מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ דם?ליאור02/03/2008
האם לחץ דם של 125/90 הוא לחץ דם גבוה?
בדר"כ הסיסטלי שלי מראה על ערכים של 110-130
והדיסטולי על 90
איך מתיחסים ללחץ דם של 110/90?
מה ההפרש שצריך להיות בין מדדידת לחץ דם בשכיבה ל- ישיבה?מה המצב האופטימלי למדידדת לחץ דם : לפני האוכל ?אחרי האוכל?( כמה זמן אחרי האוכל.... האם אוכל הכוונה לארוחה מלאה או מספיקה פרוסת לחם ושתיה?))
מה השעה הרצויה משעות היממה למדידה ?( השעון הביולוגי שלי " דפוק" כך שאין לי שעת יקיצה קבועה )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לליאור
פרופ` אליעזר קליינמן02/03/2008לחץ דם 90 דיאסטולי הינו גבולי. לחץ דם של 110/90 כנראה לא נמדד כראוי משום שההפרש בין הסיסטולה לדיאסטולה אמור להיות גבוה יותר.לא אמורים להיות הפרשים ניכרים בין לחצי דם בישיבה או שכיבה אם הם נמדדים כראוי. על כל פנים, אם הלחצים הנמדדים הם עד 140/90 הם נחשבים לתקינים. אם הלחצים קרובים באופן תדיר לערך הגבוה של 140/90 מדברים על נטיה ליתר לחץ דם הדורשת מעקב ופעולות מונעות כמו פעילות גופנית סדירה, הורדת משקל, הרפית מתחים וכו'.
יש למדוד לחצי דם במצב רגיעה, לא לאחר מאמץ פיזי, ובכלל זה ארוחות כבדות, ולא לאחר או בעת ריגוש נפשי כלשהו. גם מחלה כמו הצטננות, שפעת ואף כאבים עלולים להשפיע על עלית לחץ דם עקב סטרס הנובע מהמחלה הנלווית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשי לחץ דם
שוקי24/12/2008אני בן 48 ,בריא,שוקל 72 גובה 1.72 לא מעשן,אוכל בריא,לפני מס' חודשים באקראי נבדקתי ומצא לחץ דם 140/90 ומאז אני במעקב. לאחרונה הממוצע שלי הוא 150100,בדיקות דם,כליות ועיניים תקינות.שמתי לב כי בשכיבה לחץ הדם הממוצע 135/90. אני חושש להתחיל טיפול תרופתי,כי יתכן ואני עובר שינוי כלשהוא בגופי והתרופה תוריד את הלחץ דםן אך תסתיר את הגורם לכך. 1. מה המשמעות להפרשים בלחצי הדם בשכיבה או בישיבה 2. מה דעתך על הנתונים הנ"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)