אנלודקס להורדת לחץ דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנלודקס להורדת לחץ דם
    אבי
    04/03/2008

אני בן 54 , בריא לחלוטין, ואני סובל מיל"ד שנים רבות ללא תרופו הוא 150/90 ומגיע לפעמים עד 170/110 . לחץ הדם הוא תורשתי גם מצד האב וגם מצד האם .
    אני מקבל 20 מ"ג אנלדקס ביום להורדת לחץ דם , את התרופה אני לוקח בערב באופן קבוע.
    לחץ הדם שלי עם התרופה בדרך כלל נע בסביבות ל 130/80 ונשאר כך עד שעות הצהריים למחרת.
    לקרת הערב לחץ הדם עולה ל 150/100 .
    בנוסף לאחרונה יש לי עליות חדות לתקופה קצרה ( כמה שעות בלילה או אחרי הצהריים של לחץ הדם שמגיע עד לערכים של 162/109 (בערך פעם בשבועיים)., אני נוטל עוד 10 מ"ג אנלדקס במקרה כזה.
    רציתי לשאול אם לא כדאי לי לחלק את נטילת הכדורים לפעמיים 10 מ"ג מאשר פעם אחת 20 מ"ג.
    והאם העליות הללו שיש לי לאחרונה לא מצריכות העלאה במינון של התרופה.

האם זה בסדר שאני לוקח עוד כדור אנלדקס כשיש לי עליה חדה בלחץ הדם או שאני צריך לקחת תרופה אחרת?
    שאלה נוספת האם אלכוהול ( אני שותה כוסית אחת עד שתיים של וודקה בערב ) משפיע על לחץ הדם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנלודקס להורדת לחץ דם

הוספת תגובה

• תשובה לאבי

פרופ` אליעזר קליינמן
    04/03/2008

אכן כן - טוב יותר לקחת אנלדקס 10 מ"ג פעמיים מאשר 20 מ"ג פעם אחת. ניתן להוסיף מידי פעם עוד כדור אם לחץ הדם אינו מאוזן דיו, ולעיתים יש כמובן צורך בהוספת תרופה באופן קבוע. מאידך, קפיצות חד פעמיות של לחץ הדם אינן צריכות להטריד אותך. הן קורות לכל אדם במצבי לחץ, התרגשות וכד'.
    כוסית אלכוהול יכולה להוריד מעט את לחץ הדם בהיות האלכוהול מרחיב כלי דם, והיא אף מומלצת. היזהר רק מלהגזים בכמות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה. וברשותך שאלה נוספת

אבי
    10/03/2008

האם יש מחקרים מדעיים שמוכיחים את האמונה שמאכלים מסוימים מורידים לחץ דם .
    למשל: שום , שמן זית, משרת עלי זית ? או שאלה רק תרופות סבתא.
    והאם לויטמינים ותוספי תזונה כמו אומגה3 , Q10 ,C , E יש השפעה מוכחת על לחץ דם ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה נוספת לאבי

פרופ` אליעזר קליינמן
    10/03/2008

אכן כן! ישנם מחקרים המעידים על השפעתם המיטיבה של שום, שמן זית ואומגה 3 הן על יתר לחץ דם והן על גורמי סיכון אחרים כמו יתר שומנים בדם ואף מקילים על איזון סוכרת.
    לגבי ויטמינים C ו-E ישנם חילוקי דעות ואף שאלה ידועים כאנטי אוקסידנטים, לא הוכחה חד משמעית השפעתם המיטיבה למניעת מחלות לב וכלי דם. הם אינם מקובלים כבעלי יכולת להוריד לחץ דם.
    Q10 הינו קו-אנזים המצוי בתאי הגוף ורמתו יורדת בשימוש בתרופות מסוג סטטינים להורדת כולסטרול. לפיכך יש שממליצים ליטול אותו יחד עם הסטטינים. חומר זה גם הוא אנטי-אוקסידנט ויש הטוענים כי יש לו אף השפעה מיטיבה בסיוע בנין תאים חדשים ולפיכך ממליצים עליו במקרי נזק משמעותי לשריש הלב, למשל. גם רעיון זה אינו מקובל באופן גורף. ה-Q10 אינו משפיע משמעותית על לחץ הדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי אנלדקס

מיכאל
    03/05/2009

לאחר הפסקת אנלדקס כמה זמן לוקח לגוף להתנקות מהתרופה ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו