מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- igaמשה22/11/2009
לרופא הפורום שלום!
אובחנתי כחולה iga כרוני. המצב שלי מאד יציב וכמעט טוב לגמרי (ביחס לבדיקות שתן).
אני מעוניין לברר האם יש לי מגבלות לגבי פעילות גופנית,או אם תוכל להפנות אותי לאתר באינטרנט שעוסק בעניין.
אודה לך מאד אם תוכל לעזור לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IgA
פרופ' אבישלום פומרנץ24/11/2009מחלה כליתית כרונית , מורידה פרופיל יכול לעסוק בספורט להמנע מהתיבשות , ומאמצים קצוניים.
שתיה מרובה לשמור על תפוקת שתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיקת כליות עם בצקות ברגלייםיאיר22/11/2009
במצב של אי ספיקת כליות עם בצקות ברגליים
1-האם החלבון גורם לבצקת ברגליים בנוסף לעודף הנוזלים שהכליות לא יכולות להוציא
2-אם אני מקפיד לקחת את כל התרופות דווקא להקפיד על דיאטה מגיע לשלב להעלים את הבצקות
3-ברצוני לברר בקשר החלבון איך זה מפריע לתפקיד הכליות האם זה סוגר את הנפרונים או עושה נזק לתאים ורקמות
ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CRF
פרופ' אבישלום פומרנץ24/11/2009מיקרה מורכב לכל דבר 2 תשובות.
תתיעץ עם נפרולוג שלך.
חלבון נמוך בדם גורם לבצקות - יש אפשרות להעזר בתרופות ממשפחת ACE .
עודף מלח ומים גורם בצקות.
בצקות של חוסר חלבון מוחמרות בעודף מלח.
החלבון גורם לפגיעה בכליה בפני עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגן כליה כפול - עזרה בבקשה אני בלחץאורלי21/11/2009
שלום רב ,
אני לאחר בדיקת מי שפיר תקינה.
בסקירה שנייה ניצפה אגן כליה כפול ,האם יש סיבה לדאגה ??
מה ההשלכות של זה על הילד בעתיד ??
האם זה משהו שישפיע ברמה היומית ??
אני מודאגת מאוד ,
אנא תשובתכם בהקדם.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגן כפול.
פרופ' אבישלום פומרנץ24/11/2009במידה וזה ממצא בודדת , אין בעיה רצינית.
אחרי הלידה מעקב בלבד. במידה ואין ממצאים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםשרון18/11/2009
שלום,
לבני בן השנה וחודשיים גילו אינפנטל ספזם בהיותו בן שבעה חודשים הוא טופל בסינקטן במשך חודשיים
,ביולי היה הטיפול האחרון. לאחרונה הוא קיבל מהנוירולוגים בדיקות דם ומספר תשובות יצאו לריגות, מה משמעותן? מה עלי לעשות? אשמח מאוד לקבל תשובה,עד אשר נפגש עם הנוירולוג. תודה! אמא מודאגת מאוד
הודעות לבדיקת Carnitine (B)
.
cernitine-blood,free 12.10 l
15.00-28.00 הנורמה:
הודעות לבדיקת Amino Acid Quantit. (B)
.
a normal profile
Lactic Acid 18.4
Lymphocytes % | % | *
77
Platelets | 10*3/micl |
517
( Eosinophils % | | % |
7.6
Monocytes # 0.5
Eosinophils # 0.66
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קראטינין
פרופ' אבישלום פומרנץ24/11/2009דרוש יעוץ נפרולוגי.
מעקב הדוק אחר לחץ דם לחץ דם עולה בטיפול ממושך זה
קראטינין לא ברור היחידות - קראטינין נמוך בדכ חיובי
היכן בוצעו הבדיקות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MICROALBUMINליאת17/11/2009
שלום רב.
בבדיקת תפקודי כליה שנערכה לבני בן החודש עלו הממצאים הבאים:
MICROALBUMIN-CREAT----- 87
CREATININE-U SAMPLE ----44.30
MICROALBUMIN-U SAMP---- 39
UREA----16
CREATININE-----0.53
ברצוני לשאול האם מדובר בממצאים חמורים במיוחד שמצריכים מעקב נפרולוגי דחוף? וכן האם ועל אלו בדיקות כדאי לחזור?
בברכה - ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
פרופ' אבישלום פומרנץ24/11/2009מיקרואלבומין מוגבר יכול להיות תקין בגיל זה
מה כמות חלבון בשתן באיסוף או יחס חלבון קראטינין.
סונר כליות לבצע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיה מרובהאמאלה17/11/2009
שלום,
בני בן 9 חודשים, בריא לחלוטין. הבעיה היא שהוא שותה המון (לפעמים עד 3 ליטר ביום). לא כולל תחליף החלב. השתן מרובה מאוד. בדיקות השתן והדם תקינות.
האם יש סיבה לדאגה? האם יש צורך לעבור בדיקות אצל נפרולוג?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיה
פרופ' אבישלום פומרנץ24/11/2009לבצע בדיקות אלקט אוסמולריות ולפנות אלי אחר בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לשפעת החזירים - כליה אחתנירית16/11/2009
בוקר טוב,
לבני בן ה17 כליה אחת -לפני 4 שנים עבר ניתוח כריתת הכליה בשל גידול ואובחן - rcc .
מאז נמצא בביקורת אונקולגית ונפרולוגית אחת לחצי שנה .( קריאטנין - 1.26.)
(לא עבר טיפולים משלימים)....
האם הוא נחשב בקבוצת הסיכון של שפעת החזירים?? האם כדאי לחסנו???
אשמח לחוות דעת.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת כליה.
פרופ' אבישלום פומרנץ24/11/2009מומלץ חיסון
תלוי בדרגת הגידול. טיפולים שקיבל , יש הפרעה קלה בתפקוד כליה?? GFR .
רצוי לבצע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייהר15/11/2009
כמה זמן אחרי ההשתלה צריך להיות במעקב רפואי מישהו שתרם כליה והאם יכול לו
הפרעה בלחץ דם אחרי זה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלה
פרופ' אבישלום פומרנץ24/11/2009מעקב לכל החיים.
התורם מעקב תפקודי כליה לחץ דם חלבון בשתן.
בדכ תורם בריא לא יפתח מחלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טווח CRIATININE רצוי לתנוקת בת חודשליאת14/11/2009
לרופא הנכבד שלום רב.
אפתח בתודה על המענה המקצועי לשאלותי הקודמות, חזק ואמץ.
ברשותך, ברצוני להזכיר לך את פרטי המקרה:
לפני שבועיים וחצי נולדה לי תינוקת בעלת כליה ימנית בלבד.
בבדיקת תפקודי כליה שנערכה קודם השחרור מבית החולים עלו הממצאים הבאים:
SODIUM: 141
POTASSIUM: 4.4
GLOUCOSE: 60
BUN: 11
CRIATININE: 0.72
בבדיקת אולטרה סאונד עלו הממצאים הבאים:
כליה ימנית בגודל 5.4 ס"מ. פרנכימה שמורה, עם SMD שמור. אין עדות להידרונפרוזיס ואין עדות לאבנים. כליה שמאלית לא הודגמה כלל.
לפי ההנחיה שלך קבענו תור לרופא נפרולוג בירושלים (עיר מגורינו.)
שאלתי היא: מהו טווח ה CRIATININE הרצוי לתינוקת בת שבועיים וחצי, והאם הרמה שנדגמה
(0.72) חריגה באופן מדאיג?
בברכה - שושנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 0.72 קראטינין מעט מוגבר דורש מעקב
פרופ' אבישלום פומרנץ24/11/20090.72 קראטינין מעט מוגבר דורש מעקב צמוד אחר תפקודי כליה.
מעקב כולל השלמת בירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בכליות?אוריאל14/11/2009
שלום,
בבדיקת דם התגלה ערך בקריאטינין 1.26 .
1) האם זה ערך שמצריך טיפול?
2) כמה מסוכן או דחוף הטיפול?
3) האם יש אפשרות לעשות משהו טבעי, כלומר להקפיד לאכול משהו מיוחד או לשתות ...
4) כל דרך אחרת להוריד את הערך לנורמלי.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קראטינין
פרופ' אבישלום פומרנץ14/11/2009קראטינין 1.26 יכול להיות תקין
יש לבצע בדיקת איסוף שתן
ממליץ שתפנה לנפרולוג (ישלים לחץ דם , בדיקות שתן , סונר כליות.....) ותקבל תשובה מדוייקת
יש טיפולים? לפני יש לברר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה חוזרת...
אריאל21/11/2009בבדיקת דם ושתן חוזרת התקבלו התוצאות:
mg/dl 27 UREA
mEq/L 138 SODIUM
mEq/L 4.7 POTASSIUM
mg/dl 5.0 URIC ACID
mg/dl 1.15 CREATININE
72 GLOM.FILTR.R
0.003 MICROALBUMIN/CREAT
1) האם הערכים תקינים או שצריך בדיקות נוספות?
2) האם אני יכול להיות "שקט"?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה
פרופ' אבישלום פומרנץ24/11/2009קראטינין 1.15 גבוה לחזור בהקדם ? מה גיל הילד .
הקראטינין בעליה או בירידה.
לבצע סונר כליות
לפנות לנפרולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטאין גבוהה בשתןאמא מודאגת12/11/2009
שלום לבתי יש פרוטאין 200 בשתן בשתי בדיקות שתן שעשתה.
איסוף שתן היה תקין וגם תפקודי כליה US
לציין כי היא בת 14 היינו אצל נפרולוג לפני כחודשיים והוא המליץ לחזור על הבדיקה. עכשיו חזרנו ושוב 200 . מה לעשות? האם זה מסוכן? האם ישנם הרבה ילדים עם פרוטאין גבוהה בשתן?
אני דואגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון בשתן.
פרופ' אבישלום פומרנץ14/11/2009הפרשת חלבון של 200 אינה גבוהה מאד.
יש לשלול פרוטאינוריה אורטוסטטית.
השמנה יכולה להחמיר מצב.
כמות מלח בכלכלה ועוד.
יעוץ נפרולוגי מלא - לכוון מחלות כליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תדירות גבוהה יותר במתן שתןשי08/11/2009
הילד שלי בן 3, והוא נולד עם אי ספיקת כליות כרונית קלה ע"ר של כליות דיספלסטיות.
נכון ללפני 4 חודשים הקראיטנין שלו הוא 0.7 (יציב מגיל חצי שנה). אין לי בדיקות עדכניות.
לפני כ-10 ימים הוא החל להרבות יותר במתן שתן, כולל במהלך שנת הצהריים או הלילה כולל בריחות קלות בזמן ערות, וזאת למרות שהוא גמול מזה 9 חודשים, ובמהלך תקופה זו (עד ללפני 10 ימים) מעולם לא ברח לו פיפי בלילה או ביום.
שאלתי היא, האם תכיפות שתן זו עלולה לנבוע מהידרדרות התפקוד הכלייתי שלו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיפות
פרופ' אבישלום פומרנץ14/11/2009דחיפות במתן שתן בילד עם RF דורשת התיחסות לתפקוד.
לא ניראה לי שזה הגורם
לשלול בעיה בשלפוחית ולא בכליה -זה הכוון
ממליץ לפנות לרופא.
ניתן לשפר לרפא את הדחיפות במתן שתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופ' פומרנץ בחו"ל עד ה-12/11מערכת BeOK05/11/2009
כשישוב לארץ יחזור לענות לשאלות הגולשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרתי
פרופ' אבישלום פומרנץ14/11/2009חזרתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת אימוני ספינינג על הכליותקרולין05/11/2009
שלום ד"ר,
שמעתי שאימוני ספינינג פוגעים בכליות.
האם זה נכון ?
במידה וכן, האם אימונים מרובים הם אלה שגורמים לפגיעה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון
פרופ' אבישלום פומרנץ14/11/2009כל אימון לא מבוקר יכול לפגוע באברים שונים כולל הכליות
ממליץ לבצע מאמץ מבוקר ובהשגחה מיקצועית.
ספיניג לאדם בריא לא צריך לגרום לנזק קשה מספורט אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת בארטר?יעל04/11/2009
שלום רב.
שמי טל, אני סטודנטית לרפואה, וניגשת למבחני הגמר ביום שישי. אני מאוד מתנצלת על ההפרעה ,אבל יש שאלה שחוזרת כמעט כל שנה, וטובי הסטודנטים (אולי טובי תהיה הפרזה- ממוצעי הסטודנטים) עובדים עליה יומם וליל ללא פתרון . מדובר בגברת בטווח הגילאים 20 -50 (כל שנה היא מחליפה גיל) שמתלוננת על חולשה. אין לה יל"ד, והממצאים היחידים הם בססת מטבולית, היפוקלמיה, ובשתן- נתרן ואשלגן מופרשים ביתר. שואלים לגבי האבחנה, ואיכשהו יוצא שבארטר הוא המסיח היחיד שעונה על כל הבעיות - אבל האם יש סיכוי שבארטר יופיע בגיל בוגר? זו לא אמורה להיות מחלה המתגלה בילדות? יש לך רעיון למצב אחר שיכול להסביר את תסמניה?
תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברטר
פרופ' אבישלום פומרנץ14/11/2009זה לא המקום לנמק.
גיטלמן -יכול גם הוא, גודל האישה התפתחות מינית פוריות יכולים לעזור
גם צליאק מחלת ילדים יכולה להתגלות בגיל מאור.
יש לנו חולי בארטר מבוגרים.
קימת אבחנה מבדלת , אפשר לפנות לרשיות שיוסיפו פרטים וימקדו לתשובה.
זה לא המקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)