מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת עם כליה אחת, שאלה נוספת.ליאת04/11/2009
לרופא הנכבד, שלום שוב.
התינוקת תודה לאל מתוקה וחמודה, אך העובדה שיש לה רק כליה אחת מלחצה אותנו מעט.
הרשה לי בנוסף לשאלות הקודמות להוסיף שתי שאלות נוספות:
1. כפי שהבנתי, דלקות חוזרות ונשנות בדרכי השתן יכולות לסבך את הכליות, (ובמקרה שיש רק כליה אחת מן הראוי להזהר יותר.)
שאלתי היא: האם יש דרכים למנוע דלקות בדרכי השתן ?
2. רופאת הילדים המליצה לנו על חיסון נגד שלשולים. האם גם לדעתך כדאי לחסן את התינוקת בחיסון הנ"ל?
בברכה ובתודה - שושנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כליה אחת
פרופ' אבישלום פומרנץ14/11/2009שלום
לקבל הדרכה מרופאת ילדים על המעקב אחר ילד עם כליה אחת
לבדוק מיקרואלבומין בשתן
לקבל הנחיות למניעת זיהומים
מעקב סונר כליות ותפקוד כליה.
בכל חום בדיקת שתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת עם כליה אחת - המשך.ליאת01/11/2009
לרופא הנכבד שלום רב.
בבדיקה נוספת שנערכה לתינוקת לפני השחרור חל שיפור מסוים, וכדלהלן:
SODIUM: 141
POTASSIUM: 4.4
GLOUCOSE: 60
BUN: 11
CREATININE: 0.72
ברצוני לשאול האם מדובר בתוצאות חיוביות, ומהן ההנחיות באופן כללי בנוגע למעקב ולטיפול בתינוקת.
תבורך בכל טוב - שושנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כליה אחת
פרופ' אבישלום פומרנץ14/11/2009קראטינין 0.72 לא תקין בתינוקת בשלה בחודש ראשון
רצוי לפנות לנפרולוג -למעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כליה מולטיציסטית דיספלסטיתאמא01/11/2009
ביתי בת ארבע וחצי בעלת כליה ימנית מולטיציסטית דיספלסטית
אנחנו במעקב עוד מההריון
הכליה השמאלית תקינה.
בבדיקות המעקב האחרונות היו שינויים פעם הכליה התכוצה אחר כך גדלה ופעם האחרונה שוב התכווצה עכשיו עשיתי אולטראסאונד והכליה שוב גדלה (כמעט ואין פרנכימה)
הבנתי מהרופאה שאים הכליה לא מתכווצת נאלץ להוציאה
מה ההשלכות של ניתוח הוצאת כליה ?
מהם אחוזי ההצלחה ?
האים לאחר הוצאת הכליה לוקחים תרופות באופן קבוע? האים ממשיכים במעקב?
כמה זמן נמשך האשפוז בדרך כלל לאחר ניתוח כזה ?
תודה אמא דואגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MCDK
פרופ' אבישלום פומרנץ14/11/2009דרוש מעקב הדוק תפקודי כליה מיקרואלבומין לחץ דם שתן כללית.
כנראה לכליה יש רפלקס.
ממליץ על יעוץ נפרולוגי לפני ניתוח. לא חיבים לרוץ לניתוח.
השינוי בגודל אולי קשור לרפלקס- אני צריך לראות צילומים !!!!
על מנת לתת יעוץ נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דאגהסיגלית30/10/2009
בני בן ה9 חלה לפני כשנה בפרפורה הנוך שונליין. היום לאחר מחלת חום קבלנו תוצאות כאלה: creatinine 0.66
urea33
alk phosphatas178
sodium133
מה משמעות התוצאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HSP
פרופ' אבישלום פומרנץ14/11/2009חשוב המממצאים בשתן.
בדיקות דם סבירות.
מעקב לאורך שנים על ידי נפרולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אתמול נולדה לי בת עם כליה אחת בלבד.ליאת30/10/2009
לרופא הנכבד שלום רב.
אתמול נולדה לי בת עם כליה אחת בלבד.
בבדיקת דם בביה"ח עלו התוצאות הבאות:
SODIUM: 143
POTASSIUM: 5.4
GLUCOSE: 63
BUN: 10
CRIATININE: 0.91
שאלתי אליך היא:
1. האם מדובר בממצאים מדאיגים (בפרט רמת ה POTTASIUM)?
2. הבדיקה נעשתה סמוך ללידה. האם יתכן כי תוצאות הבדיקה מושפעות ממצב הכליה של האמא, ולכן כדאי לחזור על הבדיקה בעוד כמה ימים?
3. באופן כללי, כאמא לילדה בעלת כליה אחת האם ישנו מעקב מסויים שכדאי להקפיד עליו? וכן האם ישנן הנחיות מיוחדות נוספות ?
בברכה - שושנה.
ׂ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כליה אחת
פרופ' אבישלום פומרנץ14/11/2009שלום מזל טוב
יש לחזור על בדיקות - ולעקוב אחר תפקוד כליות רמות קראטינין צריכות לרדת .
האשלגן יסתדר.
הילדה זקוקה למעקב רופא נפרולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבה כליתיתאיימן29/10/2009
שלום פרופ'
הבן שלי בן חודש , בסקירה אולטראסאונד בשבוע 36 להיריון נצפתה הרחבה בשתי הכליות בסך 6.6 מ"מ בכל צד , התבקשנו לעשות בדיקה אחרי הלידה ... מבדיקת אולטראסאונד שעשינו לאחרונה נצפתה הרחבה של צד שמאל בגודל של 15 מ"מ אומנם צד ימין היה תקין לחלוטין ..
רציתי לשאול מה עלינו לעשות בשלב הזה והאם לבעיה הזו ישנם השלכות בריאותיות מסוכנות ?
והאם יש צורך בטיפול אנטיביוטי מניעתי בשלב הזה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבה
פרופ' אבישלום פומרנץ14/11/200915 ממ הרחבה בינונית.
השאלה מה מצב פרנכימה אגני כליה אורטרים ועוד.
לפי נתונים אלו ניתן להחליט על המשך בירור (מיפוי או ציסטו)
בשלב זה ממליץ לפנות לנפרולוג- להשלים יעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגני כליות(פרופ' פומרנץ)אמא26/10/2009
תינוקי במעקב אצלך בבית חולים מאיר, כשהייתי בהריון היה הרחבה של אגן כליה ימנית 9,6 ס"מ
אחרי הלידה בעשרה ימים(6.2.09) רוחב האגן(ימין) 0,40 ס"מ ואין הרחבה באגן השמאלי.
בתאריך 3.5.09 בגיל ארבעה חודשים רוחב אגן כליה ימין 0,92ס"מ ושמאלי 0,51 ס"מ.
והיום 26.10.09 הוא בן תשעה חודשים: רוחב אגן כליה ימין 1.33 ס"מ ושמאלי לא הודגמה הרחבה.
אני בדילמה, מה משמעות התוצאות ,ואני ממש מודאגת אם יש סקנה או שצריך טיפול דחוף.. והתור שלנו בתאריך03.01.10 וזה זמן. והאם אפשר לחכות חודשיים?!
תודה מראש
דליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבה
פרופ' אבישלום פומרנץ14/11/2009הרחבה גדלה
במידה ואין פגיעה בפרנכימה ניתן להמתין .
האגן של 13.3 ממ גדל. אבל אין לי פרטים נוספים.
אפשר לחזור על סונר / לאימות במידה ויש עוד החמרה
ניתן לפנות דרך המושלם לביקור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת שתן בצורת קצףיאיר26/10/2009
סובל מאי ספיקת כליות כרונית עם כליה בודדת מרגיש כאבים בכליה נותן שתן בצורת קצף
מה זה אומר
*אני אוסף שתן בבקבוק כדי להבחין אם הקצף זה מהקערה (בגלל חומר ניקוי )או הקצף מהשתן עצמו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CRF
פרופ' אבישלום פומרנץ14/11/2009כליה בודדת אי ספיקה כליתית - קצף יכול להיות חלבון בשתן.
חובה לבצע מעקב אצל נפרולוג
להשלים בירור כולל מיפוי כליות (במידה והיה UTI).
מעקב לחץ דם.
דרוש מעקב כליתי הדוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגני כליה מורחביםענבל25/10/2009
דר' שלום
מבקשת לקבל חוות דעתך:
אולטרסאונד שבוע 32 - אגן כליה משאל 10מ"מ אגן כליה ימין 13מ"מ
שלפוחית מלאה, כמות מי שפיר תקינה.
שבוע 34 - אגן כליה שמאל 12מ"מ אגן כליה ימין 14מ"מ.
וכן: The bilateral ureters are dilated either
AFI: 107mm
שאר הסריקה תקינה, מי שפיר ושקיפות עורפית תקינות.
1. האם תמליץ על הפסקת הריון מחשש לפגיעה בכליות העובר? האם זה ניתן בשבוע 35 להריון?
2. האם יש אפשרות לירידה בערכים בהמשך ההריון? ולמעשה לתיקון של הבעיה.
3. האם הדבר מלמד על קיומו הודאי של מום בכליה או שמא על אפשרות של חסימה שניתן לטפל בה באמצעות אנטיביוטיקה לאחר הלידה?
תודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגנים
פרופ' אבישלום פומרנץ14/11/2009חסרים פרטים בנושא ההרחבה
לא ממליץ להפסיק הריון.
ממליץ שתפני לפני לידה ליעוץ נפרולוגי להנחיות לאחר לידה.
חסר מין הילוד עובי פרנכימה אקוגניות גביעים ועוד.
אנט תמנע זיהומים לא תתקן את החסימה.
יש לבצע יעוץ מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- GFR כמובןליהי24/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
תפקוד
פרופ' אבישלום פומרנץ24/10/2009כמובן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- GRR נמוך וקריאטנין גבוהליהי24/10/2009
שלום ,
אימי ,בת 74 , אחרי השתלת קוצב .מטופלת הרבה שנים בתרופות להורדת לחץ דם .התרופות שמקבלת היום רמיפריל 5 מ"ג 1 ביום ,מיקרופירין 100 מ"ג 1 ביום , קרדילוק 2.5 מ"ג חצי כדור ביום .
לחץ הדם מאוזן כיום.
באוגוסט האחרון אושפזה בבת חולים ,ובבדיקות הדם נמצא :
GFR-49
CREATININE-1.1
1. האם התרופות שלוקחת היום פוגעות בכליות ?האם יש לעשות שינוי ?
2.האם מותר לה לאכול תזונה עשירה באשלגן ?
3. האם ניתן לשפר את מצב הכליות ?
בתודה, הבת המאוד מאוד מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקוד כליות
פרופ' אבישלום פומרנץ24/10/2009חולה מורכבת
רצוי לדבר עם רופא שלה
הכדורים יכולים לגרום לעליה באשלגן.
להשפיע על תפקוד במצב מיוחד
המיקרה לא ליעוץ ברשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגנזיום להורדת יל"דדדי22/10/2009
האם תוסף מגנזיום עשוי להוריד יל"ד?
האם ניתן לגלות מחסור במגנזיום בבדיקת מעבדה?
תודה
דדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגנזיום
פרופ' אבישלום פומרנץ24/10/2009ניתן לגלות בבדיקת דם.
ניתן לתת כדורים תמיסה.
לא צריך לתת במידה ולא חסר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגן כליה מורחב בהריוןהילה20/10/2009
שלום רב
אני בתחילת שבוע 37 להריון ובבדיקת האולטרהסאונד האחרונה נתגלה ממצא של אגן כליה שמאלי מורחב 11 מ"מ (הימני 6 מ"מ- הבנתי שנורמלי) . הפרנכימה שמורה. (אני בת 35 הבדיקות של חלבון עוברי , שקיפות עורפית ושאר הסקירות יצאו תקינות)
מה עליי לעשות ?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרונפרוזיס
פרופ' אבישלום פומרנץ24/10/2009לפני לידה- יעוץ נפרולוג ילדים
אחרי לידה לקבל הנחיות לגבי העובר (זכר נקבה משנה!!)
ולעקוב או לטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגני כליה מורחבת
רחלי16/06/2011שלום
אני בשבוע 31 אגני כליה של העובר בצד ימין 10 מ"מ , פרנכימה נמדדה בעובי של 12 מ"מ הדיות תקינה
רציתי לדעת מזה אומר שאגן כליה מורחב מה השכלות
שלחו אותי ליעוץ גנטי ויעוץ נפרולוג ילדים
כל הבדיקות שלי תקינות
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגודבה
רחלי16/06/2011אם את יודעת את יכולה להסביר לי מזה אומר?
תודה פשוט גם לי אמרו עכשיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני חולה במחלת כליה?אילון שגיא19/10/2009
שלום רב,
אני בן 42, עד לפני חודש הייתי אדם בריא, פעיל ספורטיבית ושמח.
לפני כחודש ביצעתי בדיקת דם ונקראתי אל רופא המשפחה מאחר וכמה ערכים בבדיקות "נצבעו אדום"
מדובר כמובן בבדיקת הקריאטנין.
לאחר בירור עמי, שלח אותי רופא המשפחה לנפרולוג שביקש לבצע בדיקות מקיפות יותר כולל איסוף שתן וכיו"ב.
כרגע המצב הוא שיש לי ערכי קריאטינין החורגים מהנורמה (אמנם לא מאד אבל חורגים), sodium גבוה, PTH גבוה, PHOSPHORUS שאמנם לא חורג מהנורמה אבל בדרך לשם.. (נמוך מאד) ובנוסף MCH ו MCV נמוכים.
אחרי שראיתי את התוצאות הוצאתי תדפיס של כל הבדיקות מהשנתיים האחרונות וכשמסתכלים עליהן יחד, רואים מגמה של עליה ברמת הקריאטינין וירידה ב MCH ו MCV.
עלי לציין שבמשך שנים יש לי בילירובין גבוהה (הרופאים טענו שמדובר בתסמונת ז'ילבר).
אולטרסאונד שנעשה לכליות היה תקין ולא נתגלו שום חריגות או בעיות.
יש לציין כי למעט בדיקות הדם איני סובל מכאבים, אני ממשיך לעסוק בספורט ולמראית עין אני בריא.. לחץ הדם שלי מצוין, איני סוכרתי ובכלל אני מרגיש טוב.
אבל מה.. אני כבר כמה לילות לא ישן.. עצם המחשבה שמקננת בי איזו מחלה חשוכת מרפא מוציאה אותי מדעתי. אשמח לקבל תשובה מאחד המומחים לגבי האבחנות האפשריות והפרוגנוזה, ובעיקר לשמוע האם ניתן לטפל בסוג זה של מחלה (במידה ובאמת לקיתי בה) ומה (אם בכלל) סיכויי ההחלמה.
תודה
אילון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
פרופ' אבישלום פומרנץ24/10/2009השתן לכללית חשוב
יכול להיות שאין כל בעיה - צריך לבדוק/ לבצע GFR
להגיע ליעוץ ולהמשיך לחיות בריא ולישון טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כליה בהריוןא19/10/2009
שלום
אני בשבוע 21 להריון
בבדיקת דם נתקבלו ערכים:
G F R: 170
creatinine: 0.46
albumin: 3.9
protein total: 6.83
רקע משפחתי: אבי סבל מסוכרת ואי ספיקת כליות.
האם הבדיקות תקינות? מה משמעות GFR גבוה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GFR
פרופ' אבישלום פומרנץ24/10/2009בדיקות תקינות
בהריון הפינוי גבוהה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)