מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ דם לא מאוזןענת04/09/2011
ד"ר שלום,. אני בת 39 וסובלת מלחץ דם גבוה שהתגלה לפני כשנתיים. המקור ככל הנרא הוא תורשתי. לפני כשנתיים עשיתי בדיקת הולטר לח"ד והערכים היו מאד גבוהים (160/105 לערך). התחלתי לקחת כדור לוסרדקס 12.5 מ"ג ליום, ולחץ הדם התאזן לערכים נורמטיביים. לפני מספר חודשים הוא "צנח", ולכן לא לקחתי מספר ימים את הכדור. כעסור מספר ימים שוב עלה לי לחץ הדם, לערכים מאד גבוהים. הרופא שלי אמר לי לחזור ולקחת את הכדור, והמצב התאזן שוב. לאחר תקופה שוב עלה לי לחץ הדם והרופא הורה לי לקחת 2 כדורים ביום (היינו- 25 מ"ג סה"כ). כמה חודשים הכל היה בסדר. עשיתי שוב הולטר לח"ד לפני כחודש, והערכים היו תקינים, בממוצע 120/80. לפני יומיים שוב "צנח" לי לחץ הדם ל 88/52. הפסקתי לקחת את הכדורים, ונכון לכרגע יש לי לחץ דם 110/60, ללא טיפול תרופתי.
שאלתי היא האם לחץ הדם אמור להיות כ"כ דינמי ומשתנה, או שהתרופות לא נכונות לי?
האם העובדה שהיתה לי מחלת הנשיקה לפני כשנתיים ועדיין אני חשה לפרקים עייפות נוראית, קשורה איכשהוא לחוסר האיזון בלחץ הדם? או שיש גורמים נוספים לחוסר איזון בלחץ דם?
אודה על תשובתך.
ענת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלתי
ענת04/09/2011אני רוצה רק להוסיף, בהמשך לפנייתי, שני דברים:
1. אני מרגישה כשיש לי לחץ דם גבוה כי אני שומעת את דפיקות הלב שלי באוזניים, וכי יש לי תחושה כאילו "ברחה" לי הרצפה מתחת לרגליים לשבריר שנייה.
2. הסיפור הוא תורשתי, דוד שלי נפטר כתוצאה מדום לב בשל לח"ד גבוה לא מטופל, ולכן לא נראה לי אופציונלי פשוט להפסיק לקחת תרופות...
ממתינה לתשובתך.
ערב טוב!
ענת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לשאלתי - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן05/09/2011ייתכן שהלוסרדקס אינו מתאים לך וראוי לשקול סוג אחר של תרופה דוגמת חוסמי ביטא (כמו קרדילוק). כדאי להתייעץ עם רופאך בעניין זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ענת07/09/2011תודה על תגובתך! הייתי היום אצל נפרולוג מומחה שהמליץ לי לשלב את הלוסרדקס (12.5 מ"ג או רק חצי כדור, תלוי במדידת לחץ הדם באותו היום) שאני לוקחת עם כדור של נורמיטן 12.5 מ"ג.
שאלתי היא- האם לקחת את שני הכדורים יחד, או אחד ביום ואחד בלילה?
האם ייתכן שהעייפות הקשה שאני סובלת ממנה היא אכן תולדה של תפקוד יתר של הלב- כלומר הלב מתכווץ יותר מדי פעמים בדקה בגין לחץ הדם הגבוה, ולכן הגוף מתעייף?
ושאלה נוספת- האם תוצאות מד לחץ דם על פרק היד אמינות כמו מד לחץ דם על הזרוע?אודה על תשותבך!
ענת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן08/09/2011א. ניתן לקחת את שני הכדורים יחד.
ב. העייפות הקשה יכולה להיות תולדה של איזון יתר של לחץ דמך. הדופק המהיר שאת מציינת יכול לתמוך באיזון יתר שכזה שמוריד יותר מדי את לחץ הדם.
ג. מד לחץ דם על פרק היד לא תמיד אמין. תלוי בעצמת הדופק במקום ובאיזו מידה מתאפשר למכשיר לחסום את זרימת הדם במקום זה. כדאי להשוות את המדידות עם מכשיר רגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)