הבהרה לגבי ל"ד + רקע משפחתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבהרה לגבי ל"ד + רקע משפחתי
    דני
    26/03/2008

פרופ' שלום
    בהמשך לשאלתי על לחץ דם.*
    שכחתי( או רציתי לשכוח.....)
    ציינתי שממוצע המדדים שלי הוא120/90....130/90
    הרגעת אותי במתן התשובה !
    אלה מה....?לא ציינתי שאני בעל D-N-A..."משובח"....."קיבלתי" כמה מתנות מההורים. אני בעל כולסטרול גבוה ובעל טרגליצרידים גבוהים( גם האבא והאמא הם בעתודת - לחצי הדם וערכי כולסטרול גבוהים שמאוזנים ע"י תרופות לאיזון
    בנוסף שניהם לקו באירוע לבבי !!!
    חשוב לי לציין שמזה כ- 17 שנה לא נגעתי בכל כדור "כימי"...כולל לא אקמול( כמו שאני מכיר את עצמי לא אגע בכל כדור שהוא אלה אם נשקפת לי סכנת חיים מיידית בלבד!!!)
    פה ושם איזה צמחי מרפא בחליטה

א-לאור הנתונים הנוספים שרשמתי ...האם אני עדיין יכול להיות במעקב בלבד?
    ב- האם לאחד שהוא בעל כמה מוקדי סיכון ( מעל 2) הייתי מתחיל טיפול תרופתי ע"פ שלחץ הדם שלו גבולי?
    ג- לאחרונה שמתי לב שמדידות שאני עושה במצב רגוע ועם שרירים רפויים ושליטה על קצה הנשימה ..ערכי ה-systolic שלי יורדים עד ל- ... 110..... ערכי ה-diastolic נשארים כמעט ללא שינוי
    87-90
    מדוע קשה יותר להוריד את ערכי ה-diastolic?
    ד-איך מתיחסים למדד שההפרש בין ה-systolic ל-diastolic הוא 20-25( 115/90 110/90?
    ( אני יודע!!!!! רופאים לא נותנים קרדיט לברנש שהוא לא MD שהוא אכן ביצע מדידה נכונה
    שימשתי כחובש קרבי במיל' מעל 25 שנה ויצא לי לבצע כמה מאות מדידות

*מקווה שלא הכבדתי בשאלותי
    ומקווה לתשובת הרגעה סופית
    בתודה מראש
    דני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה נשלחה

פרופ` אליעזר קליינמן
    28/03/2008

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו