מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- UTI אצל בת שנהאבי02/05/2010
שלום,
אשתי היתה אצלך עם בתנו (שנה וחצי) לפני כמה ימים בעקבות UTI שהיתה לילדה לפני כחצי שנה. לצערי, אשתי שכחה לשאול כמה שאלות. להלן הפרטים:
שבוע לאחר קבלת חיסוני גיל שנה (3 זריקות נפרדות) התפתח חום אצל בתי, שנמשך 3 ימים, ובסופו הופיעה פריחה על הבטן. מכיוון שהרופא לא מצא שום בעיה קלינית הוא אמר שכנראה זה וירוס או תגובה לחיסון. יומיים וחצי לאחר מכן שוב עלה לה החום (עד 40). לאחר שהרופא שוב לא מצא שום בעיה הוא שלח אותה (לאחר 24 שעות) לבדיקת דם ושתן (שנערכו במוקד). גם הרופא במוקד לא מצא שום בעיה, ובדיקת השתן (קטטר) הייתה תקינה (השתן עצמו היה שקוף לחלוטין). בדיקת הדם הראתה שככל הנראה מדובר בחיידק (WBC - 31.1).
בתי קיבלה במשך יומיים שתי זריקות של רוצפין, ולאחר מכן מוקסיויט. כ-10 שעות לאחר הזריקה הראשונה עדיין היה לה חום, אך הוא נעלם אחרי זה. אחרי ארבעה ימים חזרה תשובה מהמעבדה שמצאו חיידק אי-קולי בשתן (40,000 CFU/ML APP). הרופא החליף את האנטיביוטיקה (לא זוכר לאיזו).
לאחר חודש וחצי היא עשתה US, ושם מצאו מערכת מאספת כפולה, אגן ביפידי וגודש מינימלי של הגביע התחתון. יצוין שב-US שבוע 24 ו-34 לא מצאו שום בעיה.
ועתה, לשאלות...
1. האם יתכן שגם החום הראשון היה UTI שנעלם מעצמו, או שיותר סביר שזה באמת היה וירוס?
2. כיצד ייתכן שבדיקת שתן תקינה ובתרבית שתן מוצאים חיידק לאחר ארבעה ימים?
3. כיצד ניתן במצב כזה לאבחן UTI? הרי לא ניתן לחכות ארבעה ימים!
4. האם בכל מצב של UTI עם חום בטוח נגרם נזק לכליות?
5. האם במצב של חום לא מוסבר ובדיקת דם שמרמזת על חיידק כדאי להניח שזה UTI גם אם בדיקת השתן תקינה?
6. האם כדאי טיפול מונע באנטיביוטיקה? במאמרים שקראתי (גרוסמן/מירון 2009, למשל) טוענים שלא נמצא הבדל בין שיעורי UTI עם ובלי טיפול מונע
7. האם טיפול מונע לא גורם לחיידקים להיות עמידים ואם למרות זאת יש UTI אז לאנטיביוטיקה כבר אין השפעה?
המלצת לבצע מיפוי כליות. אנו מאוד חוששים מהבדיקה.
תודה רבה,
אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיפור
פרופ' אבישלום פומרנץ04/05/2010ממליץ שתחזרו ותשאלו", חלק מהתשובות.
לא בכל UTI פיאוריה דלקת
לא בכל זיהום יש נזק רק בחלק
התרבית היתה 4000 ואם אני זוכר?? זה מ SPA,
ממצא בכליות מע מאספת
טיפול מונע עד גמר בירור והחלטות.
לא ניתן לענות על הכל -שתגיע לביקור עם תור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספאיקת כליות וחומרים רעליםשואל02/05/2010
שלום
במצב של אי ספיקת כליות הכליה לא יכולה לסנן ולהוציא את חומרים רעילים (פסולת)
1-האם החומר הזה משפיע על העצבים וגורם להזעת יתר דוקא בכפפות רגליים עם ריח מגעיל
אני לא מקפיד על דיאטה (עליה ברמת חלבון בשתן)האם יש קשר לחלבון עם החומר הרעיל
לפי מה שאני יודיע החלבון הולך לכבד כדי לנקות אותו ואת החומר שיוצא מהחלבון עובר לכליה כדי להוציא אותו דרך השתן האם זה נכון
היכן אני יכול להתגבר על הקפדה של דיאטה האם יש תרופות תחליף לאוכל דבר זה עושה לי בעיה נפשית
אשמח לקבל תשובה והמלצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח
פרופ' אבישלום פומרנץ04/05/2010באי ספיקת כליות יש ריח מיוחד, ככל שהאי ספיקה קשה יותר הריח חריף יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפרקלצמיה ונפרוקלצינוזיסיפית30/04/2010
ביתי בת שנה ו- 8 חוד שים מגיל שלושה חודשים החלה לשבור עקומות במשקל , היא נולדה 3910גרם והיום 9125 גרם , לאחר מספר בדיקות בגיל חצי שנה אובחנה שיש לה עודף סידן בגוף ביחס של 1.5 לערך היא החלה בטיפול - טיזוטיאזיד היום לוקחת 13 מ"ג שללו כל מחלה אפשרית וכמעט הרימו ידיים , לאחרונה נתנה בדיקת דם לבדיקת מחלת ברטר , רציתי לדעת מהי המחלה ומהם תופעותיה .
יפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברטר
פרופ' אבישלום פומרנץ30/04/2010מחלה של האבובית המתבטאת בהיפררנינמיה ואלדוסטרוניזים ללא יתר לחץ דם גבוה .
אלקלוזיס מאבלית עם היפוקלמיה ללא יתר לחץ דם
להשאיר בירור לרופאים.
מחלה המתבטאת בהפרעה בגדילה - בססת .
הפרשת סידן מגנזיום?........
תשאירי לרופאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- factitious hematuriaרופא משפחתי29/04/2010
פרופ' פומרנץ שלום,
אני חושב שאחד החולים שלי גורם ל-factitious hematuria. יש דרך לבדוק את זה לפי מדדי בדיקת השתן פרט ללקיחת הדגימה מול החולה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה
פרופ' אבישלום פומרנץ30/04/2010קשה להוכיח לקחת 3 בדיקות עוקבות באותו מעמד ריכוז שתן דומה מספר כדא שווה ולכן יהיה לו קשה כל פעם להביא דגימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה סיוע......חננה בננה28/04/2010
שלום רב,
ביתי בת ה-3 סבלה לפני מס' ימים מדלקת בשתן ותחושת שריפה מאז קיימות שתי בעיות
1) היא לא מוכנה לשוב ולעשות פיפי בשירותים.כנראה שמפחדת מתחושת הישיבה שמא ישרוף לה שוב והיא עושה רק בעמידה בכוס......כמו שעשתה כשהייתה צריכה למסור בדיקת שתן.
2) היא מתאפקת שעות על גבי שעות יכולה אפילו להתאפק למעלה מ-12 שעות והדבר מדאיג אותי מאד, שמא הכליות יפגעו או שלפוחית השתן תתפוצץ....לדוג' אני כותבת בשעה 14 והפעם האחרונה שלה הייתה בשעה 3 בלילה....
מה אפשר לעשות, אני כבר נואשת מהמצב
תודה
עופרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום
פרופ' אבישלום פומרנץ29/04/2010זיהום גורם לכאבים .
ניתן לתת טיפול שיקטין את עוצמת כאב- דרך רופא מטפל.
יש להקפיד על שתיה מרובה, לבצע סונר שלפוחית, לבדוק את פתח המיאטוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקס בדרגה 4-5 ברכי השתן.אורית28/04/2010
לבני בן ה 4 חודשים גילו ריפלוקס בדרגה 4-5 ברכי השתן. נאמר לנו שלא מומלץ לעשות לו אמבטיות אלא רק זרם מים במקלחת, ו/או להכניסו לבריכה ( עם או בלי תינוקות אחרים)
מה אתה ממליץ? אשמח להסבר במידה ואתה תומך בהמלצה זו. האם לים מותר להכניס אותו?
תודה רבה מראש
אורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקוד
פרופ' אבישלום פומרנץ29/04/2010רפלקס בבנים הנטיה לUTI קטנה יותר .
לא ממליץ ללכת לבריכה : גורמת לדלקות אוזניים בעיות בדרכי נשימה (כלור) , ועוד.
בגיל צעיר לא מומלץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. מה לגבי אמבטיה בבית וים ?
אורית29/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבטיה
פרופ' אבישלום פומרנץ29/04/2010אמבטיה חופשי
ים ללא ראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אורית02/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ללא עדות להידרונפרוזיסאמא25/04/2010
היי
ביתי בת 11 חוד' נולדה עם הרחבת אגן כלייה. מתוצאות אולטרסאונד היום הבודק רשםכליות תקינות בגודל, ללא עדות להידרונפרוזיס, ללא אבנים, שלפוחית השתן במילוי חלקי.
ביום א' הקרוב הילדה אמורה לעבור מיפוי כליות עם DMSAהשאלה האם בכל זאת לבצע את הבדיקה? התור לנפרולוגית הוא רק בסוף מאי...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היייייייי
פרופ' אבישלום פומרנץ26/04/2010מיפוי DMSA רק עם היה זיהום
בסונר תקין לא צריך מיפוי
במידה ויש הרחבה מיפוי אחר לא DMSA.
ניתן לבצע מעקב בסונר בלבד בשלב זה במידה והכל תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
אמא26/04/2010היה זיהום לפני חצי שנה וכרגע למיטב הבנתי אין עדות להידרונפרוזיס כלומר אין הרחבה. אז יש צורך במיפוי מסוג DMSA ? ובנוסף האם להמשיך אנטיביוטיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיפוי
פרופ' אבישלום פומרנץ29/04/2010במידה והיה זיהום אופיני - לא לבצע במידה והיה זיהום לא אופיני סיכוי לנזק בכליה גבוה ולכן רצוי לבצע מיפוי כליות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה זיהום לא אופיני?
אמא29/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהEscherichia coli זה החיידק שצמח
אמא29/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיהום לא אופייני
אמא09/05/2010היי מבקשת לדעת האם זיהום הנגרם ע"י E COLI הוא זיהום אופייני או לא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית חלבוניםיניב25/04/2010
שלום דוקטור,אני בן 16 וחצי ורציתי לדעת דבר כזה:
בזמן האחרון אני תחת מעקב לאחר שיום אחד הפרשתי שתן ורוד,משמע היה בו דם וחלבונים,מאז בכל הבדיקות הבאות נמצא דם וחלבונים בשתן בין 50-250 בדם ובחלבונים 100-500 ולעיתים רחוקות 30
רציתי לדעת
ידוע שיש לי בעיה בכליה,ואני מתראה אם נפרולוג,השאלה שלי היא האם מותר לי לעשן?
אני מדבר על במקרה כזה,כאילו האם עישון יכול להזיק לי יותר עכשיו?או שזה לא משנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקוד
פרופ' אבישלום פומרנץ26/04/2010לא רצוי לעשן בכל מיקרה
יש לך בעיה/ מחלה בכליה.
יש לבצע בירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה של צורך במתן שתן וצריבהרוני19/04/2010
ביתי בת 13 מתלוננת בחודשים האחרונים על תחושה של צורך לתת שתן ופיזית אין שתן בנוסף לעיתים תחושה של צריבה בסוף מתן השתן . בוצע מספר פעמים בדיקת שתן ונמצא תקין טופלה בצפורל וסדורל לפני כחודש .
שמנו לב שהסימנים מופיעים באמצע המחזור . האם יש קשר למחזור , או מה יכול עוד לגרום לתופעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה
פרופ' אבישלום פומרנץ29/04/2010יש תופעת אי נוחות במחזור, הגיינה תעזור כולל סבון אינטימי.
לשלול היפרקלציאוריה, זיהומים אחרים(כלמידיה ...מיקופלסמה ) יכולים לגרום לתופעות אילו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרדה18/04/2010
שלום!
בת שלי בת 12 יש לה מום מולד TRF אחרי מספר אחרי מס' ניתוחים. אחרון FALO
היה בדרך כלל לא סבלת מלחץ דם, היא מטופלת רק באספרין 100 מל.
אתמול בפתאומיות היא היתחילה לשתות המון מים והיה לה דפיקות לב מאוד ממהירות וגם הישתינה המון פעמים וגם היה לה שלשול פעמיים וחום 37.2 . וזה הכל תוך חצי שעה
אני מדדתי לה לחץ דם היה 160/115 דופק 125
אחרי 10 דקות מדדתי שוב והיה 105/53 דופק 80
כמובן אני הולכת לרופא מחר . אבל בכל זאת לי בתור אמא יש דעגה ואני לא יודעת ממה זה יכול להיות לא סדירות כזאת?
כמה שעות ליפני המיקרה נתתי לה סירופ עם הרכב פסיפלורה, והיא גם היסתקלה בסרת מתח, אני לא יודעת עם זה יכול להיות קשור,
אני אשמח אם אתם יכולים להסביר לי כמה דברים , למה זה כרה לה כחה בפתעומיות. ואם זה כשור לבעיה לבבית או ממשהו אחר.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלפיטציה
פרופ' אבישלום פומרנץ19/04/2010לפי נתונים שמסרת אין לי תשובה מדוייקת רצוי לשלול SVT.
לפנות לרופא לב. קרדיולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לחלבון ושתן נער בן 16 וחצייניב18/04/2010
פרופסור שלום
לפני כחודשיים וחצי התחיל אצלי טיפול ארוך מאוד,מככיוון שיום אחד בלילה השתנתי שתן ורוד,מאז השתן כבר רגיל,אבל בכל בדיקה שאנחנו עושים יש חלבונים בין 200-500 בבוקר,ויש דם בן 50-250
עכשיו התוצאות ככה בערך כבר חודש-חודשיים והם לא משתנות,אז אני הולך ליהות במעקב אצל נפרולוג,מה שכן יש לי רק כמה שאלות:
1.ידוע בוודאות שהבעיה שיש לי בכליה,עכשיו שאלתי היא האם מותר לי לעשות ספורט?ואין כל קשר לדבר?
2.ידוע לך על דברים עיקריים שאסור לי לעשות?
3.כמה פרופיל בצבא בערך זה יוריד לי?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי תשובה בנוגע לצבא
ירון18/04/2010שלום!
תקשיב אני יכול לעזור לך רק בנוגע למה שקשור בצבא..
בנוגע לחלבון בשתן - צריך לבדוק את זה יותר לעומק, אם זה חלבון תנוחתי או אורטוסטטי זה נותן פרופיל 97 (קרבי). אם זה סוג אחר, אז זה פרופיל 64, כלומר לא קרבי.
הבעיה העיקרית היא בדם בשתן (HEMATURIA) שהיא נותנת באופן אוטומטי פרופיל 64 ללא כל קשר לחלבון או לדברים אחרים.
במקרה שלי למשל היה לי פעם חלבון תנוחתי, וכשהגעתי לצו ראשון הוא כבר לא היה, ונתנו לי פרופיל 64, כמובן בלי שום הצדקה. כרגע אני במלחמות בכדי לקבל ועדה רפואית ולהעלות את הפרופיל, וזה הולך להימשך עוד המון זמן המלחמות האלה איתם, אבל זה ישתלם בסופו של דבר כי החלבון התנוחתי נותן פרופיל 97, כמו שאמר לי פרופ' פומרנץ פה בפורום לפני כמה זמן..
בוא נגיד שלפי דעתי בסופו של דבר יהיה לך פרופיל 64 - כלומר אתה לא תהיה קרבי.
בתכלס אין לך מה להתבאס מזה כי גם עם פרופיל 64 אתה יכול להגיע לשרת במקומות טובים ואיכותיים ולהגיע איתם רחוק בצבא.
המלצה שלי - לחכות לצו הראשון ולראות מה הרופאים יגידו.
בהצלחה ועדכן פה בפורום מה נסגר!,
שניר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעוץ
פרופ' אבישלום פומרנץ19/04/2010הפרופיל יקבע לפי תוצאות בדיקות בין 64 ל 97
אתה צריך להשלים בירור.
אני חושב שבסוף יהיה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה
יניב19/04/2010אמיר תודה רבה על התגובה שלך,דוקטור פומרנץ תודה רבה גם לך אבל לא עניתה על השאלה העיקרית שלי:
.ידוע בוודאות שהבעיה שיש לי בכליה,עכשיו שאלתי היא האם מותר לי לעשות ספורט?ואין כל קשר לדבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספורט
פרופ' אבישלום פומרנץ22/04/2010יכול לעסוק בספורט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לנער עם כדוריות דם לפני גיוסשלמה14/04/2010
בבדיקת איסוף שתן נוסףל24 שעות החלבון בשתן ירד ל 0.222 . האם זה עדין משמעותי?
והדבר החשוב מכל לבני כעת זה שהוא שמע שעל דם בשתן לא מגייסים האםם זה נכון?
לתשובתך המהירה נודה
שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון
פרופ' אבישלום פומרנץ17/04/2010חלבון מעט מוגבר - לא תקין עם הנחיות נכונות ישתפר.
יגוייס פרופיל נמוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצף בשתן כרוני ללא ממצא פתולוגידניאל13/04/2010
שלום רב,
אני בחור בן 21, כבר שנתיים יש לי תופעה של קצף רב בשתן, במיוחד בבוקר שלא חולפת עצמונית...
יש לציין כי לא כואב או שורף לי בעת מתן שתן ובבדיקות המעבדה קראטינין תקין (0.9), בדיקת שתן כללית תקינה כולל תרבית שתן למעט המטוריה מיקרוסקופית שנראית לעיתים בבדיקה מיקרוסקופית לשתן ואף פרוטאין ברמה של 30 מ"ג (בבדיקת שתן כללית) וכ- 70 מ"ג באיסוף שתן ל- 24 שעות. בנוסף לכך, אולטראסאונד כליות ודרכי השתן ללא ממצא פתולוגי!!!
בעבר היה לי זיהום סטרפטוקוקולי א-סימפטומטי שחלף ללא טיפול ומשטח גרון תקין!!!
מה משמעות הקצף בשתן והאם עליי לעשות משהו בנידון? האם זה מצביע על מחלת כליות דווקא?כיצד עליי להשלים את הבירור?
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצף
פרופ' אבישלום פומרנץ14/04/2010במידה ואין חלבון המצב - תקין
לדעתי עיקר קצף בשעות הבוקר / נכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בכליהמירב12/04/2010
אני בת 23 מעשנת , מבדיקה שיגרתית באולטרסאונד נמצא ציסטה קורטיקליתבגודל 1.8 עם מחיצות רבות .
לאחר בדיקת C.T. + M.R.I. נמצא כי קיים תהליך צסטי בכליה שמאל עם דמם בחלקו. ללא האדרה משמעותית , התהליך מתאים לנגע פרנכימטי כלייתי ופחות מתאם ל TCC(הרושם שיכול להתאים הוא לבוסניק F2 וגבולי ל 3) . על פי שיקול קליני רצוי לעבור בדיקה נוספת בעוד 3-6 חודשים .
1. האם מספיק שעשיתי את הבדיקות דרך אורלוג או עלי לפנות ל נרפולוג .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה לא פשוטה
פרופ' אבישלום פומרנץ12/04/2010דרוש מעקב הדוק אחר ממצא
עישון לא טוב לבריאות
מעקב אורולוגי -מתאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת אגן כליהאמא12/04/2010
היי
רציתי לדעת מה ההבל בין בנים לבנות במקרה של הרחבת אגן כליה משום שכל הזמן שואלים מה המין של הילד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגן
פרופ' אבישלום פומרנץ12/04/2010ההבדל נובע שבבנים יש יותר מומים מולדים, לבנות נטיה לפתח UTI.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)