טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
לאורך שנים היה לי לחץ דם תקין 80\120 בשנה האחרונה התחלתי פעילות אינטסיבית של ריצה כמעט כל יום במדדיה שיגרתית נמדד לי 70\137 ולאחר מיכן מדדידה חוזרת 70\140
רופא המשפחה ביקש ממני לקנות מד לחץ דם ולבצע מדידות במשך חודש, כאשר אני רוצה למדוד אני בלחץ וזה משפיע משמעותית על המדידה שלי שמגיע גם ל-70\157 ודופק גבוה אם אני מצליח להרגיע את עצמי זה יורד ל-70\135
כמה שאלות:
1. האם ריצה אינטנסיבית יכולה לגרום לעליה סיסטולית בלבד(אקו לב במאמץ הראה שהכל תקין) 2. אך\האם אפשר לנטרל את השפעת הלחץ ממדדי הבדיקה כדי להבין מהו לחץ הדם האמיתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
כל המדידות הן אמיתיות. במשך היום ללחץ הדם תנודות בהתאם לפעילות, לחץ, אכילה, שינה וכו'. רוב מדידות לחץ בדם שמדדת בגדר הנורמה כולל המדידות הדיאסטוליות ועל כן יש רק מקום לעקוב . פעילות גופנית אירובית עשויה להוריד את לחצי הדם..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר