לחץ דם גבןה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ דם גבןה
    נינה
    25/11/2011

שלום
    בת 56. סוכרתית סוג 2. עודף משקל. יתר לחץ דם - בין 150/80 ועד 200/100
    ללחץ דם מקבלת אקספורג' 5/160 מ"ג, וחצי כדור של דיזותיאזיד 25 מ"ג.
    קבלתי עד לפני כחודש טריטייס 5 מ"ג שגרם לי לשיעול אז הרופא העביר אותי לאקספורג'.
    בעלון כתוב שיש להמנע משילוב עם תרופות שקשורות לאשלגן (משהו כזה)... האם האקספורג' בשילוב עם דיזותיאזיד יכול להיות שילוב לא טוב??
    בנוסף לנ"ל אני מקבלת חצי כדור נורמלול 25 מ"ג (בגלל פעימות מוקדמות רבות ) מיקרופירין 75, ג'נוביה, גלוקופאג', אמריל 2 מ"ג ואלטרוקסין 150 מק"ג.
    הבחנתי בימים האחרונים שיש לי בצקת בגב כף הרגל ולפעמים גם בקרסוליים. בכלל הרגשת נפיחות ועליה במשקל.
    אני מניחה שיש קשר. ועד שאגיע לרופא המטפל, אני שואלת האם התרופות שאני נוטלת לא סותרות אחת את תגובת השניה??
    האם יש מקום להעלות מינון הכדור המשתן כדי להפטר מנוזלים מיותרים בגוף?
    אודה לתשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם גבןה

הוספת תגובה

• לחץ דם גבןה - תגובה

פרופ` אליעזר קליינמן
    27/11/2011

האקספורג' יכול לגרום לנפיחות פריפרית בהיותו מרחיב כלי דם. ניתן לנסות להוסיף משתן או להקטין את מרכיב הדיוואן באקספורג' מ-160 ל-80 מ"ג, אם זה יספיק לאיזון לחץ הדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני כבר מקבלת דיזותיאזיד חצי כדור

נינה
    29/11/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו