מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ דם גבוהיונית15/03/2008
שלום,
אני בת 45 עם לחץ דם גבוה.סובלת מעודף משקל וכושר ירוד. כנראה שגם גיל המעבר כבר הופיע , כי
המחזור לא סדיר וה- FSH שלי הוא 12.20. כמו כן סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס ונוטלת
אלטרוקסין 150 מ"ג ליום.
לגבי לחץ הדם - נוטלת לופרסור אורוס 190 כל יום וכן 1/2 כדור דיזיתאוזיד.
יש לי מדי פעם דופק מהיר מאוד ופעם בכמה שבועות קפיצה בלחץ הדם 180/102.
הקפיצה מגיעה ללא הסבר, אין שום דבר מקדים, אני מרגישה לא טוב : קור פנימי, חולשה לחץ בחזה, ואז כשאני מודדת - הלחץ דם בשמים והדופק מאד גבוה.
רופא המשפחה שלי טוען שאני בחרדות ונתן לי רסיטל. הכדור עשה לי לא טוב. רופאת משפחה שטיפלה בי עקב אחת מהקפיצות נתנה לי קלמנרבין להרגעה, מה שגם לא עשה לי טוב. רציתי לציין גם שכל יום אני נוטלת לפני השינה ואבן. למרות הואבן אינני ישנה כל-כך טוב.
אני חושבת שהטיפול שאני מקבלת אינו מתאים ואינו נכון. אני מאד מתוסכלת מכך שאיני מאוזנת
והעליות האלה בל"ד מאד מפחידות אותי.
האם ניתן לעשות משהו שונה על מנת להגיע לאיזון?
תודה,
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללילך
פרופ` אליעזר קליינמן16/03/2008אינני יודע איזה בירור עברת עד כה, אך על פי התיאור שלך יש בהחלט מקום לבירור יסודי של מקור אפשרי למכלול תלונותיך כמו, למשל, גידול מפריש נור-אדרנלין הקרוי פיאוכרומוציטומה או מסוג אחר הקרוי קרצינואיד. בירור כזה נעשה על ידי איסוף שתן ליממה, רצוי בעת הקף של יתר לחץ דם גבוה או קצב לב מהיר, אם ניתן. רצוי גם לברר אפשרות של היצרויות כלי דם בכליה. בירור כזה נעשה בדר"כ במכון ליתר לחץ דם. רצוי שתבקשי מרופא המשפחה הפניה כזאת אם טרם קבלת. במידה וכל האפשרויות הללו יישללו או כבר נשללו, יש בהחלט מקום לאיזון משופר תרופתי של לחץ הדם, כמובן תוך אימוץ אורח חיים בריא שיכלול פעילות גופנית סדירה וירידה במשקל עם דיאטה מאוזנת מתאימה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)