חוסר יציבות לעתים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר יציבות לעתים
    דניאל
    26/03/2012

שלום רב אני גבר בן 43 משקלי 125 ק"ג גובהי 178 ס"מ . מזה שלוש שנים אני נוטל חצי דיזוטיאזיד ביום , לאחרונה עברתי רופא משפחה והרופא החדש הוסיף לי אנלדקס 5 ליום. הגבתי תגובות לוואי קשות מאד שכללו עילפון וכאבים בחזה . גם לאחר הורדה לחצי כדור נמשכו תופעות של חוסר יציבות , דופק מהיר ותחושות זריקה של הגוף . לאחר שדיווחתי על כך הוחלף האנלדקס בחצי כדור אמלו כך שכיום אני צורך חצי כדור דיזוטיאזיד וחצי כדור אמלו ליום. המצב השתפר אך עדיין אני סובל מאיבודיי שיווי משקל בייחוד כאשר אני מחוץ לבית. זה מאד מפחיד אותי כך שמשולבות כאן גם חרדות למצב . לחץ הדם שלי בימים האחרונים היה בממוצע 145/89 עם דופק שנע סביב ה90 . שאלתי היא האם יש אכן צורך בצריכת הכדורים שאני נוטל ? האם אין דרך לנסות ולהפחית את לחץ הדם בדרכים אחרות ? האם יש סכנה בתחושות איבוד שיווי המשקל והאם יש טיפול בהן ? תודה מראש על התשובות .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר יציבות לעתים

הוספת תגובה

• חוסר יציבות לעתים - תגובה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    26/03/2012

לא ברור מה סיפור שלך אם התלונה קשורה לטיפול התרופתי כאשר התופעה לא השתנתה למרות החלפת הכדורים.
    גם אצליך לחץ המומלץ הינו פחות מ- 140/90 ואף רצוי נמוך מכך.
    ירידה משמעותית במשקל יגרום לירידה בלחץ הדם ויתכן תאפשר הורדה במינון או הפסקת התרופות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי תרופה - מעבר לקרדילוק

דניאל
    26/03/2012

תודה לך על תשומת הלב והתשובה המהירה. בינתיים ביקרתי אצל הרופא , הוא אמר לי להניח כרגע את האמלו בצד . והעביר אותי לקרדילוק 2.5 חצי למעקב למספר ימים . אשמח לשמוע גם את דעתך .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי תרופה - מעבר לקרדילוק - תגובה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    30/03/2012

היות והדופק היה יחסית גבוה, הקרדולוק הינה אופציה טובה. נתן לך מינון יחסית נמוך, יהיה צורך להעריך את השפעתו במשך מספר ימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו