יל"ד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יל"ד
    ביבי
    23/03/2008

שלום, מזה כמה חודשים שאני סובלת מלחץ דם גבוהה ודופק מהיר אני מטופלת ע"י נורמיטן ואנאלדקס.בשתי ההריונות שלי סבלתי מרעלת הריון האם יש קשר? למרות שאני לוקחת תרופות עדיין היום כל 4 ימים יש לי שוב קפיצה בלחץ דם למדדים כגון 145/75 או 140/90. בשבוע שעבר עשיתי בדיקת מאמץ התחלתי מ125 דופק והגעתי תוך 7 דקות ל - 179 ולא הייתי מסוגלת להמשיך יותר הרגשתי לחץ החזה וסחרחורות לחץ הדם הגיע ל 140/90 עדיין לא קיבלתי את התשובות מהקרדיולוגית והייתי מעוניינת בחוות דעתך לבדיקת המאמץ. חשוב לי לציין שאני כבת 30 ומנהלת אורח חיים בריא וספורטיבי. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יל"ד

הוספת תגובה

• תשובה לביבי

פרופ` אליעזר קליינמן
    23/03/2008

יש קשר בין לחץ דם גבוה לרעלת הריון, אם כי לא בהכרח. אין לי דרך לחוות דעה על בדיקת המאמץ בלי לראות אותה. לפי התאור שלך לא נראה שיש משהו יוצא דופן, ומה שאת מתארת יכול להתאים לתגובת הלב במאמץ לאחר הפסקת נורמיטן שהיית רגילה אליו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו