאונד כליותיפים30/09/2021
יש לי כאבי גב תחתון בבוקר המון זמן + היו לי כאבים בצד שנראנ שעברו אחרי הרבה זמן ופעם ב פה ושם .
בעבר היו מופיעים כל כמה ימים עכשיו כמעט ולא .
בדיקת דם בהשוואה לפני שנה ועכשיו:
Urea - 36/43 לפני שנה 32 (43 מייצג מקסימום)
קריאטין 1.06 ועכשיו 1.12
Egfr 86 כשהקודם היה 92
Crp 0.9 כשהמקסימום הוא 0.5 הערך הזה כך כבר שנתיים
שאר הבדיקות תקינות .כל ספירת הדם
אולטראסאונד בטן עליונה וכליות
פוליפ קטן בכיס מרה , מספר צ'יסטות בכליות
השאלה היא האם יש משמעות אמיתית לשוני בבדיקות?
האם אני צריך לחשוש שמתפתחת לי מחלת כליות ?
מה יכול להעיד crp 0.9
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקות דם וus ויש לחזור לרופא
פרופ` דניאל לנדאו30/09/2021לא צויין גיל השואל.
יש לחזור לרופא שהזמין את הבדיקות.
להערכת בריאות הכליות יש להשלים בדיקת שתן לכללית וליחס חלבון:קראטינין ולמדוד לחץ דם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם שינוי תזונתי יכול לשנות ערכים
יפים01/10/2021בן 34
לחץ דם 123*85
BMI 27.2
עליתי במשקל 10 קילו בחצי שנה האחרונה .
האם שינוי תזונתי יכול לשנות ערכים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשר בין עליה במשקל ללחץ הדם
פרופ` דניאל לנדאו05/10/2021אכן יש קשר חזק בין עליה במשקל לבין עליה בלחץ הדם. ניתן להוריד את ערכי לחץ הדם אם תתעמל באופן סדיר ותרד בעקבות כך, אפילו מעט, במשקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעיתים כאבי הגב נוצרים מדלקתיות
אתי04/10/2021לעיתים כאבי הגב נוצרים מדלקתיות ממליצה לך אחרי שנה שאני לוקחת תוסף בשם סידן אמורפי דנסטי הוא פי 2 מכל סידן קרבונט והינו אנטי דלקתי . מה שאהבתי בו שהשיפור שהרגשתי היה יחסית מעט כחודש בערך. בריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד ל RAS בכליות, PTH גבוה וסידן תקיןיוסי29/09/2021
שלום
בבדיקת דופלר כליות -חשד ל RAS מימין.
PTH - 55 pg/ml ,ויטמין D תקין,
סידן בדם תקין, סידן בשתן-240 mg/24h
האם מעיד על בעיה?
איזה בדיקה להעמיק את הבירור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת us כליות
פרופ` דניאל לנדאו03/10/2021יש להשלים מדידת לחץ דם, בדיקת דם לתפקוד כליות , כולל גם זרחן ופוספטאזה בסיסית , בדיקת שתן כללית , רמת ויטאמין D. כל הנל - דרך הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם מלחיצות+ תוצאות מפורטותתמרה29/09/2021
מצ"ב תוצאות בדיקות דם מקיפות כולל איסוף שתן 24 שעות. האם על פי הנ"ל יש בעייה בכליות שלח הדורשת טיפול ?.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא הגיעו שום תוצאות מצורפות
פרופ` דניאל לנדאו29/09/2021שלום רב
מדובר בפורום, לא ביעוץ פרטי. מציע שתצרפו פרטים בסיסיים ( גיל, מין, התלונה שבגללה בוצעו הבדיקות) ואז תצרפו פירוט בסיסי של התשובות במכתב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דם מלחיצותתמרה27/09/2021
שלום רב,
אני בת 65 גובה 160 וקלת 48 קילו צמחונית. איני עוסקת בספור כלל. בדיקות דם אחרונות שעיתי מלחיצות אותי בעיקר קראטנין בשתן משנת 2015 זה המצב. האם צריכה טיפול? האם מעיד על מחלה? GFR עומד על 73
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לא תקינות מ 2015 מדאיגות היום?
פרופ` דניאל לנדאו27/09/2021שלום רב.
אין טעם לדבר על בדיקה מ 2015.
להערכת בריאות הכליות ההמלצה היא
1. למדוד לחץ דם
2. לבדוק דם לרמת קראטינין
3. לבדוק בדיקת שתן ראשון של בוקר לכללית וליחס חלבון:קראטינין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דם מלחיצות ומה משמעותן
תמרה28/09/2021צר לי שלא הסברתי טוב... הכוונה שמשנת 2015 ועד היום . בבדיקות איסוף שתן 24 שעות הקראטנין בשתן 24 שעות עומד על 53. האם נדרש טיפול? כשהמינמום הוא 80...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלייה קטנה בבדיקת אולטראסאונדמאיה26/09/2021
בת 55. מזה כ 3 שנים עלייה בקריאטנין ל: 1.1-1.2. אין מחלות נוספות. לא מטופלת. באולטראסאונד אחרון נצפה כלייה ימנית מוקטנת יחסית פרנכימה מעט דלה. אין ממצאים נוספים. אציין כי לפני 3 שנים בדיקה דומה לא הראתה שוני בגודל הכליות. מה אפשר ללמוד מזה? האם זה תהליך הפיך? האם נדרש טיפול תרופתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא חדש של כליה קטנה לפי us
פרופ` דניאל לנדאו26/09/2021שלום.
מציע להשלים מדידת לחץ דם ובדיקת שתן של בוקר לכללית וליחס חלבון: קראטינין. ולהגיע להתיעצות עם נפרולוג עם תמונות ה us )הראשון והשני( על דיסק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כליה ימנית אגנית מתפקדת זה משהו שאפשר לחיות איתוקארין14/09/2021
היי פרופסור,
אני בשבוע 25, לפני כשבועיים ביצעתי סקירה מאוחרת, בה התגלתה כליה ימנית אגנית, לדברי הרופא, הכליה מתפקדת.
הוא הפנה אותי לסקירה מכוונת לכליות בשבוע 32.
איך ניתן לבדוק האם ישנם מומים נוספים?
האם כליה אגנית מתפקדת זה משהו שאפשר לחיות איתו חיים רגילים?
מה הסיכוי למומים נוספים ברחם או במערכת השתן של העוברית?
במידה ויש לך מידע נוסף לתת לי, כמובן שאשמח, זהו הריון ראשון ואנחנו לא יודעים למי לפנות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מציאת כליה אגנית ב us טרום לידתי
פרופ` דניאל לנדאו14/09/2021שלום רב
הנתון הבסיסי שחסר הוא: האם הכליה השניה נמצאה במיקומה הרגיל ותקינה?
אחרי השגת פרטים אלה אשמח ליעץ פנים אל פנים, או שתבקשי חוות דעת של נפרולוג ילדים אחר. כדאי להגיע אליו עם תמונות us מייצגות מתוך מאות התמונות הצתקבלות מסקירת עוברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעה של פעילות גופנית על הכליותיובל13/09/2021
שלום, אני בן 48. בבדיקת דם שגרתית שעשיתי לפני 4 חודשים קיבלתי ערכים החורגים מהנורמה:
קריאטינין: 1.42
GFR: 58
בשבוע שעבר חזרתי על הבדיקה והתוצאות היו:
קריאטינין: 1.43
GFR: 57
בהמלצת רופא המשפחה עשיתי איסוף שתן 24 שעות, ואולטראסאונד כליות - הכל יצא תקין.
שמעתי שקריאטנין יכול להיות גבוה במסת שרירים גבוהה, ואכן יש לי מסת שרירים כי עוסק בספורט אינטנסיבי (קרוספיט). האם יתכן כי פעילות גופנית אינטנסיבית תהרוס לאט לאט את הכליות? אם כן האם אני אמור להפסיק להתאמן? לא ברור לי האם אני חולה או בריא או מה עלי לעשות, אבל אני בהחלט מבולבל, כי אין לי מושג אם אני חולה כליות או שהערכים האלה רק משקפים כאמור מסה גבוהה ללא השפעה כלייתית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שאני בריא לגמרי עם ערכים של ספורטאי: ללא לחץ דם או סוכר או שומן.
יובל13/09/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות של ציסטה קורטיקלית בכליהנעם12/09/2021
שלום
בן 46
עשיתי בדיקת US בטן למעקב אחר הכבד השומני.
מלבד ההתייחסות לנושא הכבד, יש שם ממצא שקשור לכליות.
בכליה הימנית - ציסטה קורטיקלית כ-8.2 מ"מ מוקד מסויד בדופן.
מה משמעות הממצא?
ומה זה אומר "מוקד מסויד בדופן"?
ממה זה נוצר?
האם יש צורך בבירור ו/או בטיפול?
במידה ולא, האם יש צורך במעקב? כל כמה זמן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מציאת ציסטה בודדת באחת הכליות
פרופ` דניאל לנדאו12/09/2021שלום רב
ציסטה בודדת באחת משתי הכליות יכולה להתפתח עם הגיל.
יש לברר שאין סיפור משפחתי של נטיה לציסטות או אבנים במשפחה
יש להשלים בדיקת שתן כללית למדוד ליץ דם ולבדוק דם לתפקוד כליות ורמות סידן, זרחן וחומצה אורית ולהגיע להתיעצות עם נפרולוג או אורולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי אבנים בכליות ונטייה במשפחה
נעם12/09/2021שלום
ראשית תודה על התשובה המהירה
אני לא יודע לגבי סיפור משפחתי של נטיה לציסטות או אבנים במשפחה.
אבל לאחרונה התגלו אצל אמי אבנים בכליות (ועברה ניתוח לריסוק).
האם יש קשר בין אבנים בכליות לציסטה?
בכל מקרה לפי האולטרסאונד שלי אין אבנים בכליות.
לפני כחודש עשיתי בדיקת דם ושתן
בדיקת שתן היה תקין
בדיקות דם תפקודי כליות היה תקין
חומצה אורית תקין, סידן תקין (זרחן לא נבדק)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחזור על הus בהפרש של שישה חודשים
פרופ` דניאל לנדאו12/09/2021יופי. לחזור על ה us בהפרש של 6 ח' ולהגיע לאורולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות שתן ודם ותוצאות הבדיקותגבי10/09/2021
שלום, בן 72. רופא משפחה הפנה אותי למספר בדיקות שתן ודם, כלל הבדיקות היו תקינות פרט ל..
IgG KAPPA ו- IMMUNOFIXATION
התוצאה TRACES
בהערות לבדיקה כתוב, IMMUNOFIXATION - לא ניתן לכימות.
מה המשמעות של עקבות?
הנושא שייך לתחום רפואי נפרולוג או המטולוגיה ?
אשמח להסבר תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת בדיקת דם יש לפנות לרופא
פרופ` דניאל לנדאו10/09/2021מצטער. תצטרך לפנות לרופא שהזמין את הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכל להשיב לאיזה תחום רפואי שייך
גבי10/09/2021תוכל להשיב לאיזה תחום רפואי שייך? המטולוגיה, נפרולוגיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחום הוא המטולוגיה רפואה פנימית
פרופ` דניאל לנדאו11/09/2021המטולוגיה, רפואה פנימית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרונפרוזיס כליה שמאלית אצל תינוקאסתר08/09/2021
שלום פרופ לנדאו
ביצענו לבני התינוק בן 3 חודשים בדיקת mag -3
בשל הבחנת הידרונפרוזיס קשה בצד שמאל עוד בהיותו עובר. להלן ממצאי המיפוי
התרומה התפקודית היחסית: כ- % 46 מימין וכ- % 54 משמאל.
לסיכום:
הידרונפרוזיס בכליה השמאלית עם ירידה קלה בתפקוד הכלייתי ביחס לגודלה ( ככל הנראה עקב הפרעה
אורומכאנית בגובהUPJ ,( אך ללא חסימה מלאה .
בכליה הימנית עם תפקוד שמור ביחס לגודלה , ללא חסימה.
אשמח לדעת האם יש צורך לבצע ניתוח בחסימת חלקית? או שיש דרכים אחרות
ועד מתי בדר"כ ממשיכים עם הטיפול האנטיביוטי המונע שניתן לו מיום לדתו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרונפרוזיס חד צדדי קשה מלידה
פרופ` דניאל לנדאו08/09/2021שלום רב
לא ניתן לתת המלצה אחראית על גבי פורום זה. יש להסתכל על תמונות ה us והמיפוי. גם אני אוכל ליעץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)