הבהרה בקשר לל"ד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבהרה בקשר לל"ד
    משה
    18/01/2008

שלום רב,
    יש לי בעיה עם מדידת ל"ד בכל פעם שמודדים לי לה"ד שלי קופץ לערכים גבוהים מאוד בין: 160-170/100.
    גם שאני מודד לעצמי אני בלחץ ואם מתמזל מזלי ואני ממש רגוע אזי מתקבלים ערכים תקינים כגון 118/68.
    הוצע לי לבצע ניטור אך דחיתי זאת מאותה הסיבה.
    בעקבות התוצאות הגבוהות ואולי בגלל עוד דברים כניראה ועברתי בנוסף גם התקף חרדה לפני כ-5 חודשים, בגינו נפגשתי עם קרדיולוג. לטענת הקרדיולוג הכל היה תקין ואין צורך בביצוע ניטור ל"ד מפאת לחץ בזמן הבדיקה (החוזרת על עצמה כל פרק זמן במשך 24 שעות-כניראה שגם 24 שעות לא יספיקו)וכתוצאה מכך לא תשתקפנה תוצאות אמת. בבדיקות דם אשר עשיתי באוגוסט האחרון מבחינתת סוכר וכולסטרול: גלוקוז=86 , קולסטרול=146 , HDL=39.05, LDL=86.95.
    לא ציינתי אני עוסק בספורט באופן שוטף דופק במנוחה: 58-64. עד כאן מבחינת הנתונים היבשים.
    נכון לשבועיים האחרונים אני חש מן לחץ בראש במרכזו מאחורי האוזניים ובעיקר בחלקו האחורי של הראש הגורם לי למין תחושת ראש כבדה קשה ומשיכה כלפי מטה מלווה גם קצת בסחרחורת.
    שאלתי היא האם סמפטומים אלה מביעים על ל"ד גבוהה (זה איזה שהו סממן) כמו כן כפי שציינתי בתחילת הפוסט אנני מסוגל למדוד ל"ד מפאת הלחץ בבדיקה גם אם אעשה 20 מדידות. ובכלל האם ישנם בכל זאת סמפטומים לל"ד גבוהה חריג ואם כן מהו הערך החריג ?
    לא ציינתי בן 39.5.
    המון המון תודה על תשובתך
    משה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הבהרה בקשר לל"ד

הוספת תגובה

• תשובה למשה

פרופ` אליעזר קליינמן
    20/01/2008

יש להניח שיש לך את תסמונת "החלוק הלבן" שמשמעה שכל אימת שהינך בודק לחץ דם או שאיש רפואה בודק אותו הוא גבוה בשל חרדה שהינך מפתח כלפי תוצאות הבדיקה.
    הסימפטומים שהינך מתאר אינם ספציפיים ויכולים להתאים למתח שרירי צוואר המשפיעים על עמוד השדרה הצווארי.
    אם אינך שקט, אני מציע ליצור קשר עם מכונינו בטל. 03-5710411 כאן נוכל להציע לך בדיקה יסודית הכוללת בדיקות לחץ דם תוך שימוש בביו-פידבק ובבדיקת מאמץ המודינמית שינטרלו את גורם המתח ואז לקבל אבחנה מדויקת ככל שניתן. (הבדיקות בתשלום)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו