יתר לחץ דם - בצקות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יתר לחץ דם - בצקות
    zahav
    25/05/2012

שלום רב. אני בת 52 , בחודש פברואר 2012 נשלחתי ע"י מקום העבודה שלי למבחן התאמה לתפקיד מסויים . כפי הנראה אני סובלת מהתקפי חרדה והסיטואציה שבא נמצאתי שם גרמה להתקף כזה ( הייתי אצל ניאורולוג שאיבחן את המצב) באותו המעמד קיבלתי גם יתר לחץ דם לראשונה בחיי. הערכים היו 180/110 הגוף רעד באופן לא רצוני חשתי זיעה קרה סחרחורת ,בחילות וחולשה כללית.. הפרמדיק מניידת מד"א שהוזמנה למקום ביקש ממני להתפנות לביה"ח. (סרבתי כנראה קשה היה לי לקבל את העניין ופחדתי ) . פניתי לרופאת משפחה שלי ואני במעקב שלה. אני מודדת לחץ דם בקביעות ויש לי תנודות בערכים מעל הנורמל. קיבלתי אמלודיפין 10 מ"ג כדור ביום. ועדיין לא ראיתי התייצבות משמעותית. אימי סובלת שנים מיתר לחץ דם ומטופלת בקביעות. בימים האחרונים אני רואה שיש לי בצקות ברגלים ובכלל תחושה שכל הגוף נפוח כמו כן יש כאב בברכיים ובשוקיים ומטה . האם הנפיחות והבצקות נובעות מהטיפול? חשוב לי לציין אני סובלת גם משחיקת סחוסים במפרקים. אני מטופלת במח' ראומטולוגיה מספר שנים ומקבלת ארט 50 2 כדורים ביום .אומפרדקס 1 ביום. ויטמין 2D טיפות ביום וסימבקור 1 ביום להורדת כולסטרול. האם יכול להיות שיש תגובות בין תרופתיות שגורמות לבצקות? מה עלי לעשות ? האם להפסיק תרופות מסויימות מהטיפול? אני כמובן אפנה לאחר החג לרופאת משפחה . אודה לתשובה חג שבועות שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יתר לחץ דם - בצקות

הוספת תגובה

• יתר לחץ דם - בצקות - תגובה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    26/05/2012

בצקות הן תופעות לוואי שכיחות של האמלודיפין.
    אם מפריעות יש היגיון בהחלפת התרופה למשהו אחר.
    הארט הינו תרופה נגד דלקת ובין התופות לוואי שלה, אגירת מים ומלח, עם יכול ת של בצקות ועליה של לחץ הדם. הייתי מתיעץ עם הריומטולוג לבחירת אלטרנטיבה אחרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו