מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המשך C3 נמוךתקווה16/08/2013
דוקטור לנדאו היקר לפני שנה עשיתי ביופסיה אין הצטלקויות משקעים רק של C3 לאחר בירור גם לאמי C3 נמוך בת 50 בריאה יעוץ נפרולוגי נאמר לי שאין הגבלות נפרולוגיות לחץדם תקין דם התחלתי לקחת טרייטס להורדת החלבון ואני מרגיש מצויין כמובן אני במעקב נפרולוגי לפי דעת הרופאים מחלה קלה פרוגנוזה טובה תפקודי כליות תקינים וכל שאר הבדיקות תקינות המוגלובין15.... מה לדעתך יהיה הפרופיל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך C3 נמוך - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו17/08/2013מצטער, אינני עוסק בפרופילים רפואיים לצבא. העיקר שתישאר במעק ברופא (אם זה בצבא או מחוצה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגן כליהליאת27/07/2013
שלום ישמח לדעת איפה אתה מקבל להתייעצות אם כן ישמח שתרשום לי תמספר של המרפאה ? איזה קופות אתה עובד ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - שאלה לרופאכרמלה26/07/2013
שלום וברכה הבת שלי בת שמונה חודשים בזמן הלידה גילו לה אגן כליה עשיתי לה אולטראסאונד והיה רשום פרנכימה שמורה האים זה תקין פרנכימההה שמורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לרופא - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו27/07/2013כן. "פרנכימה" הוא הביטוי לרקמת הכליה עצמה, המכילה את היחידות המסננות (הנפרונים).
בנוסף: לכל אחד מאיתנו יש אגן כליה. אולי הכוונה היא: "גילו אגן כליה מורחב" (או חשדו בזה ב- US טרום לידתי). .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאל.הליאת24/07/2013
שלום יש לי בן בן 6שנים רציתי לדעת מה הנורמה של לחץ דם לילד שגבוה ועדיין נקרא תקין אם אפשר לא לשלוח אותי לטבלאות אני לא יודעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאל.ה - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו24/07/2013אכן הטבלאות מעט מורכבות ומלאות במספרים...
בילד בן 6 שנים ללא כל מחלות רקע (במיוחד: סוכרת, לב או מחלת כליות) לחץ הדם התקין משתנה לפי גובה הילד.
עבור ילד מקבוצת הנמוכים: 110/72
ילד בגובה בינוני: 114/74
ילד השייך לקבוצת הגבוהים בין בני גילו: 117/76
לא להבהל אם ל"ד חורג פעם אחת מערך זה. יש תמיד למדוד ל"ד במנוחה ולא לקחת אף פעם את המדידה הראשונה. יש לאסוף סט של מדידות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- במעקב אולטרא סאונד נראה שהכליה קטנהדליה17/07/2013
בני בן השלש נמצא במעקב בעקבות אורטר מורחב ואגני כליות מורחבים מעט שהתגלו בהריון.
לפני כשנה עשינו בדיקה והכליה הימנית היתה 6.6.
השבוע עשינו בדיקת א.ס נוספת ואלו הממצאים: כליה ימנית באורך כ6.2 ס"מ פרניכמה שמורה, לציין הרחבה קלה של גביע עליון אין עדות להידרונפרוזיס ואין עדות לאבנים.כליה שמאלית באורך כ6.8 ס"מ פרניכמה שמורה,גודש קל במערכת המאספת אגן הכליה כ0.5 ס"מ אין עדות לאבנים.שלפוחית השתן עם קיבולת טובה, ניתן לזהות הרחבה קלה של שופכן שמאלי דיסטלי עד כ0.4 ס"מ.
לאחר המתנה כ-45 דקות הודגמה הרחבה של שופכנים דיסטלים דו צדדי מימין עד כ0.9 ומשמאל עד כ1.5 ס"מ.
אנו במעקב נפרולוגי אבל עד שנגיע לרופא רציתי לדעת האם זה שהכליה הימנית נראית קטנה יותר מלפני שנה מראה על בעיה נוספת שמתפתחת?
וכן הנפרולוג ממליץ לא לעשות בדיקה לבדוק את סיבת האורטר המורחב (C,V,U,G כמדומני) האם יש לך המלצה אחרת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת להודעה קודמת
דליה17/07/2013יש לציין שהילד מאז שנולד עד גיל חצי שנה קבל אנטיביוטיקה ולאחר מכן הפסיקנו את האנטיביוטיקה ומאז הוא לא סבל כלל מדלקות בדרכי השתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמעקב אולטרא סאונד נראה שהכליה קטנה - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו17/07/2013עד 1 סמ הבדל בקוטר האורכי של הכליות לא נחשב משמעותי.
לגבי הצורך בביצוע ציסטוגרפיה בילד בן 3 שנים שלא סבל מעולם מדלקת בדרכי השתן: אם ניתנה המלצה כזאת, לא כל אחד היה מצטרף אליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דליה17/07/2013תודה רבה, אלך לישון קצת יותר רגועה. בכל מקרה יש לנו מחר תור לנפרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- UTI אצל תינוקת עם כליה מולטיציסטיתטלי06/07/2013
שלום רב,
ביתי בת 9 חודשים ואנחנו במעקב נפרולוגי כל ארבעה חודשים בעקבות גילוי של כליה מולטיציסטית דיספלסטית ימנית עוד בתקופת ההריון. הכליה השמאלית תקינה ומוגדלת (7 ס"מ).
לאחר הלידה ביצענו ציסטוגרפיה, שם נראה כי בכליה התקינה יש רפלוקס מדרגה 1. קיבלנו אנטיביוטיקה במשך 3 חודשים ועד כה התנהלנו עם הילדה כרגיל, אך עקבנו אחרי חום גבוה וביצענו בדיקות שתן.
לפני שבועיים, כאשר החום עלה במהירות רצנו לבית החולים וגילינו שיש דלקת בדרכי השתן. אושפזנו במשך יומיים וקיבלנו אנטיביוטיקה 5CC למשך 10 ימים.
הפעם, הנפרולוג מבקש שניתן לילדה אנטיביוטיקה מונעת למשך שנה!! לאחר מכן הוא ירצה לשקול ציסטוגרפיה נוספת לבדיקת הרפלוקס.
האם זה נחוץ בהכרח? מה ההשלכות של מתן אנטיביוטיקה לתקופה כה ארוכה?
האם רפלוקס יכול להחמיר? מה יכולות להיות הסיבות לUTI אצל תינוקת בת 9 חודשים?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר UTI אצל תינוקת עם כליה מולטיציסטית - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו06/07/2013יש להגיע עם צילומי הציסטוגרפיה עצמה (ולא התשובה בלבד) ותמונות US כליות מעודכן להתיעצות אצל נפרולוג או אורולוג ילדים.
יש סיבות ל- UTI מעבר לאותו רפלוקס קל שמדווח.
לא כל UTI (אפילו עם חום) מחייב אשפוז.
ההמלצות ה"יבשות" לא תומכות במתן טיפול אנטיביוטי מונע עבור רפלוקס בדרגה כ"כ קלה, אך, שוב: אני מניח שבוצע שיקול דעת לפני מתן אותה המלצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיצירת קשר
ענבל26/05/2015אנו מעוניינים ביצירת קשר עם הורים לילדה עם כליה מולטיציסטית שנתגלתה בהריון, בעקבות גילוי כזה אצלנו. האם יש דרך ליצור איתך קשר? תודה! ענבל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיצירת קשר - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו28/05/2015לא אוכל לתת לכם פרטי מטופל שלי בלי הסכמת ההורים. לחילופין אוכל לשוחח איתכם מניסיוני הרב עם אבחנה זאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענבל
שני12/10/2015היי ענבל..מכירה את התסכול..ילדי בן שנה+ עם כלייה אחת(הכלייה המולטיציסטית נספגה) ואני בהריון מתקדם עם עוברית שגם אובחנה עם אותו מום..
מוזמנת ליצור איתי קשר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרונפרוזיס - מהריון ותזמון מעקבמיקה28/06/2013
שלום רב,
להלן נתוני אולטרסאונד של בני בהיותו ברחם, ואחרי שנולד בגיל 3 חודשים.
שתי שאלות:
1. האם בגיל 3 חודשים יש החמרה לעומת ההריון?
2. היום בני בן 8 חודשים.
לאור הנתונים, מתי צריך לעשות שוב אולטרסאונד? ומתי בדיקות דם ושתן?
בסקירת הריון ראשונה בשבוע 15 רשום אגני כליות בגודל 3-3.3 מ"מ. מרקם כלייתי שמור. כנ"ל בסקירה שנייה בשבוע 22.
תוצאות אולטרסאונד של בני בהיותו בן 3 חודשים:
כליה ימנית בגודל 54. עובי, מבנה ואקוגניות שמורים. הרחבה קלה של גביעים ואגן. רוחב אגן 3.5. עובי פרנכימה בקוטב עליון 15.
כליה שמאלית בגודל 52. עובי, מבנה ואקוגניות הפרנכימה שמורים. הרחבה של גביעים ואגן. רוחב אגן בגובה הכליה 4.2. יש הרחבה בעיקר חוץ כלייתי עד 8 מ"מ. עובי פרנכימה 14 מ"מ בקוטב תחתון.
שלפוחית השתן בעלת קיבולת טובה ודפנות חלקים. לא הודגמו אורטרים מורחבים.
תודה על תשובתך,
מיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרונפרוזיס - מהריון ותזמון מעקב - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו29/06/2013יש חוסר התאמה בין מידת ההרחבה המינימלית לבין דיווח על הבלטת הגביעים. כדאי לחזור על ה- US ואם עדיין יש דיווח דומה, יש לבוא עם כל התמונות להתיעצות עם נפרולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת אגני כליות ושלפוחית שתן מוגדלאמא לשניים25/06/2013
היי,
לבני בן ה-5 הרחבת שני אגני כליות בבדיקת US.
הכלייה הימינית באורך 7.4 ס"מ ואגן הכליה מורחבת עד 15 מ"מ
הכליה השמאלית באורך 7 ס"מ ואגן הכלייה מורחבת עד 25 מ"מ.
שלפוחית השתן גדושה עם גבולות תקינים.
בנוסף כל פעם שערכנו לו בדיקות דם בעבר ערך תפקודי הכליות URAE היה לו תקין.
הוא כמעט כל ערב סובל מהרטבת לילה.
בהריון, בסקירה הראשונה היה לו אגני כליות מורחב קל ובסקירה המורחבת זה נעלם וכתוצאה מזה הנחו אותי שלא לערוך מעקבים.
אשמח לקבל את חוות דעתך על הממצאים.
בתודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבת אגני כליות ושלפוחית שתן מוגדל - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו26/06/2013היו בפורום הזה פניות רבות בנושא הרחבת אגני כליות.
אני מבין ש:
1) הילד לא סבל מעולם מדלקת בדרכי השתן
2) הילד לא שותה בלילה ולא מרטיב ביום, אלא רק מתעורר בבוקר רטוב (כמו רוב הילדים עם הרטבות לילה)
מומלץ:
1) לבדוק שתן ראשון של בוקר לכללית ולמשקל סגולי או אוסמולאריות (שניהם מדדים ליכולת ריכוז השתן)
2) להגיע עם תמונות ה- US להתיעצות עם נפרולוג ילדים או אורולוג ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהכרמלה13/06/2013
שלום וברכה הבת שלי בת חצי שנה עשיתי לה us ויצא אגן כליה ימין תקין ושמואל 0.3 הרים צריך לעשות מעקב שלus האים זה יכול להחמיר תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ14/06/2013במחשבה שבעבר היה תקין.
הרחבה קלה ביותר
סונר מעקב בעוד שנה
יכול להיות משנית ל VUR - במחלות חום לבצע בדיקת שתן.
פרופ פומרנץ אבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד משתין בתדירות גבוההדנה12/06/2013
שלום
רציתי לשאול לגבי תופעה המדאיגה אותי יותר מחצי שנה.. הבן שלי בן 5 שנים נכנס לשירותים ומשתין בתדירות גבוהה, לפעמים פעמיים תוך חצי שעה.. לציין כי הכמות אינה רבה יחסית ,, לפעמים ממש קצת ..בנוסף חשוב לציין כי בדיקת שתן כללית מלפני 3 חודשים הייתה תקינה( אין סוכר בשתן).. אני מודאגת מאוד ומחפשת תשובה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילד משתין בתדירות גבוהה - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ14/06/2013מתן שתן בתדירות גבוה יכול לנבוע מבעיה בשלפוחית השתן.
דחיפות במתן שתן משנית לבעיות זיהומיות ואחרות.
יש לפנות לרופא מטפל .
ניתן לטפל בבעיה
בכבוד רב פרופ פומרנץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתסימה06/06/2013
תודה רבה אני יודעת שזה פורום ילדים אבל לא מצאתי ישמח אם תעזור לי אני מודאגת. אז ככה לגבי us כליות תקין תפקודי כליות תקין ספירת דם תקין אני ילדתי לפני שבע חודשים ובמעקב בהריון בדיקות השתן היו תקינות ישמח אם תוכל לומר לי מה הכוון של הדם בשתן שיש את זה פעם ראשונה לגבי כאבים היה לי בקיבה ולמחרת חלף בבית חולים שעשו לי הייתי אם כאבי קיבה בבדיקת סטייק יצא דם ומתי שעשיתי בקופת חולים הייתי מנוזלת האים יש קשר לדם בשתן ישמח אם תעזור לי מה זה אני בלחץץץץץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ14/06/2013יש לבדוק מספר פעמים את השתן.
במידה ויש דם בשתן רצוי לפנות לנפרולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה הרופא לא עונה לשאלתיסימה04/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
למה הרופא לא עונה לשאלתי - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ14/06/2013מה השאלה
דם בשתן???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתןסימה01/06/2013
שלום וברכה שבוע שעבר הייתי בבית חולים בשל כאבים בקיבה עשו לי בדיקת סטייק שיצא שיש לי דם בשתן לאחר מכן שלחתי בדיקה למעבדה שתן ויצא erythrocytes ustrip יצא 20 ועוד בדיקה חלבון יצא 10 תפקודי כליות תקין ממה יכול לנבוע דם בשתן ומה צריך לעשות לציין אני בת 32
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו06/06/2013יש לציין שזהו פורום העוסק בבעיות של ילדים עם בעיות בכליות או בדרכי השתן....
בירור של דם בשתן מורכב מלקיחת סיפור המקרה (האם יש כאבים או לא היכולים להיות קשורים לכליות או דרכי השתן), עובר דרך בדיקה גופנית, מדידת לחץ הדם, ביצוע בדיקת דימות של הכליות וכיס השתן (בד"כ מתחילים בבדיקת אולטרה-סאונד) ובדיקות דם ושתן, כולל איסוף שתן של 24 שעות לסידן וחלבון.
מציע לפנות לרופא המשפחה ולהתחיל דרכו בירור. במיוחד כדאי לבדוק אם לא היה לך דם בשתן בבדיקות קודמות. כמובן שבדיקת השתן צריכה להיות רחוקה עד כמה שאפשר מסיום המחזור החודשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתייה וצמארון30/05/2013
שלום,
האם קיימת אפשרות ששתייה מרובה קומפולסיבית גרמה להתרגלות פיזיולוגית אובייקטיבית (!) של הגוף לכמויות מים גדולות ואף גרמה ל"שחיקה" במנגנונים פיזיולוגים שונים, כך שיווצר צמא אובייקטיבי? יען כמו אדם שלוקח סטרואידים והדבר מביא להקטנה של אשכיו, ואם יפסיק בבת אחת לקחת את הסטרואידים - הרי שייקח זמן לגופו להדביק את קצב ייצור הטסטוסטרון ויווצר מחסור?
(אני מקוה שזהו התחום הרפואי הרלוונטי לשאלה זו. ואם לא - מהו?)
תודה,
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתייה וצמא - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו01/06/2013שתייה קומפולסיבית היא מושג שאנו משתמשים בו אם אם שותה כמות מוגזמת של מים גם אם הוא לא צמא או צריך. בד"כ מה ששומר עדיין על המנגנון התקין של יכולת ריכוז השתן ע"י הכליות הוא תקופת השינה: אם אנו לא שותים למשך 6-8 שעות ביום- זה מאפשר לכליה לחזור ליכולתה התקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מע' שתן מאספת כפולה ואורטרוצלהשרית27/05/2013
שלום רב,
אני בשבוע 23 להריון. בבדיקת סקירת מערכות מאוחרת התגלתה מע' שתן מאספת כפולה בכיליה הימנית ואורטרוצלה (עובר זכר). בדיקת מי שפיר שנעשתה לפני כחודש יצאה תקינה. היינו ביעוץ גנטי ונאמר לנו כי כדאי לבדוק גם צ'יפ גנטי מפני שממצא זה מעלה את הסיכון לפיגור שכלי באחוז אחד, מה שהלחיץ אותנו מאוד. אנחנו מנסים לברר אם נשמרו מי השפיר בכדי שנוכל לבצע את הבדיקה. בינתיים אשמח לדעת מה זה אורטרוצלה ומה ההשלכות של זה. והאם אכן ידוע לכם על סיכוי מוגבר יותר לפיגור שכלי בילדים עם בעיה זו.
בתודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מע' שתן מאספת כפולה ואורטרוצלה - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו01/06/2013ברוב המוחלט (בשיעור של 99 מתוך מאה) של תינוקות שראיתי עם מום כלשהו בדרכי השתן (ואורטרוצלה הוא אחד ממומים אלה) אין כל פגיעות במערכות גוף נוספות או פיגור, במיוחד אם הסונאר בעת ההריון לא גילה מומים שכאלה. לא מובן המשפט
"...שממצא זה מעלה את הסיכון לפיגור שכלי באחוז אחד". האם מדובר אם כן בסיכון של 1.5% לעומת 1% ?
לשאלתך: השופכן הוא הצינור המוביל שתן מהכליה לכיס השתן. אורטרוצלה הוא מום של השופכן הרחיקני (דיסטאלי), בכניסתו לכיס השתן. חלק השופכן הרחיקני הזה נראה אז נפוח ולעתים יש סימנים לחסימה מסויימת במעבר השתן באותו צד. לעתים יש באותה כליה גם מצב של מערכת מאספת כפולה (כלומר : 2 אגני כליה ואף שני שופכנים היוצאים מאותה כליה). בשלב הזה של ההריון יש להתמקד במעקב אחרי כמות מי השפיר במחצית השניה של ההריון (שמעידה כי הכליה הנגדית עובדת היטב ואין חסימה במוצא כיס השתן).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)