טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני מטופל מזה שנים בשל לחץ דם גבוה. לאחרונה שמתי לב שבמעבר משכיבה לישיבה לחץ הדם עולה באופן חד (לדוגמא מ- 130/75 ל- 180/100). התופעה בולטת במיוחד בבוקר במעבר מיקיצה לעמידה. האם התופעה שתארתי הינה נורמלית? ומה הסיבה לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מעבר כזה גורם לרפלקס התכווצות כלי דם ברגליים כדי למנוע ירידת לחץ דם בשינוי התנוחה הזה. לעיתים תגובת התכווצות זו מעלה את לחץ הדם. לכן כדאי לבדוק מספר פעמים לאחר הקימה. אני מניח שלחץ הדם יתאזן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר