מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יתר לחץ דם - דיון עקרוניאברהם09/02/2008
שלום לרופא
אני מבקש התייחסות לשאלותיי, מאחר ונראה לי כי יעניינו את כל באי הפורום.
מעיון בפורום, ראיתי כי מומלץ לבצע מעקב לחץ דם אחת לשבוע ע"מ לאבחן בעיה.
לי למשל יצא לבצע בדיקות ביתיות אחת ליום (בד"כ בשעות הערב) ולראות כי מידי פעם יש לי לחץ דם שנחשב מעט גבוה (143/93 בערך), אבל גם יצא לי לראות ימים שבהם המדידה תקינה.
רציתי לדעת:
* האם אכן מספיקה מדידה, אחת לשבוע ע"מ לקבוע כי ישנה בעיית לחץ דם ?
* האם, כמו במקרה שלי, שיש ימים שבהם יש לי לחץ גבוה וימים בהם הלחץ רגיל, לא מומלץ לבצע את המדידות באופן יומיומי ?
* האם תוצאות שונות כאלה מצביאות על בעיית לחץ דם או שכדי לומר בבטחון שישנה בעיה לחץ הדם אמור להיות גבוה במשך כל השבוע ?
* האם מומלץ לבצע את המדידות יומית ואם כן מהן שעות המדידה המומלצות ? (בוקר, ערב) פעם ביום וכו'.
* האם ישנם עוד סימנים או סימפטומים היכולים להצביע על לחץ דם גבוה, שבהופעתם מומלץ לבצע מדיה ללבירור לחץ הדם ?
אני מבקש תשובה לשאלות העקרוניות מאחר וכיום רבים יש להם מכשירים בבית ויכולים לפרש את התוצאות לא נכון לכאן או לכאן.
תודה רבה על התשובה המלומדת מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאבי
פרופ` אליעזר קליינמן10/02/2008אין תשובה כללית וברורה לשאלותיך.
הכל תלוי בגיל, רקע משפחתי, רקע רפואי, אישיות ועוד.
לחץ דם 140/90 נחשב גבול עליון של הנורמה. אין זאת אומרת שלחצי דם גבוהים מאלה כבר מעידים על יתר לחץ דם - תלוי באילו תנאים נמדדו. אם נמדדו בעת לחץ פיזי או נפשי, מחלה כלשהי וכד' אין בהם כדי להעיד על לחץ דם גבוה. לעומת זאת, אין ודאות שלחצי דם גבוהים שנמדדו בלא התנאים הנ"ל כן יעידו על בעיה, זאת משום שייתכן שהמדידות מושפעות ממתח מעצם הבדיקה עצמה, מעין תסמונת החלוק הלבן.
לפיכך ישנן בדיקות מתקדמות יותר לאבחנה כמו - הולטר לחץ דם ל24 שעות, בדיקת לחץ דם בבדיקת מאמץ ולאחריה, בדיקה בעזרת ביופידבק, ICG (בדיקה המודינמית מתקדמת של מחזור הדם) ועוד.
הבדיקות הרגילות שאתה מדבר עליהן עלולות בהחלט "לאבחן" יתר לחץ דם שאינו קיים כלל ולגרור אחריהן טיפול מיותר לפחות בחלק מן המקרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)