מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חלבון בשתןאמא31/08/2009
תודה רבה על תשובתך המהירה. לא ידוע על זיהומים בשתן. לגבי תזונה- היא בת 14 ונחשבת רזה לגילה האם זה מצביע על משהו? קראתי גם שיש קשר ללב??? לא ציינתי כי היא עברה סגירת VSD בגיל 5 וחצי ויש לה אי ספיקה קלה מאוד של המסתם האורטלי. אינה מקבלת טיפול תרופתי ואינה מוגבלת.
האם יש קשר באמת?
שוב תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון
פרופ' אבישלום פומרנץ07/09/2009ממליץ שתבצעי איסוף 24 שעות כולל איסוף במנוחה( לשלול אורטוסטטיזים)
מחלות לב יכולות לגרום לחלבון בשתן - לא ניראה לי שזה המצב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בכליותגלית30/08/2009
האם ריח חריף של ביצים סרוחות יכול לנבוע ממחלת כליות? אין לי תסמינים נוספים מיוחדים מלבד הריח אם כן איזה בעיה בכליות יכולה להיות שגורמת לריח והאם לפנות לרופא להפניית מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח
פרופ' אבישלום פומרנץ31/08/2009זיהום בשתן או בנרתיק יכולים לתת ריח רע בשתן.
ממליץ לבצע בדיקות שתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות שתן לחלבוןאמא30/08/2009
שלום, בתי בת 14, בבדיקות שתן רגילה גילו פעמיים חלבון = 200
איסוף מיקרואלבומינוריה של 98.6 מ"ג. קראטנין 0.7, סך חלבון 24 שעות 187. הופנתה לסונר כליות ודרכי שתן שנמצא תקין. הופנתי לבירור נפרולוג אך עד לתור רציתי לדעת מדוע יש חלבון בשתן והאם זה צריך להדאיג אותי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון
פרופ' אבישלום פומרנץ31/08/2009חלבון בשתן בכמות גדולה מהתקין מצביעה על מחלה כליתית.
תפקוד הכליות שלה תקין.
האם היו זיהומים בשתן??
דרוש מעקב והמלצות לדיאטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקודי כליותדנה29/08/2009
שלום רב! אני פונה אליך כי לצערי אין פורום זמין אחר בנושא למבוגרים.
אשמח מאוד לתשבותך!!!
בן זוגי בן 33 ערכי סוכר 120. GFR 78 (קראטינין -1.14). הוא אינו שרירי. על מה מעיד ערך זה, האם תתכן פגיעה כלייתית עקב סוכר? אילו בדיקות נוספות כדאי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת
פרופ' אבישלום פומרנץ31/08/2009סכרת גורמת לפגיעה כליתית. הסכרת תגרום לירידה בתפקוד עם והופעת חלבון בשתן ומיקרואלבומין.
לבצע בדיקות שתן
הירידה בתפקוד הכליה ל GFR 78 היא קלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה לילדה בת חמש וחצילי25/08/2009
שלום הילדה שלי בת חמש וחצי סובלת מלחץ דם גבוה 147/95/ודופק 160 כבר מעל חצי שנה אחרי אין סוף בדיקות סינטור כליות ובדיקת אמריי בטן לא היתגלה כלום חוץ מרנין ואלדסטרון גבוה מאוד והולטר לא תקין שאר הבדיקות תקינות לילדה מופיע כל הזמן דם בשתן ודלקות בשטן הילדה מקיאה כל הזמן קצף בימים האחרונים הילדה סובלת מכאבי ראש חזקים שאלתי אים יש מומחה שאתה יכול להמליץ לי אליו או כבדו אשמח לקבל תשובה ממך בהקדם תודה לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם
פרופ' אבישלום פומרנץ26/08/2009יש לברר את הגורמים ללחץ דם.
יש לטפל בלחץ דם.
להתקשר ל 098621860 ביום ה אחהצ או ל 0508811867* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון בשתן לנערה בת 14אמא23/08/2009
לבתי בת ה- 14 גילו חלבון בשתן - 150 ובבדיקה חוזרת - 200.
איסוף שתן לחלבון נלקח והרופאה שלחה אותנו למעקב נפרולוגי בקופת חולים
אך התור הקרוב הוא לדצמבר. האם זה יכול לחכות כל כך הרבה זמן? לציין כי US כליות היה תקין.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון.
פרופ' אבישלום פומרנץ24/08/2009יש לבדוק את הפרשת החלבון לאורטוסטטיזים ולהחליט לפי תוצאות על המעקב.
ניתן להשלים בירור במהירות.
באיסוף ומיקרואלבומין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק בשתןריקי (נעם)19/08/2009
שלום רב!
בני בן 5 ימים אושפז בשניידר עקב חום גבוהה לאחר כמה בדיקות נמצא אצלו חיידק E. קולי היינו מאושפזים מעל שבועיים ולאחר מכן עשו לו סונר כליות ושם נאמר הידרונפוזיס וחשד לצלקת בכליה השמאלית כליה ימנית תקינה, שוחררנו הביתה ונאמר לנו להתחיל טיפול מונע של ציפורל למשך 7 חודשים לאחר מכן זה הופסק והמשכנו בירור בגיל 8 חודשים עשינו מיפוי DMSA ונאמר שכליה ימינית תקינה תפקוד יחסי 62% אורך 6.1ס"מ. וכליה שמאלית קטנה יותר ותפקוד 38% אורך 5.3ס"מ. איסמטריה בגודל הכליות ובתפקודן היחסי בהתאם. בגיל שנה וחודשיים שוב יש תרבית חיובית חיידק בשתן אם חום גבוהה והיו כמה פעמים הקאות ואי שקט קיבלנו טיפול ציפורל.( נאמר שזה מום מולד)
אני אשמח לקבל חוות דעת שלך לגבי התשובות הנ"ל?
ואני מואד מודאגת שכרגע עם החיידק הכליה לא תיפגע מה אני צריכה לעשות ?
האם צריך לעשות עוד בדיקות ?
תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק בשתן
ריקי (נעם)21/08/2009שלום רב
אשמח אם תיתן לי תשובה לשאלותיי ?
ולמה את השאלה שלי לא נענתה זה חשוב לי מאוד ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיידק בשתן
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיידק בשתן
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהUTI
פרופ' אבישלום פומרנץ24/08/2009בשלב זה רצוי לבצע בירור נוסף מדוע הזיהום חוזר.
ניתן להשלים בירור ולהחליט על הדרך הטיפולית .
את הבירור ניתן להשלים ללא המתנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איסוף שתן...בובית18/08/2009
האם בבדיקות האלה יש חריגה משמעותית?
יש בדיקות שטרם בוצעו
CREATININE SER. לא התקבלה דגימה
VOLUME URINE 0.95 L/24H
CREAT.CLEAR. לא ניתן לחשב
CREATININ U/24 684.00 MG/24H ( 800.00- 2000.00)*(.........)
CREATININ UCON 72.00 MG/DL
MICROALBUM/24H 31.35 MG/24H ( 0.00- 30.00) (.........)*
MICROALB. CONC 3.30 MG/DL
FREE T4 לא התקבלה דגימה
CORTISOLFREE24U טרם בוצע
האם זה קשור שה- TSH קצת גבוה ברמה של 7, וה- dheaso4 מעט גבוה 9 אבל בנורמה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ניתן להבין.
פרופ' אבישלום פומרנץ21/08/2009מספרים - תצוגה לא ברורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת כליותרינת17/08/2009
שלום, בני בן חודש וחצי נולד עם הרחבת כליות בצד שמאל. רציתי לדעת האם עלי להיות במעקב אצל מעקב אורולוג ילדים או נפרולוג ילדים? בבית חולים בדק אותו אורולוג ילדים. אני ממש מבולבלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא
פרופ' אבישלום פומרנץ21/08/2009גם אורולוג וגם נפרולוג יכולים לעקוב במידה ויש פגיעה בכליה ואו חלבון בשתן ואו הפרעה בתפקוד רצוי גם נפרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כליות מורחבותמזי17/08/2009
היי,
עוד כשהייתי בהריון (שבוע 24) התגלו כליות מורחבות אצל העובר.
כשילדתי ביצעו בדיקה בבית החולים והודיעו לי שתקין, לאחר חודשיים ביקשתי מהרופא בדיקה חוזרת על מנת לאשר כי באמת תקין, התגלה כי הכליות מורחבות .
מדובר בתינוק כבן 3.5 חודשים עם כליה שמאלית 16 מ"מ וכליה ימנית 9 מ"מ ,
יש לי תור לנפרולוג לעוד חצי שנה.
מהי דעתך המקצועית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבה
פרופ' אבישלום פומרנץ21/08/2009הרחבה בינונית, תלוי מה קורה עם פרנכימה , במידה ויש פגיעה רצוי לבצע מיפוי ובדיקות נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרנכימה
מזי25/08/2009היי,
תודה על תגובתך,
ברצוני לדעת מהי פרנכימה בהרחבת כליות ?
והאם בבדיקת אולטרסאונד פשוטה ניתן לגלות זאת ?
יש לי תור לרופא נפרולוג רק בעוד 5 חודשים (עבור בני בן 4 חודשים) האם חמור להמתין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרנכימה
פרופ' אבישלום פומרנץ26/08/2009הכליה מורכבת ממערכת מאספת אגן , והיחידות שמיצרות שתן נפרונים שהם בונים את הפרנכימה ליחידות אלו חשיבות- הם מיצרים את השתן.
ניתן לפנות אלינו להערכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חוזרתט16/08/2009
הכוונה בהודעה הקודמת זה שאם אדם עם אולטרסאונד OK וקצת עודף משקל בלי בעיית כליה ועם קריאטנין קלירנס של 167 וקריאטנין של 24 שעות עם 2.1
ופרוטאין כנ"ל 174 בשתן יכול לתרום כליה ? ואיזה סוגי ספורט ועבודות הוא לא יכול
לעשות?
הדפסה שלח לחבר סגור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב תפקוד כליה.
פרופ' אבישלום פומרנץ21/08/2009GFR יש לדעת נפח!!
תפנה לרופא מטפל שיחשב GFR* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא מטפל
פרופ' אבישלום פומרנץ21/08/2009עם נפח ריכוז בשתן רופא מטפל יחשב GFR.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגני כליות מורחביםאפרת16/08/2009
שלום רב, אני בשבוע 31 להריוני.
בסקירת מערכות בשבוע 24 נתגלו אגנוני כליות מורחבים 7 מ"מ. הרקע רפלוקס/לחץ מפגש כליות שופכנים (נכתב ע"י הרופא).
בשבוע 26 נראו אגנוני כליות ללא שינוי, מרקם וגודל כליות - תקין.
בשבוע 31 אגנוני כליות מורחבים 7 מ"מ ללא שינוי. מרקם וגודל כליות- שמור.
האם יש לי ממה לחשוש?
מה ההשלכות לכך?
האם ניתן לעשות דבר כלשהו?
תודה אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגני כליה
פרופ' אבישלום פומרנץ21/08/2009לקראת הלידה יש לראות את גודל ההרחבה של אגני הכליה (תלוי מין העובר), 7 ממ הרחבה קלה של אגן הכליה , לאחר לידה לפי המצב ישללו UPJ ואו רפלקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיגאל13/08/2009
יש בעייה אם מישהו רוצה לתרום כליה ויש לו קריאטנין קלירנס של 167 וקריאטנין של 24 שעות עם 2.1
ופרוטאין כנ"ל 174 בשתן ? איזה הגבלות גופניות יש לכזה אחרי הניתוח ועד כמה זה
מסוכן לעשות אותו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כליה
פרופ' אבישלום פומרנץ15/08/2009במידה ותפקודי כליה לחץ דם שתן כללית מיקרואלבומין ואין מחלות רקע הסיכון קטן מאד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפרקלצמיהעדי11/08/2009
בני בן 4 חודשים נולד בשבוע 31+4 ימים.
כחלק מהבדיקות בפגיה נבדק קלציום והתגלה ערך גבוה - קלציום יוני 1.34.
לאחר שחרור מהפגיה הגיע למעקב בנפרולוגיה ושם הקלציום יונ י היה 1.79 .
אושפז לשם הורדה של הקלציום על ידי עירוי נוזלים ופוסיט.
הירידה היתה ממש איטית ושוחרר אחרי שלושה ימים עם קלציום יוני של 1.56.
אחרי שבוע בבקורת חזר לערך של 1.76 ובפעם האחרונה היה 1.56
יש לציין שעבר אולטראסאונד כליות שהיה תקין ואקו לב שגם היה תקין.
בסך הכל הוא תינוק רגוע ונינוח (אני משווה לאחיו התאום)
עד לפני חודש הא ניזון רק מחלב אם ואכל בתיאבון בלי שום בעיה.
לאחר שהחלב שלי נגמר הוא עבר לסימילאק 60/40 ומאז הוא פשוט עושה בעיות עם האוכל .
כל ארוחה איתו זה מלחמה שנמשכת שעה עם המון גרפסים שמציקים לו בקיצור פשוט סיוט שלי ושלו.
אני לא יודעת אם יש קשר בין החלפת האוכלובין הבעיות עם האוכל ...
תודה מראש, עדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סידן
פרופ' אבישלום פומרנץ11/08/2009יש לשלול היפרקלצמיה שקשורה לתסמונות גנטיות , משנית לויטמינים, או PTH.
כלכלה יש חשיבות לא בגיל זה.
ממליץ לבדוק הורים ובני משפחה קרובים( FHH).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדין מצפצףרוסלנה07/08/2009
שלום רב!
הומלץ לי ע"י רופא ילדים בעניין ההרטבה של בני בן ה-6.5 לרכוש סדין מצפצף.
האם מישהו מכיר איפה ניתן לרכוש , או לפחות שם של יצרן.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדין
פרופ' אבישלום פומרנץ11/08/2009לא מקובל סדין כן פעמונית
ניתן לרכוש באתר docshop* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)