תגובה הפרטנסיבית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה הפרטנסיבית
    חיה
    03/12/2012

בת 55 יתר לחץ דם במעקב, נוטלת אמאלו 5 מ"ג לפני השינה. כרגע לחץ הדם לא כל כך מאוזן 145/75 במנוחה . במסגרת בדיקת ארגומטריה הופסקה הבדיקה לאחר 2.5 דקות עקב תגובה הפרטנסיבית. הדופק היגיע ל-136 82% מדופק מרבי. לחץ הדם היה 240/60 עומס מרבי 4.6. mets . יש לציין שאני צועדת כל בוקר צעידה ברמה מאמץ בינונית במשך שעה , בלי להרגיש בכלום, בלי כאב או מאמץ מיוחד או קוצר נשימה וגם עולה במדרגות בלי קוצר נשימה. בבדיקת אקו לב במאמץ שהיה לפני שנה וחצי היה תקין לחלוטין וכתוב בו שאני בכושר טוב, גם הולטר שהתבצע לפני שנה היה תקין. כל בדיקות הדם תקינות.
    השאלה- האם התופעה מסוכנת ? האם אני יכולה להמשיך לצעוד ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תגובה הפרטנסיבית

הוספת תגובה

• תגובה הפרטנסיבית - תגובה

פרופ` אליעזר קליינמן
    03/12/2012

יש מקום לאזן את הלחץ הגבוה בתוספת תרופתית קלה כמו תרופה משתנת. המשיכי בפעילות סדירה כפי שאת נוהגת. כושר גופני בהחלט שומר ואף מוריד את לחץ הדם. אם טרם עשית, כדאי לבקש הפניה לבדיקת ניטור לחץ דם ליממה ("הולטר לחץ דם") אף לפני נסיון לתוספת תרופתית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לגבי התגובה ההפרטנסיבית

חיה
    03/12/2012

לגבי טיפול באיזון ערכי לחץ הדם במנוחה אתייעץ עם הרופא להוספת תרופה, אבל בינתיים האם הפעילות הגופנית של ההליכה במאמץ בינוני כל יום לא תגרום למצב מסוכן של לחץ דם גבוה למשך זמן ממושך? הרי בגלל זה הפסיקו לי את בדיקת הארגומטריה?
    האם התגובה מסוכנת? הרי בגלל זה בדיקת המאמץ הופסקה לאחר זמן קצר 2.5 דקות כי לחץ הדם הסיסטולי עלה בקיצוניות ל-240 והדיאסטולי ירד ל- 60
    . אני בזמן ההלכה בכלל לא הרגשתי בזה וגם בזמן הבדיקה מאוד הופתעתי. יש לציין שלאחר מנוחה קצרה של דקה לחץ הדם ירד ל170

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו