לחץ דם לא מאוזן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ דם לא מאוזן
    רוני
    15/01/2008

שלום רב,
    אני בת 71. מטופלת מזה שנים ביתר לחץ דם. לאחרונה, למרות התרופות לחץ הדם נותר גבוה ולא מאוזן. בשל אי ספיקת כליות קלה אני במעקב אצל נפרולוג - ואין ממצאים חמורים.
    רופאת המשפחה ממליצה לשלוח אותי לבדיקת CT בטן ולאולטרסאונד. האם הדבר נחוץ? אינני מבינה את הקשר בין הבדיקה ללחץ הדם. האם יש צורך בבדיקת כליות כלשהי - מקיפה? ואם כן, איזו?
    אודה לתשובתך,
    זהבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם לא מאוזן

הוספת תגובה

• תשובה לזהבה

פרופ` אליעזר קליינמן
    17/01/2008

יתר לחץ דם לא מאוזן עלול להיות גם תוצאה של טיפול תרופתי לא מתאים או ריבוי תרופות שלא לצורך. לכן דוקא הורדת תרופות מבוקרת עשויה לעזור באיזון לחץ הדם. רצוי במקרה כזה להתעניין בבדיקת ICG לבירור המודינמי של המנגנון הישיר הגורם ללחץ הדם הגבוה ולטפל בהתאם. בדיקה כזאת מבוצעת במכונינו - "גפן"- המרכז לבריאות הלב, גבעתיים, טל. 03-5710411.
    במקרים אחרים, נדירים יחסית, עלולה להמצא סיבה כליתית ליתר לחץ דם ועל כן יש מקום לבירור יסודי כזה אם אכן כל הנ"ל לא יישא פרי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו