מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבולבל מהגדרות יל"דטוני21/01/2008
אני בן *50 רזה בעל ערכי כולסטרול גבוהים וכן גם טרגליצרידים
מעשן . צימחוני.לא מרבה בפעילות גופנית. לעיתים נמצא במצבי מתח וחרדה
לא לוקח אף כדור כימי מכל סוג שהוא גם לא לכאבי ראש מזה כ -20 שנה
לחץ הדם במכשיר ביתי ( חברת ANDׂׂ
בשכיבה: 110/75....125/88
בישיבה הערכים של ה- diastolice עולים ל 85-95
ה-systolice נשאר שפוי בערכים של 125-135
דופק בשכיבה :65-72
דופק בישיבה :72-85
( רקע משפחתי אבא/אמא בעלי אותם איפיונים כולל התקפי לב :אבא/אמא)
די מבולבל מטבלת הערכים באתר הרפואה הישראלי:
85 < 130 תקין
90 - 85 139 - 130 תקין גבוה
99 - 90 159 - 140 יל"ד קל
109 - 100 179 - 160 יל"ד בינוני
119 - 110 209 - 180 יל"ד חמור
> 120 > 210 יל"ד חמור מאוד
שאלותיי:
א- האם לפי המדדים שציינתי אני בעתודת יל"ד?
ב- מז"א תקין גבוה?
ג- יל"ד גבוה מתאפיין בדופק גבוה או שבמשוואה של יל"ד הדופק הוא פרמטר זניח?
( איך מתיחסים למשל ל:יל"ד גבוה עם דופק נוח של 70-80........והאם יל"ד עם דופק סביר ונוח הוא בעל סיכון מופחת לאירועים לא סימפטים בעתיד ?)
ד- האם במצבי מתח/חרדה גם ערכי ה-diastolice עולים?(בדר"כ שאני מאוד מתוח שמתי לב שערכי ה-diastolice עולים לי ל- 90-95 וה-systolice נשאר בטווח 125-135 מה זה אומר???)
ה- הבנתי שיש מצב של "יתר לחץ דם סיסטולי מבודד". .........האם יש מצב של:"יתר לחץ דם דיאסטולי מבודד".?
* האם אני בעל סיכונים מוגברים לקבלת אירועים לא סימפטים בקרוב/בעתיד?
בתודה מראש
טוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לטוני
פרופ` אליעזר קליינמן24/01/2008אענה בקיצור.
לחץ דם תקין נחשב עד 140/90 . בקיום גורמי סיכון נוספים כמו סוכרת, יש לשמור על לחץ דם עד 130/85. הלחץ הגבוה נקרא סיסטולי והנמוך - דיסטולי. לכן יכול להיות לחץ דם גבוה דיאסטולי בלבד או סיסטולי בלבד. יש לאבחן בוודאות כל מקרה ובהתאם לטפל.
דופק גבוה נילווה ללחץ דם גבוה יכול להעיד על גורם מתח שצריך להיות מטופל בהתאם ולאו דוקא בתרופות להורדת לחץ דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)