מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גידול ממאיר בכליהשיר20/01/2010
שלום
אבי בן 88 שיבדל לחיים ארוכים מאושפז בבית חולים
האבחון גידול ממאיר בכליה
לפני 10 שנים יעץ הרופא על ניתוח ואבי סרב
ואז ההאבחנה הייתה ציסטה
כיום אי אפשר לנתח
האם יש תרופה לגילו שיכולה לעזור לעת זו?
אבי אדם צלול ואינו יודע על מצבו האמיתי
הם יש אפשרות לעזור במקרה שלו
נכון שקבלנו תשובה די שלילית
אך מכיוון שבמצבים אלו אנחנו מנסים להיות אופטימים יותר
ולקבל חיזוקים
אודה אם יש איזו דרך תרופתית לעזור ולהקל
בתודה
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול
פרופ' אבישלום פומרנץ21/01/2010מצב מורכב לא לאינטרנט-
רצוי לדבר עם אונקולוג/ אורולוגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Urea (B)רון טל19/01/2010
ד"ר נכבד שלום רב,
בבדיקות מעבדה נמצא כי ה -Urea (B) עומד על 44.6 כאשר הגבולות הינם מ - 17 ועד 43
יצוין כי אני ספורטאי ויתכן ואני צורך עודף חלבון .
שאר הבדיקות לרבות ה - Creatinine (B) תקינות .
האם יש מקום לברור נוסף ו/או האם זה בטווח סטיה תקינה .
מודה לך מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוריה
פרופ' אבישלום פומרנץ19/01/2010צריכת יתר של חלבונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך המהירה
רון טל19/01/2010מודה לך מאד על תשובתך המהירה הרגעת אותי. (-:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכל אלו הסובלים מבעיית כליות- כנסואני18/01/2010
שלום,
שמי יעל , לפני שנה וחצי איבחנו אצלי מחלת כליות שבאה לידי ביטוי ברמת חלבון גבוהה בשתן.
טופלתי ע"י סטרואידים במינון גבוה במשך 4 חודשים, החלבון הגיע לרמה יחסית נמוכה, עדיין מעל הנורמה, אך לא משהו חמור.
מאז אני רק במעקב, ומהרגע שהפסקתי עם הטיפול, החלבון המשיך לעלות בהדרגה.
בביקור האחרון אצל הנפרולוגית היא אמרה לי שאם ימשיך לעלות, נתחיל לקחת כדורים.
אני סירבתי וחיפשתי אלטרנטיבה.
פניתי לטיפול בדיקור סיני.
היום אני חודשיים אחרי טיפול אחת לשבוע, ועכשיו לחדשות הטובות- אתמול עשיתי בדיקות ראשונות מאז התחלתי עם הדיקור ורמת החלבון ירדה לרמה הכי נמוכה שהייתה מאז פרוץ המחלה.
עדיין טיפה מעל הנורמה אבל הרבה יותר נמוך מהפעם הקודמת שעשיתי בדיקות.
חברים, אני ממליצה לכם לנסות בחום, אני הופתעתי מאוד לטובה וברור לי שאני הולכת להמשיך עם זה כל עוד אני צריכה.
מאחלת לכולם בריאות ובשורות טובות, יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיני
פרופ' אבישלום פומרנץ19/01/2010לא מקובל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לא מקובל? לא הבנתי
אני23/01/2010מה הבעיה בלהמליץ על אלטרנטיבה, עובדה שזה עובד אצלי, אז מה בדיוק לא בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כליה מוגדלת מולטי ציסטית לעוברהורים מודאגים17/01/2010
שלום,
בשבוע 28 התגלתה כילייה מורחבת (12ס"מ) ואגני כילייה כילייה מורחבים לעובר. הוגדר ע"י הבודק ככילייה מולטי ציסטית.
אשמח להבין מה משמעות הממצא הזה? מה הכוונה ב"מולטי ציסטית"?
מדוע יש צורך במעקב במהלך ההריון, אם אין כל טיפול לעובר בזמן זה?
מה המשמעויות האפשריות לאחר הלידה?
באיזה מצב ממליצים על ניתוח לאחר הלידה?
ותוך כמה זמן יש לפנות לרופא ולהעביר את התינוק ניתוח?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך השאלה
הורים מודאגים19/01/2010לאיזה רופא יש לפנות לצורך התייעצות?
ניסינו לפנות לנפרולוג ילדים אך נענינו כי נפרולוג ילדים לא מטפל בנשים בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זו שאלה שלא ניתן לענות עליה
הורים מודאגים20/01/2010כי אפילו תגובה כזו תתקבל בברכה, אבל התעלמות מוחלטת???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפרולג
פרופ' אבישלום פומרנץ27/01/2010מטפלים -אני מטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMCDK
פרופ' אבישלום פומרנץ21/01/2010כליה שכנראה לא תתפקד במבנה לא תקין. עובר זכר?? תהליך חסימתי?? אין אגן 12 סמ - כליה ענקית?? לא ברור.
מצב הכליה השניה? ומומים נוספים כמו לב.
ממליץ להפגש עם רופא כליות ילדים ולדיין את המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMCDK
פרופ' אבישלום פומרנץ25/01/2010כליה לא תקינה במבנה שלה. רצוי לקבל יעוץ מנפרולוג ילדים .
יש לשלול כליה פוליציסטית ומעורבות דו צדדית של הכליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כליהאליהו12/01/2010
שלום
יש לי כאבים חזקים מאוד בכליות
האם אולטרסאונד יספיק לבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב
פרופ' אבישלום פומרנץ14/01/2010בשלב א כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאליהו12/01/2010
ד"ר יקר שלום
ביצעתי בדיקת mri מכוון לכליות
להלן הממצאים
כבד וטחול ללא עדות לממצא מוקדי
הכליות בגודל תקין ללא עדות להידרונפרוזיס
אדרנלים הגודל תקין
לבלב בגודל תקין
ללא עדות ללימפאדנופתיה רטרו פריטונאלית
הכליה הימנית ללא עדות לממצא מוקדי
בכליה השמאלית שני תהליכים היפואינטסיים בסדרת t1 בקוטר 7 מ"מ כל אחד באספקט לטרלי של הקוטב התחתון של הכליה השמאלית התהליכים הם היפואינטסניים גם בסדרת t1 וגם בסדרת t2 ועוברים הנחתת אות משמעותית בהיפוך פזה כמצופה מתהליכים שומניים אחרי הזרקת גדוליניום התהליכים לא עוברים האדרה ולא נראו ממצאים פתולוגיים נוספים ראויים לציון בשאר אברי הבטן אשר נכללו בסריקה
מה משמעות האמ אר אי ומה הממצאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דר
פרופ' אבישלום פומרנץ14/01/2010יש לראות את הממצאים לא לחוות דעת בכלי זה/ אין פענוח של המבצע.
כנראה אנגיומיוליפומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבנים בכליהמרק11/01/2010
שלום לכם. אני בן 46 לאחרונה עקב כאבים עזים בצד שמאל נשלחתי לסי טי והממצאים הם :אדרנלים:הודגמו שני אדרנלים מעובים ומגושמים בגופי האדרנלים הודגמו גושים היפודנסיים קטנים...הממצאים יכולים להתאים לאדנומות.
כמו כן הודגמה הרחבה מינימאלית של המערכת המאספת והשופכן הפרוקסימלי בחלקו האמצעי הודגם מוקד מסוייד קטן עד 0.6 מ"מ מתאים לאבן.
כמו כן במקביל לכאבים אותם חשתי בדיקת ל"ד שלי היתה גבוהה 105/165 .
מה פירוש תוצאות הסי טי? מהם אדנומות? והאם יש קשר בין תוצאת הבדיקה לבין יתר לחץ הדם ?
אודה לכם על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדנומה
פרופ' אבישלום פומרנץ11/01/2010לא המקום כאן ליעוץ לפנות לאנדוקרינולוג ולנפרולוג ואורולוג בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאבי11/01/2010
ביצעתי בדיקת אמ אר אי עם חומר ניגוד גלודוניום
מאז הבדיקה אתמול יש לי כאבים קשים מאוד בכליות
קראתי מאמר בfda כי חומר זה עלול לגרום נזקים בלתי הפיכים לכליות ואסור בשמוש
האם עליי לחשוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כליות
פרופ' אבישלום פומרנץ11/01/2010לבדוק ת כליה + שתן + לחץ דם ולפנות לרופא מטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 4 עם כליה אחת האם לחסן לשפעמיכל10/01/2010
יש לי ילדה בת 4 שנולדה עם כליה אחת. הכליה מתפקדת טוב ללא בעיות של אי ספיקת כליות או דלקות בשתן. הילדה קיבלה זוהי השנה השניה חיסון לשפעת רגילה ללא תופעות מיוחדות. האם ניתן לבצע חיסון של שפעת החזירים לילדה בהתחשב בכך שהחיסון מהווה סיכון לבעלי בעיה של איספיקת כליות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון
פרופ' אבישלום פומרנץ11/01/2010להצמד להוראות של משרד הבריאות. לקבוצת ילדים זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגני כליות מורחבות בעובר זכרשרית10/01/2010
היי
אני בשבוע 20 +5 ימים. הייתי היום בסקירה כדי לבדוק את מצב הכליות שהתגלו מוגדלות כבר בסקירה ראשונה.
סקירה ראשונ ה 2.7 כל אגן זה היה בשבוע 15 +5
היום האגן כליות 5.5 מ"מ
על מה זה יכול להעיד?
מה גודל האגן שאמור להיות על פי השבוע , מה הנורמה
תודה על המענה
שרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגן
פרופ' אבישלום פומרנץ11/01/2010הגדלת אבן ל 5.5 ממ בשבוע זה בגבול עליון של נורמה דורש מעקב יש להתיחס לפרמטרים נוספים ולא רק לאגן (אקוגניות מין) לפנות לנפרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבחן צמארונית09/01/2010
שלום רב,
האם יש צורך לעשות מבחן צמא שונה כאשר יש חשד לסכרת תפלה מרכזית שמקורה בבעיה אנדוקרינית לעומת סוכרת תפלה נפרוגנית שמקורה בבעיה נפרולוגית? או שמדובר על אותה בדיקה?
האם יהיה צורך להזריק חומרים שונים או שהזרקת ואזופרסין תתן תשובה מבדלת לשאלה האם מקורה של הסוכרת התפלה הינו אנדוקריני או נפרולוגי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבחן צמא
פרופ' אבישלום פומרנץ11/01/2010מבחן צמא יעזור להבדיל במידה ואין ריכוז שתן על ידי מתן אקסוגני של וזופרסין.
לא צריך להזריק.
ניתן לטפל על ידי כדור.
בירור קל ופשוט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ureaיאיר07/01/2010
מה שם הבדיקה המציגה את הפסולת שהכליות חייבת להוציא דרך השתן
1-האם הבדיקה -urea
2-האם זה משפיע על אביזרים אחרים בגוף כמו לב -מוח ......
3-האם זה קשור עם אכילת חלבונים
4-האם חיידק hp שנמצא בקיבה מייצר אותו חומר(urea)
ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוריה
פרופ' אבישלום פומרנץ08/01/2010תוןצר לואי מחלבונים מפונה על ידי הכליה רמות גבוהות משפיעות על הגוף , אברים רבים.
לא קשור לקיבה למעי יש השפעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת כליות לתינוק בן חצי שנהרינת06/01/2010
שלום לבן שלי יש הרחבת אגני כליה מההריון. כעת באולטרסונד אחרון נמצא:
כליה ימנית- צורה וגודל תקין, אורך 6.1 ס"מ- חשד למערכת כפולה.
כליה שמאל - צורה וגודל תקין, פרינכמה תקינה. אורך- 5.9 ס"מ, אגן כליה רוחב 0.7 ס"מ.
רציתי לדעת האם זה משהו מסוכן או שדורש טיפול וגם מה זה חשד למערכת כפולה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבה
פרופ' אבישלום פומרנץ07/01/2010לא ניראה מסוכן
רצוי לדעת ב DCS איזה מערכת מורחבת ונוכחות אורטרוצלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי כליות וציטוסקופיהיוליה06/01/2010
שלום רב,
תינוק שלי בן שלושה חודשים ואובחן אצלו הרחבת אגן הכליה וצנור המאסף . נשלחנו לבדיקות מיפוי כליות וציטוסקופיה. את האולטרסאונד עשינו כשהיתי בשבוע 36 וכשהיה בן חודש- אז זה התגלה.
עדיין לא היה חום ובדיקת שטן תקינה. האם זה לא מסוכן לתינוק בדיקות אלה (קרינה וכ"ד) ואולי כדאי לחכות שיגדל קצת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור
פרופ' אבישלום פומרנץ07/01/2010הנתונים שבUS מכתיבים את הבירור , רצוי לראות את הUS לפני שמחליטים כן או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון שפעת העופותבני05/01/2010
עברתי כריתת כליה בשל RCC
לפני שבועיים, קבלתי זריקות נגד שפעת רגילה+דלקת ריאות.
האם אני צריך/חייב להתחסן בזריקה נגד שפעת החזירים?
האם זה מסוכן נוכח הבעיה שלי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון
פרופ' אבישלום פומרנץ06/01/2010רצוי להתחסן לפי הנחיות משרד הבריאות.
מומלץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)