מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ דם גבוה בילד בן 7חגי03/08/2009
שלום רב.
מהן הסיבות שיכולות להביא ילד בן 7 ללחץ דם גבוה מדי? הוא לא אוכל מאכלים שמנים, כמובן אינו מעשן ולא ידוע לי על מחלה כלשהיא שקשורה ללחץ דם. מה עוד יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם
פרופ' אבישלום פומרנץ07/08/2009יש גורמים רבים הגרורמים ליתר לחץ דם. מעבר ליתר לחץ דם ראשוני המושפע מאוכל בילדים שכיח לחץ דם משני כמו הצרות בכלי דם בעיה אנדוקרינית ועוד בעיות רפואיות נוספות גורמות ליתר לחץ דם הניתן לטיפול- כך שהוא יעבור הלחץ דם.
ממליץ לפנות לנפרולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפרולוג ילדיםאושרת28/07/2009
שלום לבתי בת ה-4 היו דלקות שתן תכופות כתוצאה מזה הפנו אותנו לאולטראסאונד ושם גילו שכליה אחת קטנה מהשניה עם התוצאות של זה ושל בדיקות דם ושתן שהראו שתפקודי הכליות טובים פנינו לנפרולוג ילדים שם הוא הסביר שהכל תקין אבל בגלל שהכליה קטנה והילדה סבלה מדלקות יש לעשות מיפוי כליות עשינו מיפוי כליות והתוצאה הגיעה היום שם אומרים שהכליה השמאלית בגדר הנורמה ללא צלקות והכליה הימנית קטנה עם תפקוד ירוד עם מס' צלקות
ברצוני לדעת מה זה אומר? לאן ממשיכים מפה? עד כמה זה חמור? ומה ניתן לעשות? התור שלי לנפרולוג הוא רק עוד חודש
אשמח לתשובה מהירה
תודה
אושרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת
פרופ' אבישלום פומרנץ30/07/2009הכליה נפגעה מזיהומים בדרכי השתן!! , לפי המיפוי. (יש לשלול דיספלזיה / מבנה מולד / תלוי גודל כליה בלידה???צלקות מרכזיות פריפריות??.)
יש לבצע ציסטוגרפיה לשלול רפלקס.
להחליט טיפול מונע, ניתוח, הזרקת דפלוקס.
פרופ פומרנץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא להיבהל
חגית03/08/2009שלום לך! היינו במצב הזה לפני 4 שנים, כשהגדולה היתה בת 4. תתייעצי בהקדם עם רופא הילדים שלכם, אולי כדאי לך לתת לה אנטיביוטיקה פרופילקטית (מונעת) עד להתיעצות עם המומחה. בכל מקרה של חום (אפילו אם את חושבת שזה וירוס בגרון) ובכל מקרה של כאב בטן של הילדה שנמשך יותר משעתיים, כדאי לך למהר ולבדוק את השתן שלה, על מנת לתפוס את הדלקת לפני שהמצב מחריף. בהמשך הנפרולוג ינחה אותך לגבי בדיקות נוספות והטיפול הדרוש. בהצלחה !
נ.ב. בת ה-8 שלי חיה כבר שנים רבות עם כליה ורבע, היא ספורטאית מעולה (התעמלות אמנותית) ותלמידה מצטיינת. אנחנו עדיין רודפים אחרי הדלקות בדרכי השתן, אבל בסה"כ הילדה מדהימה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תורשה במחלות כליהרינת27/07/2009
שלום שמי רינה ואני בת 22.
רציתי לשאול. לאחרונה הכרתי בחור נהדר. תוך כדי שיחה הוא סיפר לי שאביו עבר השתלת כליה בערך שנה לפני שהוא נולד. לא נעים לי לשאול אותו יותר פרטים אבל אני חוששת מזה. ואם יש להם במשפחה נטיה לדברים כאלה הייתי רוצה לדעת לפני שהדברים בינינו מתפתחים.
רציתי לשאול עד כמה זה תורשתי.
תודה
רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תורשה
פרופ' אבישלום פומרנץ28/07/2009קימות מחלות כליה תורשתיות.
צריך יותר פרטים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2Urine Volume 2100חוה21/07/2009
לפרופסור שלום
הבדיקה נערכה עקב מעקב ללחץ דם האם הערך גבוה?
אשמח לקבל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפח
פרופ' אבישלום פומרנץ22/07/2009תקין נפח 2 ליטר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק בשתן אצל תינוק בן שלושה ימיםעמיר19/07/2009
שלום
בני בן חמישה ימים. לאחר הלידה הגענו הביתה לאחר שלושה ימים, התינוק לא היה שקט, למחרת בבוקר היה לו חום כ 39, חזרנו לבית החולים ושם הוא אושפז. ביצעו לו מספר בדיקות והיום לאחר שלושה ימים התגלה אצלו חיידק בשתן. נאמר לנו שהוא אמור לקבל אנטיביוטיקה לעוד שבוע באשפוז. עדיין לו ידוע איזה חיידק.
נעשו בהריון כל הבדיקות - סקירות מורחבת ורגילה ולא נמצאה בעיה בדרכי השתן.
האם יש סכנה כלשהי לתינוק? ממה נובע הזיהום? האם זה מצביע על בעיה במערכת השתן? הייתי מעוניין לקבל מה שיותר מידע בנושא.
תודה מראש - אבא מודאג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק
פרופ' אבישלום פומרנץ22/07/2009יש להגדיר זיהום אופיני או לא . במידה ולא צריך לבצע מיפוי כליות לשלול נזק לכליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריאטיניןיונית14/07/2009
אני שוב שואלת .לצערי איני מבינה.קקריאטינין לילדה בת 7 0.66. בעבר 0.55 שניהם בנורמה.
אוריאה 28-תקין.
פרימוניל בלילה למניעת הרטבה-בדיקה נעשתה בבוקר.
למה הרופאים מלחיצי ם אותי? מדוע לחזור על הבדיקה?
אכן אמא מושתלת אבל מסיבה חיצונית של חיידק ולא על שום בסיס גנטי.
התולכו אתם להרגיעני?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GFR
פרופ' אבישלום פומרנץ15/07/2009תבקשי מהרופא בדיקת GFR ותקבלי תשובה סופית
לילדה כנראה תפקוד תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מום מולד אצל תינוקתאבוטבול ברכה14/07/2009
יש לי נכדה בת 4 חודשים בבדיקת אולטראסנד במהלך ההריון ראו כליה ימנית מורחבת התינוקת לא נבדקה , נכון להיום יש לה עפעפיים נפוחים אינה נינוחה ואין לה תאבון, כמו כן לא עולה טוב במשקל ף אולטראסנד מהיום גילה הגדלה רצינית של הכליה לפי הטכנאית זה נראה כאילו הכליה אינה מתפקדת, שאלתי היא האם ניתן עדיין להציל את הכליה קראתי על מיימת מה הבדיקות הדחופות. אודה על תשובתך בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להציל
פרופ' אבישלום פומרנץ15/07/2009יש לבצע בהקדם מיפוי ולפי מיפוי להחליט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון בשתן לילדה בת 9 שנים....ש.14/07/2009
ביצענו בדיקת שתן פשוטה ונימצא לביתי חלבון בשתן! לאחר מכן ביצענו איסוף שתן של 24 שעות ובדיקת דם והכל כרגע תקין נימסר לנו שכניראה היתה דלקת כולשהי בשתן ונעלמה האם יתכן שהגוף מרפא עצמו ללא אנטיביוטיקה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון
פרופ' אבישלום פומרנץ15/07/2009חלבון יכול להופיע במחלה חריפה ולהעלם תלוי הכמות שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםלימור14/07/2009
שלום
הגעתי לבית חולים לפני שבוע עקב דופק מהיר וחולשה , ערכו לי בדיקות דם ומצאו אשלגן 3.15 הביאו לי לשתות כדור אשלגן ושיחררו אותי להמשך ביקורת אצל רופא המשפחה .
הרופא נתן לי עוד בדיקות שהבדיקה pl. renin activity יצא 3.52 והאשלגן עלה ל 4.1 כנראה בעקבות הכדור ....
בהיסטוריה יש לי אי ספיקה מיטרלית מיזערית במסתם של הלב.
הרופא משפחה הפנה אותי לקרדיולוג לשאול אותו והוא אמר שאם הקרדיולוג יגיד שזה לא קשור אליו הוא יפנה אותי לנפרולוג.
אני קצת חוששת כי התור בעוד שבוע וחצי ...
רציתי לדעת מה זה אומר ... שאר הבדיקות קריטנין וכו' יצאו בסדר.
תודה מראש
אני חוששת כי זה גבוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשלגן
פרופ' אבישלום פומרנץ15/07/2009בערך של 4.1 מאק לליטר לא צריכה להיות בעיה וניתן להמתין לתור.
תלוי מה לחץ הדם???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת APKDא.09/07/2009
שלום רב,
(אינני יודעת אם אני פונה לפורום הנכון אך לא מצאתי פורום נפרולוגיה פעיל, עימכם הסליחה...)
ביום ו' האחרון, לאחר ביצוע CT של הכליות, התברר כי בעלי (בריא, בן 35) חולה במחלת
ה- APKD.
יש לו ריבוי ציסטות בכליות ובכבד אך אם הבנתי נכון מהנפרולוג עימו שוחחנו, עמ"נ שהמחלה תהיה ממש "פעילה", חסר או ציסטות באיבר פנימי נוסף (טחול, לבלב, כיס מרה) או הגדלה של האיברים (מה שכרגע אין).
בעלי ממשפחה גדולה והנפרולוג המליץ כי כל קרוביו מדרגה ראשונה יעברו בדיקת US עמ"נ לבדוק מה מצבם.
יש לי מס' שאלות:
1- עד כמה זה חשוב שבעלי יתעקש לקבל מקופת החולים שלו בדיקת דם לבדיקה גנטית של המחלה? הנפרולוג המעיט בערך בדיקת הדם הזו שכן ה- CT קבע בסבירות די גבוהה כי כבר מדובר ב- APKD ואילו לי נראה ממש חשוב שיעבור את הבדיקה שכן יש לו אחים ויש לנו ילדים (עמ"נ לקבוע גנטיקה)
2- אחותו של בעלי בהריון ראשון. בעלי חושש לספר לה עמ"נ שלא תלחץ וחס וחלילה יגרם נזק להריון ואילו אני הבנתי מהנפרולוג שניתן לבצע בדיקת US של הכליות "על הדרך" כאשר מבצעים US לצורכי הריון.
עד כמה זה קריטי שהיא תבצע בדיקת US לצורך איתור כן/לא מחלה בשלב זה, לאור העובדה שבהריון יש עומס מוגבר על הכליות?
תודה מראש וסליחה על האורך...
א.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור
פרופ' אבישלום פומרנץ15/07/2009בירור גנטי לא חשוב כרגע.
אתם צריכים לבצע סונר לילדים.
כולל בדיקות תפקוד כליות.
ובירור נכון.
ממליץ להודיע לאחותו אם כי זה לא ישנה הרבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהAPKD
א.21/07/2009תודה פרופ' פומרנץ על התשובה.
הנפרולוג אמר לנו שכרגע אין שום אפשרות לאתר את המחלה אצל בתנו (בת כמעט שנתיים) אלא רק לבצע בדיקת אולטרסאונד לכשהיא תגיע לגיל 17-18, האם אתה חולק על דעה זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרונפרוזיס קל עד בינוניאנה09/07/2009
שלום, לבן שלי התגלו אגני כליה מורחבים בהריון, כיום הוא בן חודש ותוצאות הבדיקה הם:
כליה שמאלית- 5.8 ס"מ מוגדלת יחסית על חשבון הרחבת מערכת מאספת אין אבנים או גושים. אגן כליה נמדד 12 מ"מ במנח רוחב עם גודש בגביעים עד לדרגת הידרונפרוזיס קלה עד בינונית.
מה התוצאה אומרת? האם מצב כזה מצריך אנטיביוטיקה?
בדרך כלל הבעיה הזו מסתדרת או מחמירה?
ועוד שאלה, הילד מאוד לא רגוע, יכול להיות שההרחבה בכליות כואבת לו?
תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבה
פרופ' אבישלום פומרנץ15/07/2009צריך לבדוק את הסונר ולהחליט על המשך בירור וטיפול אנט מונע.
הבירור כולל מיפוי. הכל לפי הצורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית כליהשירן .א.07/07/2009
אני בטיפולים בבהח עם הבת שלי מגיל חודש וחצי הייתה לה בעיית ריפלוקס וכיום היא בת 7 ויש לה בעיה של כליה ימנית באורך 5.1סמ קטנה מהרגיל פרנכימה מעט דלה עם צלקות קיימת הרחבה ברורה של מערכת מאספת רוחב אגן כליה 1.0 כליה שמאלית באורך 9.1סמ כנראה הגדלה קומפנסטורית.
לסיכום כליה ימנית אטרופית עם הידרונפרוזיס. אני אם חד הורית פלוס 2 קשה לי עם כל ההוצאות של בתי החולים האם מגיע לי עזרה של נכות לילדה מביטוח לאומי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוףףףף
שירן .א.13/07/2009אשמח לתשובה זה דחוף לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחד הורית
פרופ' אבישלום פומרנץ15/07/2009לא מגיע
גם לילדים לפני דיאליזה.
שרותי הרווחה יעזרו לך אם את מבקרת כל שבוע בבית חולים ומבצעים בדיקת דם אחת לחודש קבוע
במיקרה שלך לא צריך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתליית כליה.לינויי02/07/2009
אולי זה לא המקום אבל לא מצעתי נושא פורום אחר לרשום את זה.
אני בת 16,
ואמי חולת כליות .
תפקוד הכליות אצלה הוא 25% ממתוך 100.
אני רוצה לברר עם אני יכולה לעשות לה התרמת כליה .
ועם כן מה יההיו הסיכונית שלאח מכן אצלי ואצלה.!?
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתיעץ עם רופא כליות
פרופ' אבישלום פומרנץ04/07/2009יש לבצע יעוץ מסודר עם רופא הכליות שלך/ נפרולוג
ולא בפורם זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשתן תינוקת בת 1.7אילנה29/06/2009
שלום
הבת שלי לפני שנה הייתה מאושפזת בעקבות חשש לדלקת בשתן לייקוציטים 500 קיבלה טיפול אנטיביוטי נעשה אולטרסאונד כליות יצא תקין תרבית שלישית יצא מבית חולים עם אבחנה מחלת חום
לפני כשבוע עלה לה החום ואחר 2 בדיקות שתן שנלחו דרך שקית והיו מטעות נעשה קטטר והרופא החליט שיש לה דלקת בשתן קיבלה זריקה אנט/ ברגל בלילה החום הגיעה ל40 מעלות ולקחתי אותה למיון שם שללו דלקת בשתן לאחר יומיים קיבלנו תרבית ויש לה אי. קולי התחילה באיחור של כמעט שבוע ציפואל האם הטיפול שניתן לה לא גרם לה נזק לכליה? ואיך יכול להיות שבבית חולים לא עלו על הבעיה?
תודה על תשובתך
אילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק
פרופ' אבישלום פומרנץ04/07/2009בדיקת נזק בכליה במיקרה שלך תתבצע על ידי מיפוי כליות מתאים בזמן הנכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 0.66 קריאטיניןיונית29/06/2009
לילדה בת 7 -המקסימום הוא 0.65.
יצא 0.66.מטופלת בפרימוניל להרטבת לילה והבדיקה נעשתה בבןקר.
האם יתכן קשר?
אמא היסטרית עד מאוד(מסיבות מוצדקות הקשורות באמא...).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ' אבישלום פומרנץ04/07/2009ערכים תקינים אין מה לדאוג. -להקפיד על שתיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אמא יונית13/07/2009תודה רבה(הלחץ הוא בשל היות האמא מושתלת כליה -אך לחלוטין מסיבה לא רלוונטית-סטרפטוקוק כנראה.).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)