מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הבהרה בקשר לל"דמשה18/01/2008
שלום רב,
יש לי בעיה עם מדידת ל"ד בכל פעם שמודדים לי לה"ד שלי קופץ לערכים גבוהים מאוד בין: 160-170/100.
גם שאני מודד לעצמי אני בלחץ ואם מתמזל מזלי ואני ממש רגוע אזי מתקבלים ערכים תקינים כגון 118/68.
הוצע לי לבצע ניטור אך דחיתי זאת מאותה הסיבה.
בעקבות התוצאות הגבוהות ואולי בגלל עוד דברים כניראה ועברתי בנוסף גם התקף חרדה לפני כ-5 חודשים, בגינו נפגשתי עם קרדיולוג. לטענת הקרדיולוג הכל היה תקין ואין צורך בביצוע ניטור ל"ד מפאת לחץ בזמן הבדיקה (החוזרת על עצמה כל פרק זמן במשך 24 שעות-כניראה שגם 24 שעות לא יספיקו)וכתוצאה מכך לא תשתקפנה תוצאות אמת. בבדיקות דם אשר עשיתי באוגוסט האחרון מבחינתת סוכר וכולסטרול: גלוקוז=86 , קולסטרול=146 , HDL=39.05, LDL=86.95.
לא ציינתי אני עוסק בספורט באופן שוטף דופק במנוחה: 58-64. עד כאן מבחינת הנתונים היבשים.
נכון לשבועיים האחרונים אני חש מן לחץ בראש במרכזו מאחורי האוזניים ובעיקר בחלקו האחורי של הראש הגורם לי למין תחושת ראש כבדה קשה ומשיכה כלפי מטה מלווה גם קצת בסחרחורת.
שאלתי היא האם סמפטומים אלה מביעים על ל"ד גבוהה (זה איזה שהו סממן) כמו כן כפי שציינתי בתחילת הפוסט אנני מסוגל למדוד ל"ד מפאת הלחץ בבדיקה גם אם אעשה 20 מדידות. ובכלל האם ישנם בכל זאת סמפטומים לל"ד גבוהה חריג ואם כן מהו הערך החריג ?
לא ציינתי בן 39.5.
המון המון תודה על תשובתך
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למשה
פרופ` אליעזר קליינמן20/01/2008יש להניח שיש לך את תסמונת "החלוק הלבן" שמשמעה שכל אימת שהינך בודק לחץ דם או שאיש רפואה בודק אותו הוא גבוה בשל חרדה שהינך מפתח כלפי תוצאות הבדיקה.
הסימפטומים שהינך מתאר אינם ספציפיים ויכולים להתאים למתח שרירי צוואר המשפיעים על עמוד השדרה הצווארי.
אם אינך שקט, אני מציע ליצור קשר עם מכונינו בטל. 03-5710411 כאן נוכל להציע לך בדיקה יסודית הכוללת בדיקות לחץ דם תוך שימוש בביו-פידבק ובבדיקת מאמץ המודינמית שינטרלו את גורם המתח ואז לקבל אבחנה מדויקת ככל שניתן. (הבדיקות בתשלום)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)