לחץ דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ דם
    צביקה כהן
    08/10/2011

שלום לך ד"ר
    שמי צביקה ואני בן 27,
    במשך השנתיים האחרונות סבלתי מהמון לחץ נפשי,פטירת אב,איבוד בן דוד בתאונה,סבתא נפטרה,בעיות במשפחה שנפלו עליי בתור הבן הבכור.
    בזמן האחרון התחלתי להרגיש לא טוב,והלכתי לביקור רופא ( אני חייל בקבע ),
    היה לי לחץ דם גבוה מאוד, 210/106 , למרות שעברתי הולטר לחץ דם שהתברר כתקין,והולטר דופק גם תקין ברוך השם, עדיין יש לי עליות של לחץ דם, הפסיכולוגית שלי וגם הרופא בצבא חושבים שזה כתוצאה מלחץ נפשי! בינתיים באותו היום טופלתי בקטופריל 25 מ"ג,
    לאחר סופ"ש ניגשתי לרופא בבסיס והוא נתן לי כדורי אנלדקס 5 מ"ג,
    הייתי מאוד סקפטי בנושא,מכיוון שמה ככה נותנים כדורים?
    והלכתי לרופא פרטי,וגם הוא המליץ לי על כדורי לחץ דם!
    בינתיים אני לא לוקח,האמת היא שהייתי אמור לעבור ניתוח שרוול,שכרגע לא אושר בעקבות אי מתן אישור ע"י הפסיכולוגית,טוענת שמבחינתי זה לא הזמן לניתוח!
    בגלל שהניתוח נדחה בינתיים אני מאוד רוצה להתחיל טיפול אך מאוד מפחד, התחלתי בדיאטה והרבה ספורט , אבל במעקבים עצמאייים יש לי לרוב לחץ דם תקין,ומידי פעם עליות שגורמות לפעמים לכאבי ראש.חשוב לי לציין שעשיתי את כל הבדיקות בעקבות הניתוח והבדיקות תקינות. האם תוכל להסביר לי למה מופיע הלחץ דם ?האם ייתכן שזה באמת כתוצאה מלחץ נפשי ? והאם יש לי סיכוי להיפטר ממנו ? והאם כדור אנלדקס מתאים לטיפול ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם

הוספת תגובה

• לחץ דם - תגובה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    08/10/2011

עד כמה שאני מבין יש גם עודף משקל שעלול לגרום ללחצי דם גבוהים.
    אם בדיקת ניטור לחץ 24 שעות היה תקין יש לבדוק אם אתה מעלה רק את המדידות כאשר הרופא בודק אותך, מה שנקרא תסמונת החלוק הלבן.
    מצד שני אתה טוען שמרגיש לא טוב כאשר נמדד לחץ דם גבוה.
    אם יש מדידות חוזרות של לחץ הדם גבוהים כמו שאתה מתאר אולי בכל זאת יש מקום לטיפול תרופתי עד שיתר סוגיות יתברר בהמשך.
    אנלפריל 5 מ"ג נראה אופציה סבירה אך יש לקחת בחשבון שאם לחצי הדם היו די גבוהים, כדור אחד בלבד יתכן ולא יהיה מספיק על מנת לאזן את לחץ הדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו