מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דם בשתן לנער בצו ראשוןשלמה11/04/2010
בני בן 17 . לפני בדיקת שתן לצו ראשון התגלו כדוריות דם אדומות (50) + טריים. לאחר חודש וחצי שוב כדורריות אדומות (150 ) . נעשו בדיקות רבות : תרבית שתן - שלילית. בדיקת דם לכליות וכבד תקינה ( כך לשל קריאטנין 0.93). ספירת דם תקינה . IGG1-4 תקין . ANA - שלילי . ANTISTREPTOLYSIN ' C- RECTIVE PROTEIN ' COMPLEMENT C3-4 תקינים . IGA ,IGM, IGG ,תקין . ENA - שלילי . ESR - 4 .
שומנים בדם - תקין . כולסטרול תקין. IRON - גבולי - 49 כשהנורמה מתחילה מ50 .
US כליות ומערכת איסוף : שתי הכליות תקינות בגודלן עם פרנכימה שמורה . אין הרחבה של המערכות המאספות . אין עדות לתהליך ציסטי או סולידי בכליות . שלפוחית שתן עם קיבולת טובה , דופנותיה חלקים. לא הודגמו אבנים בדרכי השתן .
גובה 165 . משקל 51 ק. לד - 51\93 . דופק 90 .
נעשה איסוף שתן ל24 שעות שהאופן שבני ביצע אתו לא היה נכון ( הוא הוסיף לקראת שעות הצהריים עוד השתנה לאחר ההשתנה שהיתה אמורה להיות בבוקר של יום למחרת וכן הוא היה מצונן מאוד ונטל אקמול צינון) . התוצאות היו תקינות חוץ מהפרוטאין 0.393. עליו לעבור היום שוב איסוף שתן רק לפרוטאין ) . תוצאת הפרוטאין באיסוף תהיה כנראה תוך יומיים.
היום הוא בצע בדיקתשתן כלילית ושוב כדורויות אדומות 150 .ERYTHROCYTES-SED 10-15 טריים. EPITELIAHAL + .BACTRIA -SED + .
עליו להיצב שוב בלישכת גיוס לקביעת פרופיל.
עצתך לגבי התוצאות וכן לגבי פרופיל גיוס .
בברכה ותודה שלמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בשתן
פרופ' אבישלום פומרנץ11/04/2010יש לשלול מחלת כליה
לפי בדיקות יש חלבון ודם בשתן.
דרוש מעקב נפרולוג.
במידה ותוצאות חוזרות פרופיל נמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאפרת11/04/2010
בבדיקות דם יצא לי: gfr (estimate גדול מ- 60 מה זה אומר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין בת 26
אפרת11/04/2010כ- 8 חודשים לאחר ניתוח קיסרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהGFR
פרופ' אבישלום פומרנץ11/04/2010לא בוצעה הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטאינאוריה בנער בן 17.שושנה08/04/2010
שלום
לאחרונה אובחן חלבון בשתן אצל בני בן ה17.
באיסוף שתן של 24 ש', נאספה כמות של כ-1737 מ"ג, נערכו גם איסופים בשכיבה ועמידה, אך ללא שינוי משמעותי בכמויות.
לאחר יעוץ עם נפרולוג ממוחה עבר בני סדרת בדיקות דם, שנמצאו תקינות והופנה לבדיקת אולטרסאונד כליות, בה נמצאה כליה שמאלית מוגדלת וטחול מוגדל.
החל טיפול של נטילת "אנלפריל" למשך חודש ימים, בסיומו לא נמצאה ירידה בכמות החלבון בבדיקת השתן.
רציתי לדעת אם קיימות דרכי טיפול, תרופות, בדיקות נוספות שאותן יוכל לעבור בני לטיפול במצב
לפני שאנו ממשיכים לשלב הבא ע"פ הנפרולוג והוא ביופסיה לכליה שמאל.
תודה רבה, שושנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה
פרופ' אבישלום פומרנץ09/04/2010במידה וכל הבדיקות תקינות
יש להתקדם לניקור ( הבדל בגודל כליות מעלה אפשרות לדיספלזיה ) יש לשלול במיפוי / בגלל גודל כליות?? פגיעה בכליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריחת שתן בלילהמאיה07/04/2010
בתי היא בת שמונה וחצי ועדיין בורח לה שתן אחת ל....
זה יכול להיות פעם בחודש ו/אן לאחר מכן כל השבוע ושוב הפסקה לשבועעים ושוב בריחה כחומר לא משהו קבוע
ביצענו בדיקות שתן עבודה
והערך ERYTHROCYTES-U STRIP יצא 20 האם יש קשר בין העובדה לנתון
מה יכולה להיות הסיבה חערך זה שלמיטב הבנצי אינו תקין אודה על התייוסתך/כם
תודה מראש מאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה
פרופ' אבישלום פומרנץ09/04/2010הרטבה בנוכחות המטוריה דורשת בירור להמטוריה. רצוי לשלול היפרקלוצריה ולבדוק ערכי סידן השתן
במקביל להעריך תפקוד שלפוחית שתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטאינוריה תנוחתית וצבאירון01/04/2010
שלום!
אני בן 17 ולפני 3 שנים בערך, בבדיקת שתן שיגרתית, מצאו לי חלבונים בשתן, בכמות גדולה שנעה בסביבות ה- 1 גרם +-.
במשך כל התקופה עשיתי בדיקות שתן כלליות + איסופי שתן של 24 שעות כל כמה חודשים, ולא מזמן הרופאה הנפרולוגית הגיעה למסקנה שזוהי פרוטאינוריה תנוחתית. (Postural Proteinuria).
יש לציין, במשך התקופה הזאת של הבדיקות החלבונים נעלמו מעצמם, וברוך ה' לא חזרו כבר זמן רב. הדבר חלף ועבר באופן סופי.
אז ככה, לפני כחודשיים היתי בצו ראשון, ונתנו לי פרופיל 64 פלוס הסעיף הזה:
HEMATURIA או PROTEINURIA עד 1G/24H או תולדות של PROTEINURIA ללא אבחנה ודאית.
כפי שאני מבין, מצוינת פה קטגוריה שלמה של בעיות ששייכות לפרופיל 64. אולם, הצבא זימן אותי לוועדה רפואית נוספת בכדי לקבוע מחדש את הפרופיל הרפואי.
אז רציתי לשאול אותך ליתר ביטחון, הפרוטאינוריה התנוחתית, שיש לציין כבר חלפה לי, איזה פרופיל רפואי היא נותנת בצבא? יש לך מושג?
נ.ב.
אני יבין אם אתה לא מבין בעניינים האלה בצבא אבל אמרתי לעצמי ששוה לנסות אולי היית פעם רופא צבאי או משהו :-)
בתודה מראש,
שניר. :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבא
פרופ' אבישלום פומרנץ02/04/2010חלבון תנוחתי או אורטוסטטי נותן 97 עם סעיף
ממליץ להכין נתונים מסודרים ותקבל פרופיל מתאים.
כרופא לשכה אני אומר שתוכל לקבל פרופיל גבוה יותר.
פרופ פומרנץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
ירון03/04/2010תודה רבה עזרת לי המון!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה...
ירון04/04/2010שוב שלום!
קודם כל תודה על התשובה הקודמת.. עכשיו יש לי עוד שאלה..
גם אני היתי בטוח במאה אחוז שזה נותן פרופיל 97 עם סעיף.. זה בדיוק מה שאמרה לי הרופאה הנפרולוגית שעשתה לי את המעקב בכל משך התקופה. אך משום מה הגעתי לצו הראשון לפני כחודשיים והרופאה שמה אמרה לי פרופיל 64 עם סעיף (!). איך זה יכול להיות? זה שיקול מוטעה של הרופאה? היא אמרה במפורש שכל חלבון מכל סוג גם אם הוא היה בעבר ועל אחת כמה וכמה אם הוא עדיין נמצא, נותן פרופיל 64. ואני המשכתי להתווכח איתה אמרתי לה שתסתכל טוב טוב בסעיפים כי אני בטוח במאה אחוז שהסוג הזה של חלבון תנוחתי לא מוריד פרופיל, ואדרבה במקרה שלי שהוא בכלל כבר לא קיים!
עכשיו בקרוב יש לי וועדה רפואית.. הם הזמינו אותי אני לא ביקשתי בכלל.. יש סיכוי שהם הזמינו אותי בשביל להעלות את הפרופיל? אם לא אז בשביל מה?
ואם אני יפול שוב על רופא/ה שיעשה לי את אותו הקטע עם פרופיל 64? מה אני יכול לעשות? יש משהו שאתה יכול לייעץ לי להגיד לו בשביל ש"יאיר את עיניו"?
פשוט זה נראה לי סתם בזבוז זמן אם לא יעלו לי את הפרופיל בוועדה הזאת.. זה יפגע לי במיונים כמו מבדקי טיס,יום סיירות, גיבושים וכד'.
דרך אגב- אתה רופא של איזה לשכה? אני שייך ללשכ"ג ירושלים.. אם אתה רופא שמה.. יש סיכוי שנוכל לארגן שהוועדה תהיה איתך או עם מישהו עם אותה דעה כמו שלך בכדי שנוכל לחסוך זמן בעניין הזה?
כמו שאתה רואה הרבה סימני שאלה עולים לי מהנושא הזה..
בתודה מראש,
שניר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועדה
פרופ' אבישלום פומרנץ04/04/2010יש להגיע עם מכתב מסודר מנפרולוג ותקבל את הפרופיל שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ירון04/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחג שמח
פרופ' אבישלום פומרנץ05/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למי שעבר מיפוי כליותאמא23/03/2010
היי
ביתי בת 10 חודשים עם הרחבת אגני כליות עוד מההריון. ההרחבה בשיפור לפי אולטרסאונד. כעת ההרחבה היא 13 מ"מ כלייה ימין ו6 מ"מ כלייה שמאל. במאי היא עתידה לעבור בדיקת מיפוי כליות ואני קצת חוששת מהבדיקה וממש מתלבטת, הייתה לביתי דלקת פעם אחת בגיל 5 חודשים ומאז מטופלת בצפורל. אני אשמח לדעת ממי שעבר את הבדיקה עם תינוקות או ילדים מה זו בדיוק הבדיקה? איך היא נעשית? האם יש תופעות לוואי? והאם מישהו יודע אם יש בכלל השלכות לטווח הרחוק יותר? אבל בעיקר איך נעשית הבדיקה בפועל לתינוקות? האם צריך הכנה מיוחדת?
תודה רבה רבה ורפואה שלמה לכולם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר UTI
פרופ פומרנץ24/03/2010מיפוי כליות : יש מספר מיפויים מיפוי כליות לצלקות נזק מזיהום DMSA ואו להפרעות בזרימה DTPA.
מזרקים חומר לוריד וקוראים את הבדיקה על ידי מצלמה מיוחדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיפו
פרופ' אבישלום פומרנץ25/03/2010למיפוי יש קרינה. בעזרת מיפוי ידעו עם יש נזק בכליה.
יש להתיעץ עם הרופא האם חיבים לבצע מיפוי כליות??
במידה - קיים חשד לרפלקס והרופא יחליט.
מזריקים חומר לוריד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כליה מוגדלת לתינוקת בת 11 חודששרון23/03/2010
שלום רב,
כשביתי היתה בת חודשיים היא אושפזה בעקבות חום גבוה ואובחנה דלקת בדרכי השתן. היא טופלה באנטיביוטיקה ולאחר מכן קיבלה טיפול מניעתי למשך חודשיים נוספים. לפני ששוחררנו מבית החולים עשו לה אולטרסאונד שיצא תקין, ללא ממצאים מיוחדים. היום ערכנו אולטראסאונד חוזר ונמצא שכליה שמאל באורך 5.2 ס"מ, הרחבת אגן הכליה עד 10 מ"מ. פרנכימה שמורה. כליה ימין באורך 4.7 ס"מ, ללא עדות להידרונפרוזיס. פרנכימה שמורה. מה זה אומר? מה הסיכונים ומה המשמעות של זה שזה התפתח מאז ולא מולד? חשוב לציין שלא היו שום ממצאים במהלך ההריון ובבדיקות דם שנעשו לה במהלך האישפוז (בגיל חודשיים) תפקודי הכליות היו תקינים. מאז לא עשינו בדיקות דם אבל בדיקות שתן כלליות היו תקינות (האחרונה לפני חודש).
בתודה מראש,
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרונפרוזיס
פרופ' אבישלום פומרנץ25/03/2010במידה וסונר הריוני תקין ולילדה הרחבה של אגן קיים חשד לרפלקס אורטרלי שבחלק ממקירים לדלקות בדרכי שתן.
יש לחזור על סונר כליות לאחר שישה שבועות.
להחליט על מיפוי לפי סוג הדלקת אופיני או לא
לפי מיפוי להחליט על ציסטו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבה של אגן כליותאלומה21/03/2010
התינות של בן חודשיים בגיל חודש נשלחנו לאולטרה סאנד כליות בעקבות הרחבה של אגני כליות במהלך ההריון.
נמצא שיש בצד ימין הרחבה קלה של מערכת מאספת, אגן כליות מורח לכדי 6 מ"מ
ובצד שמאל הודגמה הרחבה של מערכת מאספת, אגן כליות מורחת לכדי כ13 מ,מ
אנני מבינה ההשלחות נשלחנו ע"י הרופה המטפל לבדיקה בבית חולים שניידר בעוד 3 חודשים
האם ניתן להמתין או שכדי לפנות יותר מהר לבדיקה אולי בדרך פרטית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבה
פרופ' אבישלום פומרנץ25/03/2010הרחבת אגנים קלה לבינונית משני הצדדים ללא זיהומים בדרכי שתן.
ללא טיפול אנט מונע.
לא ברור משאלה המין? / ניראה בן .
רצוי להשוות להריון לראות מה קרה להליט על מיפוי כליות או סונר חוזר לפי תוצאות.
ניתן לפנות לרופאים מומחים בקהילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבונים ודם בשתןב.אנונ20/03/2010
אוקי אז ככה השאלה שלי:
בחודש האחרון הייתי מאושפז עקב חלבון ודם בשתן,במשך כל החודש,הבדיקות היו כאלה:
דם בשתן בכמות של כ250-150
וחלבון 100-500
השאלות שלי הם כאלה:
1.ידוע כי אין כל קשר לאורולוגיה והבעיה קשור לנפרולוגיה,משמע לכליות,רציתי לדעת האם אני יכול לעשות ספורט או שזה איכשהו קשור?קראתי איפשהו שעקב יותר מידי פעילוות גופנית חליתי בכך,א זה מתמשך גם אני לא עושה ספורט
2.זה קצת פרטי אבל עדיין,האם הדבר מפריע לאוננות?או שמותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם וחלבון
פרופ' אבישלום פומרנץ25/03/2010דם וחלבון- חשד למחלה כליתית רצוי להתיעץ עם נפרולוג.
לא מפריע לפעילות מינית.
רצוי לבצע איסוף כמותי לחלבון בשתן בדיקת ת כליה לחץ דם ובדיקות סרולוגיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לדם ושתן בכליות
ב.אנונ30/03/2010שלום פרופסור,
עניתה לי על ההודעה למעטה ששאלתי אותך על דם וחלבון בשתן,ואמרתה שזה לא מפריע לפעילות מינית אך בכל זאת.
לאחר סיום האוננות,כאשר יש לי רצון להפריש שתן,יש מין מנגנון כזה שמונע ממני להשתין,ואני מנסה כמה וכמה פעמים וזה נחסם,עד שבסוף אני שותה הרבה מים ולבסוף זה חייב לצאת
ידוע לך מה הדבר אולי?והאם זה טבעי?
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מיפוי כליותאמא17/03/2010
בוקר טוב
ביתי בת 10 חוד' עם הרחבת אגני כלייה שאובחנו עוד מההריון, הייתה לה פעם אחת דלקת בשתן ומאז מקבלת צפורל כמניעה. אנחנו במעקב של נפרולוגית בשניידר שעד כה היינו באולטרסאונד ויש שיפור בהרחבה ב"ה והבדיקות דם תקינות. הנפרולוגית ביקשה שנעשה שוב אולטרסאונד ומיפוי כליות עם DMSA. אני קצת חוששת מהבדיקה בגלל החומר שמוזרק ורופא הילדים שלי אומר גם שהוא לא חושב שבמקרה הזה יש צורך בבדיקה. רציתי לשמוע עוד חוות דעת, ועוד קצת פרטים על הבדיקה . תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי
פרופ' אבישלום פומרנץ25/03/2010בזיהום לא אופיני בדרכי השתן מקובל לבצע מיפוי.
במיקרה שלך כנראה מדובר לאור מהלך? וסונר בזיהום כזה ולכן כנראה צריך לבצע מיפוי זה .
בבדיקה מזריקים חומר רדיואקטיבי לוריד ונמצאים מול מצלמה.
התהליך קשור לקרינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטאין בשתןגלית16/03/2010
בבדיקת איסוף שתן 24 שעות, נמצא פרוטאין, כשברקע סוכרת סוג 1.
האם בעקבות נטילת אנלדקס צפויה הפחתה של כמות הפרוטאין בשתן?
ועוד, האם הטיפול באנלדקס עשוי לגרום לכך , שלא יופיע כלל פרוטאין בשתן?
תודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנלדקס
פרופ' אבישלום פומרנץ25/03/2010טיפול באנלדקס יפחית חלבון בשתן במיוחד עם הגבלה במלח.
ניתן להוסיף תרופות נוספות ממשפחה אחרת שיגבירו את התגובה לטיפול. איזון סכרת הורדה במשקל יעזרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
גלית06/04/2010מודה לך מאוד על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת אגני כליות-תינוקרינת14/03/2010
שבוע טוב,
הבן שלי בן שנה ו 3 חוד', נולד עם הרחבת אגני כליות שהתגלתה עוד בהריון,
ללא רפלוקס בדרכי השתן (לאחר בדיקת ציסטוגרפיה)
רציתי לדעת האם יש הבדל אצל זכר או נקבה שנולדו עם הרחבה?
מאחר ואתה תמיד מבקש לדעת את מין התינוק.
כמו כן מה המשמעות של הרחבה בלבד ללא רפלוקס, האם חלילה יכול להשפיע
על תפקוד הכליות ?
בינתיים אני תודה לאל נמצאת במעקב בלבד עם התינוק אחת לשלושה חוד'
(בדיקות דם שנעשו היו תקינות )
תודה מראש
רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבה
פרופ' אבישלום פומרנץ25/03/2010הרחבה ללא רפלקס קשורה בדכ לחסימה במוצא הכליה.
חסימה זו יכולה לפגוע בכליה.
בעזרת מיפוי אפשר לדעת האם יש חסימה או לא בכליה.
צריך לראות נתונים להחליט על צעד הבא
בנות נוטות לחלות ב UTI יותר מבנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תורשהארז13/03/2010
שלום,
אשתי עברה השתלת כלייה על רקע של IGA NAPHROPITY
שאלתי היא -
כיצד אוכל לבדוק שביתי לא ירשה בעיות כליה מכל סוג שהוא
אילו בדיקות עליי לבקש והיכן ניתן לעשותן - האם בקופה זה אפשרי?
תודה
ארז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תורשה
פרופ' אבישלום פומרנץ13/03/2010למחלה זו אין העברה תורשתית ידוע ולא ניתן לבוק זאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה למומחה כליותאם מודאגת10/03/2010
שלום לך,
בתי בת ה14 עברה בשנה האחרונה 4 ארועים של מחלות חום לא מוסברות , שכולן לוו בהפרעה חולפת בתפקודי הכליה ובהופעת דם בשתן (מיקרוסקופי).
בין המחלות היא מגישה טוב ותפקוד הכליה תקין. לחץ הדם שלה תקין תמיד.
היא עברה בדיקות רבות שהיו תקינות, מלבד עלייה ניכרת בש"ד וCRP בזמן החום, עלייה בANA
גבולית, הכל תקין.
שאלתי היא: סיבה אפשרית לחום החוזר? האם תתכן מחלת כלייה שמפספסים? האף יש צורך בביופסיה של הכליה או שאפשר לבצע לפני כן בדיקות אחרות כדי להתקדם באבחנה?
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות בתפקוד
פרופ' אבישלום פומרנץ12/03/2010יש להתיעץ עם נפרולוג.
קימת אפשרות למחלת כליה המופיעה / מחמירה בחום גבוה מומלץ לבצע בדיקות מקיפות במיקרה זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבה של כליית העובר- דחוף.יסמין10/03/2010
שלום רב,
הינני נמצאת בשבוע ה- 33 להריוני ה-1. בסקירת מערכות ראשונה ושנייה נמצא כי לעובר (מין ז) יש מערכת שתן כפולה דו צדדית. בבדיקת האולטרסאונד האחרונה זיהה הרופא הרחבה של הכלייה הימנית- 0.7 מ"מ. הכלייה השמאלית תקינה לגמרי. שאלותיי: מה משמעותה של הרחבה זו? האם יש בה כדי לסכן את בריאות העובר? האם ההרחבה יכולה לגדול?
אודה לתשובתך בהקדם, יסמין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבה
פרופ' אבישלום פומרנץ12/03/2010לא אינו מסכן עובר
דורש מעקב
מומלץ לבצע סונר נוסף ולהתיעץ עם נפרולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)