מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זרם חלשגדי16/10/2012
שלום רב,
בני בן 7 לאחרונה הור מתלונן לנו כי "לא יוצא הרבה פיפי". בעלי נכנס איתו לשירותים פעם אחת ואומר שהזרם נראה חלש. ממה זה יכול לנבוע? הילד לא מתלונן על כאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרם חלש - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו16/10/2012הכל קם ונופל לפי אותה תצפית מדווחת ע"י ההורה של "זרם שתן חלש". בד"כ רופאים שומרים מושג זה לשתן: 1) המטפטף קרוב לפין, 2) הזורם באופן מקוטע, 3) היסוס רב בתחילת ההשתנה, 4) תחושת מלאות כיס השתן בסוף ההשתנה.
מציע לקחת את הילד לבדיקת רופא הילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריחת שתןאנונימי07/10/2012
שלום,
הנני בחור בן 37 בריא בד"כ סובל כמעט כל חיי מריבוי שתן,אני הולך מלא לשירותים, לאחר בדיקות אצל אורולוג הובחנתי כבעל שלפוחית רגיזה, אני קם כמעט כל לילה מס' פעמים להוצאת שתן,
יש לציין כי לאחרונה החל לשחק לי הלחץ דם והוא היה גבוה מהרגיל, והתחלתי בטיפול טבעי בנורמלדם 3 פעמים ביום ובעקבות זה אני שותה הרבה מים..
אתמול במהלך הלילה תוך שינה לאחר שקמתי כבר פעמיים הרגשתי שמשהו נוזל לי התעוררתי וראיתי שבורח לי שתן ישר רצתי לשירותים והמשכתי להוציא את השתן,
אנא עזרתכם מה יכול להיות הבעיה ,האם זה קשור לכדורים הטבעיים שאני לוקח, או שזה ממקור אחר ?
זה נורא מטריד אותי .
תודה רבה ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - הרטבת לילהאפי04/10/2012
עד איזה גיל זה עדיין נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו05/10/2012בפורום הזה יש התייחסויות רבות קודמות לשאלה זאת. לדעתי מכיוון שהרטבת לילה ראשונית (כלומר: כזאת שקיימת מגיל רך, לא מלווה בהרטבת יום או בשתייה בלילה) שכיחה באחד מכל 8 ילדים בגיל 6 שנים, אין להתיחס לתופעה כזאת כלא תקינה בגיל זה. מעבר לגיל 6 יש גמילה עצמונית בכל שנה שעוברת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם נמוךאלין23/09/2012
בתי בת 17 סובלת מאנמיה וחלץ דם נמוך, היא נראת בסדר ומתנהגת רגיל לגילה
האם לנתונים אלו יהיו אי אלו השלכות לעתיד? האם צריך לטפל בזה כעת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם נמוך - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ25/09/2012לחץ דם נמוך לא מחלה
סימן לאריכות ימים
אנמיה יכולה לגרום ללחץ דם נמוך / עם דופק מהיר
רצוי בדיקת רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ דם נמוך - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו26/09/2012את סיבת האנמיה צריך לברר בעזרת רופא המשפחה/ ילדים, במיוחד בשאלה של חסר ברזל ע"ר דימום ווסתי + תזונה לקויה.
לחץ דם נמוך הוא פחות מוגדר במספרים לעומת הערך הגבוה: יכול אדם להסתובב ולהרגיש טוב עם לחצי דם נמוכים לכאורה. לכן, צריך לברר לחץ דם נמוך רק אם הוא סימפטומאטי (סחרוחורת, חולשה, התעלפויות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' לנדאו- תסמונת נפרוטיתשני10/09/2012
בננו בן ה3 אובחן עם נפרוטיק סינדרום לפני 5 שבועות. מטופל מאז בקורטיזול (prednisone) 25mg
בתחילת הטיפול היה הילד רדום ביותר במהלך כל היום והרבה לבכות. לאחר כ3 שבועות ובמקביל לשינוי אופן מתן התרופה (מעבר מפעמיים ביום למתן כל המנה היומית בפעם אחת בבוקר) הפך הילד ל"היפר אקטיבי" ובעל תיאבון מוגבר. לאחר כשבוע נוסף (סה"כ 4 שבועות מתחילת הטיפול) החל הילד להתקשות ביותר בשינה. הוא כמעט ואינו ישן בלילה, מתקשה מאד להירדם ומתעורר פעמים רבות במהלך הלילה. הוא כמעט ואינו אוכל כעת ומרבה להתלונן על כאבי בטן.
אנו זקוקים לפתרון למצב זה שכן הילד (וגם אנחנו) כבר מותש מחוסר שינה ומתקשה לתפקד במהלך היום (גם במהלך היום הוא אינו ישן)
בנוסף רצינו לשאול לגבי המינון- על פי תכנית הטיפול אנו אמורים לעבור למינון קטן יותר בעוד כשבוע. האם המינון הזה שנקבע (2/3 מהמינון של עכשיו) הוא שימשיך עד סוף התקופה, או שבהמשך מתוכננת הפחתת מינון נוספת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' לנדאו- תסמונת נפרוטית - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו11/09/2012אני מניח שהילד נמצא במעקב נפרולוג ילדים, שמתמחה בניהול מקרים שכאלה.
באופן כללי, בתסמונת נפרוטית (מחלה היכולה לקרות בילדים ובד"כ מגיבה לטיפול בסטרואידים דרך הפה), יש להשלים בהתקף הראשון 12 שבועות של טיפול: 6 שבועות במינון יומי ו- 6 שב' יום כן יום לא ב- 2/3 המינון (כל המנה בבוקר). הטיפול הראשון (היומיומי ) בפרדניזון במינון גבוה יחסית עלול להביא לתופעות לוואי (הפיכות), כולל בעיקר: עצבנות, היפראקטיביות, תאבון מוגבר וכאבי בטן. עם המעבר למינון גם מופחת וגם פעם ביומיים תופעות לוואי אלה צפויות להשתפר.
בינתיים כדאי לוודא שכל מנת הפרדניזון ניתנת בבוקר ושבמידה ויש כאבי בטן , נוסה טיפול נגד חצימות יתר בקיבה (עם תרופות כמו זנטאק או אומפרדקס).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקבות דם בשתן ודליפת שתן לילדהמאיה10/09/2012
שלום רב,
בתי בת 7. לפני מספר שבועות ביצענו בדיקות שתן עקב כאבי בטן והתגלו עקבות דם (0.6). חזרנו על הבדיקה אתמול והתוצאה היתה 0.10. בנוסף לאחרונה קרה מספר פעמים מצב שהיא לא מספיקה להגיע לשירותים. היא טוענת שהיא מרגישה שזה פתאום דחוף לה מאוד, רצה לשירותים אבל לא מצליחה להתאפק. אין לילדה כאבים בזמן מתן שתן. על מה יכולות התופעות הנ"ל להצביע? האם עקבות דם בשתן בהכרח מצביעות על מחלת כליות כלשהי? הרופאה המליצה בינתיים לעשות בדיקת דם לתפקודי כליות - האם זה מספיק בשלב זה? המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקבות דם בשתן ודליפת שתן לילדה - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ14/09/2012דם בשתן יכול לכוון למחלת כליה / בעיה רפואית בדרכי השתן.
רצוי לברר את הגורם .
הגדרה של דם בשתן היא לפי מיקרוסקופיה ולא ראיתי נתונים על כך.
רצוי להשלים בירור כולל בנושא היפרקלצוריה / שיסביר דחיפות במתן שתן ולשלול דלקת בדרכי השתן.
פרופ פומרנץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברור ממצאי בדיקת אולטרסאונד כליותהילה09/09/2012
שלום רב.
בני בן השנה ותשעה חודשים מתלונן על כאבים באזור אבר המין. בהמלצת אורולוג ערכנו אולטרסאונד כליות ודרכי השתן.
להלן ממצאי הבדיקה:
כליה ימנית באורך 6.7 ס"מ, עם פרנכימה שמורה, ללא הידרונפרוזיס וללא אבנים.
כליה שמאלית באורך 6.1 ס"מ, עם גודש קל של המערכת המאספת.
שלפוחית השתן עם קיבולת טובה ודפנות סדירים.
אשמח לעזרה בבאור ממצאי הבדיקה.
מה זה אומר גודש קל של המערכת המאספת?
מהו הטיפול הנדרש במקרה של ממצאים אלו?
האם הממצאים הללו יכולים להסביר את תלוונותיו על כאבים?
אשמח מאוד לעזרתכם, אני מאוד מודאגת
תודה מראש, שנה טובה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברור ממצאי בדיקת אולטרסאונד כליות - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ14/09/2012בדכ לא , רצוי לבצע בדיקות שתן מכוונות.
כולל לשלול אבני כליה.
בכבוד רב
פרופ פומרנץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כליות קטנותהלל25/08/2012
בני תאום בן שנה, נולד פג 1571,שהה בפגיה חודש וחצי.נולד עם קראטנין מאוד גבוה 1.67 במהלך האישפוז הרמה של הקריאטנין ירדה ובשיחרור 0.60.במהלך האישפוז קיבל דלקת בדרכי השתן.ומאז מטופל בריספרים.
אנו במעקב נפרולוגי הדוק,מסתבר שנולד עם כליות דיספלסטיות,(לא ראו בסקירה)
ריפלוקוס בדרכי ההשתן.מה שכן הקריאטנין עומד על 0.44 מספר חודשים,הוא מטופל בקיקסלט מכיוון שהיה לו אשלגן גבוה וכרגע יציב.
בני מאוד קטן לגילו 5.400 הכליה הימנית גדלה 4.4 והשמלית קטנה יותר.ההידרונפרוזים עבר והפרנכימה שמורה בימין. בכלל הכליה הימנית נראית הרבה יותר טוב. שאלתי האם הגודל של הכליה נורמלי ביחס למשקל של בני ולא לפי גילו??האם הכליה יכולה להשיך לגדול ולהשתפר? האם היא תפצה על השניה?האם השיפור ברמת הקריאטנין מעיד על משהו חיובי? מודאגת כל כך מהעתיד..אשמח ואודה לחוות דעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כליות קטנות - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו25/08/2012ב"כליות דיספלסטיות" אנחנו בד"כ מתכוונים להתפתחות לקויה של הכליות בתוך הרחם. יש לזכור שאין לנו בדיקה הקובעת במדוייק אם יש (ועד כמה) דיספלזיה כלייתית, ואם היא דו צדדית. בד"כ זה מלווה ברפלוקס בדרכי השתן (חזרה של שתן מכיס השתן לכליות) ואסימטריה בגודל הכליות. בתחילה יש הידרונפרוזיס (הרחבה באגן הכליה) הניתן לגילוי ע"י US הכליות ולעתים גם זה חולף. יש גם סיכוי טוב שהרפלוקס יסתדר עם הגיל, ובכל מקרה בבנים יש סיכוי טוב שהנטייה לדלקת בדרכי השתן תיעלם גם אם הרפלוקס נשאר. כנ"ל לגבי הנטייה לאשלגן גבוה בדם. כל השיפורים האלה משתקפים בשיפור בקראטינין בדם , שהוא מדד לתפקוד הכללי של הכליות כמסננת.
לגבי גודל הכליות, כדאי לשאול את הנפרולוג של ילדים, שבד"כ מצוייד בטבלאות של גודל כליות בהתאם לגיל וגודל. במדה והאסימטריה בולטת בגודל הכליות (וזה יוגדר כשיש הפרש של > 1 סמ בקוטר האורכי של הכליות לפי US), נהוג לבצע מיפוי כליות\ המגדיר באופן מדוייק יותר את התפקוד היחסי של כל כליה ואם יש או אין צלקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כליה נמוכה וקטנה בעובריתשולמית22/08/2012
שלום,
אני נמצאת בשבוע 30 להריון. לעוברית שלי נמצאה כליה ימנית קטנה ונמוכה מהשמאלית.
בשבוע 15 כליה ימנית 12 ממ במיקום נמוך מהרגיל אך לא אגנית. שמאלית 17 ממ במיקום רגיל.
בשבוע 22 כליה ימנית אגנית באורך 23 ממ, כליה שמאלית 21 ממ. ללא הרחבת אגני כליות.
בשבוע 28 כליה ימנית אגנית באורך 27 ממ ואגן כליה 5.4. כליה שמאלית 34 ממ.
אספקת דם תקינה לשתי הכליות.
בנוסף ביצעתי בדיקת מי שפיר שיצאה תקינה, אין ממצאים אחרים בסקירות השונות.
שאלתי היא האם יש מקום לדאגה או לבירורים נוספים ?
האם ההבדל בגודל ומיקום הכליות עלול ליצור בעיות לאחר הלידה ? יש מקום למעקב נוסף ?
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כליה נמוכה וקטנה בעוברית - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו22/08/2012אינני מציע להתיחס לממצאי US טרום לידתי כאלה. אין מניעה לסיים את ההריון בלידה מוצלחת. אחרי הלידה לחזור על ה- US (לא דחוף). מזל טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדותכרמלה21/08/2012
בני בן השבע עדיין מרטיב בלילות לפעמים. הדבר גורם לו מבוכה ובושה. הוא לא מספר לי על כך. ואם אני שואלת הוא מכחיש. איך עליי להתמודד - לעמת איתו עם הדבר או להתעלם? האם מדובר בשלב שיחלוף מעצמו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו22/08/2012נא לבקש מהרופא המטפל בדיקת שתן ראשון של בוקר לכללית (כולל משקל סגולי, אם אין בבדיקה: לבקש גם אוסמולאריות בדם) ואח"כ לשוחח עם רופא הילדים האמצעים הטיפוליים (התנהגותי + תרופתי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 5שלי11/08/2012
מרטיב לעיתים, יכול להיות פעם בשבוע או פעמיים, ישן עמוק כי מאוד עייף, לכן מעירה ב 3 פעם בליילה. האם לטפל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 5 - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו22/08/2012נדמה לי שפרופ פומרנץ ענה על שאלות דומות רבות בעבר בפורום. אין לדעתי טעם לטפל בהרטבת לילה (ולא יום!) הקיימת מגיל רך, והנמשכת בגיל 5 שנים רק 1-2 פעמים בשבוע, מן הטעם הפשוט שיש סיכוי טוב שזה יחלוף עצמונית ללא טיפול. יש רק לנקוט הרגלים פשוטים של ריקון כיס השתן לפני השינה והימנעות משתיה מרובה ואכילה "כבדה" או מלוחה בערב שלפני השינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופסור פומרנץנופר בנדר08/08/2012
שלום לך קראתי את הודעתך שכתבת לי שצריך לטפל במניעת זיהומים ולא צריך מיפוי.
המיפוי כבר נעשה וגם US שניהם תקינים לחלוטין.
איזו מניעה אתה מציע? איך ניתן להיפגש איתך? אני אשמח לתשובתך
תודה רבה
נופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובתך
נופר בנדר08/08/2012מחר קבעתי תור לרופא הילדים כדי להתייעץ לגבי המשך הדרך ולגבי דרכי טיפול.
אני אשמח אם תוכל לענות לי מה לדעתך צריך לעשות הבדיקות של מיפוי כליות וUS תקינות לחלוטין.
קיבלתי עליך המלצות חמות מחברה שלי שהיתה אצלך עם בתה.
במקרה ואתה לא זוכר על מה אני שואלת כל המקרה שלי מוצג בשאלות הקודמות שהפנתי אליך.
סליחה על ריבוי השאלות אני פשוט דואגת ורוצה לדעת שאני פועלת בצורה נכונה ואחרי ששמעתי עליך המלצות כ"כ חמות אני מאוד רוצה לשמוע את דעתך.
תודה נופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאסתר02/08/2012
שלום.
האם אדם שמטפל בחולה כליות ,שעושה דיאליזה בבית, יכול לפתח מחלה, ואיזו, כתוצאה מנגיעה בנוזלים שבשקית, בזמן שמרקונים אותה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ04/08/2012לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה רבהנופר בנדר01/08/2012
קודם כל תודה רבה על תשובתך המהירה והמקצועית.
במקרה שאני רוצה להיתיעץ איתך איפה אתה מקבל רק אזור דרום?
אני מבינה ממה שכתבת לי שאתה לפי התרשמותך לא ממליץ להעביר את הילדה עוד בדיקות מיותרות ושאת רוב הבירור כבר עברנו.
אני מאוד היתי מעונינת להיתיעץ עם רופא כמוך כי ידוע לי שיש הרבה רופאים שממהרים לשלוח לבדיקות פולשניות ולא נעימות.
אני אשמח לדעת איך יוצרים איתך קשר והאם אתה מגיע גם לאזור מרכז.
תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה
נופר בנדר01/08/2012אם אתה מקבל רק באזור באר שבע אולי תוכל להמליץ לי על רופא טוב באזור המרכז בעל גישה נחמדה כמו שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשךנופר בנדר31/07/2012
יש לציין שאני סבלתי המון מדלקות בדרכי השתן אומנם לא בילדותי אם כי בבגרותי. יש קשר?
האם יכול ליהיות שהדלקות אצל ביתי נובעות ממקור חיצוני?
תמיד יש רגישות בפות ובשופכן מהיכן שיוצא הפיפי יש הפרשה לבנה וגם כשמנקים חוזרת האם יכול ליהיות קשור?
כדי לראות את ההפרשה יש לפתוח קצת את החלק הקטן שממנו יוצא הפיפי סליחה על התיאור אבל כשמסתכלים על זה זה ניראה כמו חצ'קון שיוצא ממנו הפרשה לבנה.
יש לציין שההפרשות הן בלי ריח, ובהתחלה חשבתי שאלו אולי שאריות מביבי פסטה שאני מורחת לה כשיש גירוי האם ייתכן?
ואם כן למה לא יוצא הכל כשמנקים? זה כאילו ממשיך לצאת ולא מתנקה לגמרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו31/07/2012אכן הצגת מקרה ארוכה ומורכבת. אני לא חושב שתשובה דרך פורום היא מתאימה במקרה שכזה.
באופן כללי עולות כאן תופעות כלליות לגבי UTI (דלקת בדרכי השתן) בבנות:
1) ברוב המקרים לא מוצאים כל פגם אנאטומי בדרכי השתן
2) העובדה שאין צלקות לפי מיפוי כליות ו- US הכליות תקין צריכה להרגיע ולא לעודד לביצוע צילומים נוספים
3) ארועי UTI ללא חום ממצביעים אל העדר בעיה מבנית בדרכי השתן
4) לפעמים קשה להבדיל בין דלקת של כיס השתן (ללא חום) לבין דלקת בפות או בווגינה: בשתיהן תהיה צריבה בעת מתן שתן ובשתיהן עלולים לקבל בבדיקת שתן כללית תגובה חחיובית ללויקוציטים.
5) יש לעתים נטייה משפחתית ל- UTI כהסבר יחיד ל- UTI חוזרים
6) במקרה של UTI חוזרים ללא חום עם מבנה תקין של דרכי השתן יש להתמקד ב:
א) התמקדות בהרגלי ההשתנה
ב) המנעות מעצירות צואה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ04/08/2012יש קשר של זיהומים במשפחה.
או מבנה או תפקוד
גם ידים של מנטח לא נקיות לאחר רחיצה והוא זקוק לכפפות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)