מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ דם - בן 28בני21/01/2013
שלום רב,
לאחרונה התגלה אצלי לחץ דם גבוה, והייתי מעוניין לקבל חוות דעת שניה אם אפשר באתר.
אני בן 28 לא מעשן, בריא בדרך כלל, ודי לא עושה ספורט ומול המחשב כל היום (עובד בהייטק) - למרות שנרשמתי ל10 ק"מ למרתון תל אביב במרץ.
הייתי לפני חצי שנה בהולטר לחץ דם ולפני חודש שוב והאחרון הראה על:
לחץ דם ממוצע ב-24 שעות 145/83
ביום: 149/87
בלילה: 130/65
הייתי בבדיקת עיינים, US דופלר עורקי כליות, US כליות ודרכי השתן ואקו דופלר של הלב והכל נמצא תקין + בדיקות דם שרק "חומצת שתן של 7.25 במקצת מעל התקין".
הרופא המליץ לי להתחיל לקחת תרופה יומית ENALAPRIL של 10 מ"ג ולעשות הולטר לחץ דם שוב בעוד 3-4 חודשים.
השאלה כזאת... האם כדי להתחיל לקחת כדורים... אני יודע שהרופא המליץ אבל אני רק בן 28 וכבר להיות על כדורים?? (לשני ההורים שלי יש לחץ דם אבל מגיל מאוחר...)
ומה יכולות להיות ההשפעות של הכדורים האלה לטווח הארוך?
תודה על התשובה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם - בן 28 - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי22/01/2013לחץ הדם שלך גבוה ויש להוריד אותו על מנת להוריד את הסיכון של מחלות כלי דם, לב ומח.
מצטרף לדעה שיש לטפל תרופתית והטיפול המומלץ מצוין.
כמו לכל תרופה יש סיכוי של תופעות לוואי אך במיעוט המקרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)