לחץ דם?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ דם?
    שי
    05/12/2012

שלום לכם פורום נכבד! בת 37 , נוטלת ציפרלקס מזה 3 שנים וסימבסטטין. לפני כ 9 חודשים התחילו לי כאבי ראש וסחרחורות. אני "החלטתי" שיש לי לחץ דם גבוה. הבעיה שכל פעם שאני הולכת למדוד לחצי דם אני בפאניקה ומתקבלים ערכים של עד 160/90. אני פוחדת פחד מוות ממכשיר דיגיטלי ולא מיידני-כנראה בגלל המספרים. לכן אני חושבת שלרכוש מכשיר לחץ דם ולמדוד בבית יהיה בשבילי עינוי. לפני יומיים נמדד אצל נוירולוג במכשיר דיגיטלי 192/116 וכעבור החלפה של מכשיר במדידה ידנית (כאשר פחות מ 2 דקות ממדידה למדידה) התקבל 150/80 . שסיפרתי את הנ"ל לפסיכיאטרית שלי טענה שזוהי תגובה של חרדה. האם יכולה החרדה להרקיע שחקים כך? הנוירולוג היציע לי לקחת פרולול ואני מפחדת שבמידה שאין מצב חריג הוא יכול להשפיע לרעה כמו להוריד יותר מידי דופק או להוריד לחץ דם מידי נמוך ואז אני אתעלף.דבר נוסף כחלק מברור של כאבי הראש והסחרחורות נמצא שיש לי כאבי שריר הטרפזיוס ויישור יתר בצוואר.כאבי הראש הם יום-יומייים .עשיתי בדיקות של הולטר לב ובדיקת מאמץ לפני כשנה והם ב"ה תקינים מ ה אני יכולה עוד לעשות לברור ובבקשה בלי ניטור של לחץ דם כי זו משימה שאני לא אוכל לעמוד בפניה. ולדעתך האם המקור חייב להיות לחץ הדם? סליחה מראש על אורך הפניה ותודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם?

הוספת תגובה

• לחץ דם? - תגובה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    08/12/2012

הבדיקה הטובה ביותר במצבך היום הינה בדיקת ניטור לחץ דם אמבולטורי עם מכשיר אוטומטי (הולטר של לחץ דם). נמצא בסל ואמור להכריע אם יש לך לחץ דם גבוה או תגובות של חרדה עם עליה של הערכים באופן זמני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו