מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנא עיזרו ליסיגלית02/11/2011
אני בת 32 אוטוטו בע"ה, בהריון בשבוע 29 ב"ה
ויש לי תסמונת החלוק הלבן, אצלי זה מתבטא בהתקף חרדה טורדני ברגע שאני שמה את שרוול המדידה על היד
בהריון הראשון לאחר הלידה נתגלה לחץ דם (עברתי קיסרי חירום שגרם לי לטראומה קשה) לא תיפקדתי בעקבות המצב (ויש לי נטייה לחרדות והתקפי חרדה כבר מלפני שנים פשוט הלידה הקיסרית ו"החוויה" המבעיתה עוררה בי הכל מחדש
השאירו אותי לאישפוז שמונה ימים, שבמהלכן במשך 6 ימים מנסים להוריד לי את הלחץ דם עם כל מיני כדורים, מה שכלל לא עזר, עד שביקשתי לראות פסיכיאטרית ,שסברה שייתכן שהל"ד כה גבוה (115\180) בעקבות המדידה עצמה ,ואז החליטו לעשות לי הולטר ,שאז הבינו שהפסיכיאטרית צדקה הלחץ דם בממוצע היה יחסית גבוה (90\140) אך לא בערכים האסטרונומיים שהופיעו להם בעת המדידה של האחיות
באותו יום שיחררו אותי הביתה עם טיפול של נורמיטן 25 מ"ג ומעקב אצל רופא המשפחה שאצלו ל"ד היה כבר על ( 65\110)והוא הפסיק לי את הנורמיטן לאחר 5 ימים מהשיחרור אט אט חזרתי לעצמי ומאז הל"ד תקין למעט איזה 3 פעמים שהיו לי התקפי חרדה בשל הטראומה שאני סוחבת עימי
עכשיו בהריון השני היה חשש לדימום , ניגשתי למרפאה ל"ד 70\118 הכל היה תקין אך המליצו ללכת לבדוק לעומק מה הייתה סיבת ההפרשה האדומה
נסעתי לבית החולים כבר בדרך הרגשתי את החרדה משתלטת עליי, הגעתי לבית חולים הלחץ דם היה בשמיים התחיל ב86\144 והמשיך רק לעלות מבדיקה לבדיקה
הם סירבו לשחרר בעקבות הממצא היחידי הזה רצו לברר עוד ,אני סירבתי
מאז 3 ימים אני בבית בתחושת דיכאון וחרדה מתמדת המדד הראשון במכשיר הביתי תמיד ערכים גבוהים 92\145 לערך ואז אני מודדת כמה פעמים אפילו שש פעמים וממדידה למדידה הלחץ דם יורד ומגיע לערך נורמלי 65\115 ואני מרגישה את ההקלה גם נפשית (אני יודעת מתי יש לי לחץ דם גבוה כי הדופק שלי עולה ל120
וממדידה למדידה הוא נרגע
השאלה שלי היא האם אני צריכה בכל זאת ליטול תרופות להורדת לחץ הדם? או שאם הלחץ דם היה גבוה הוא לא היה יורד ממדידה למדידה
מה ניתן לעשות עם המצב הזה והפחד מהמכשיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא עיזרו לי - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי06/11/2011הייתי עושה שוב הולטר של לחץ הדם כאשר אמור לתת תמונה יותר כוללנית מה קורה. עיקרונית גם אפשר למדוד מספר פעמים את לחץ הדם לפני שמחליטים מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)