טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
בדר"כ אמור רופא המשפחה או אף רופא הילדים לכלול מידי פעם בדיקת לחץ דם בבקורים אצלם, כדי לשלול קיום יתר לחץ דם שיכול לעיתים להתגלות גם בילדים במקרים מיוחדים. על פי רוב לא יימצא לחץ דם גבוה בגילאים צעירים ולכן אין טעם במעקב לחץ דם לפני גיל 30. גם אז רק אם יש נטיה ליתר לחץ דם או סיפור משפחתי מתאים. עלי להדגיש כי הרגשה טובה איננה מדד ללחץ דם תקין. ההיפך מזה - לחץ דם גבוה לא אמור לגרום להרגשה רעה ועל כן הוא זכה לכנוי "הרוצח השקט". כאשר מרגישים לא טוב ומגלים לחץ דם גבוה נילווה אין זאת אומרת שזוהי סיבת ההרגשה הלא טובה. לעיתים קרובות המצב הפוך - הרגשה לא טובה מסיבה כלשהי עלולה להעלות את לחץ הדם כתגובה פיזיולוגית רגילה למצב. לסיכום - אין סיבה להכנס ללחץ ולמהר למדוד לחצי דם בכל הזדמנות. זה עצמו עלול להעלות את לחץ הדם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר