מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ דם גבוההקובי19/12/2013
אני כותב את מילותיי כאן לאחר שהסתבר לי שמהיום אני שייך לאכלוסיה של האנשים עם לחץ דם גבוהה.
אני בן 38 , הרופאה שלי ביקשה שאני יעשה ניתור לחץ דם, שבו התברר שיש לי לחץ דם ביום 155/98 ובלילה 122/70.
אני במקרה בתקופה האחרונה שמעתי בחדשות, שהמדדים של 120/80 כבר לא נכונים ו ישנם מדדים אחרים טיפה יותר גבוהים (אני חושב 140/95 או 135/90 לא זוכר בדיוק)
השאלה שלי האם כדי לקחת כדורים מעכשיו ואז להיות כבול לכל החיים , או פשוט להתחיל לעשות דיאטה (שכחתי לציין גובהי 185 משקלי 112) , לעשן פחות (מעשן בממוצע 8 סיגריות ביום)
אני שואל זאת מיכון שאני מבין שאני מאוד גבולי ולא כמו שהרופאה מתארת זאת,
ואני רואה שבלילה הלחץ שלי תקין.
אני חושב שבמידה ויש בעיה בלחץ דם הבעיה אמורה להיות לכל תקופת היום, מה שמציין שביום כאשר אני בעבודה (עבודה בלחץ ) טבעי שהלחץ דם יעלה.
אני אודה לך אל תשובתך, כי ברגע זה אני מאוד מתלבט האם להתחיל לקחת את התרופה
או לא.
בתודה מראש
קובי הרשקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוהה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי19/12/2013יש לך יתר לחץ דם. שלחצי הדם בלילה נמוכים יותר יש משמעות בגלל שאכן באופן נורמלי ערכי לחץ הדם אמורים לרדת בעת השינה. לחץ הדם הגבוה אינו קשור עם העבודה או עם רמת הרוגז בשעות הפעילות.
ערך המטרה של הטיפול לא השתנה בשביל אנשים שאין גורמי סיכון אחרים וממשיך להיות מתחת ל- 140/90.
אם תגיע רק עם דיאטה ומאמץ גופני או תהיה זקוק לתרופות, הזמן יגיד.
אגב, כדאי להפסיק לעשן לגמרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ דם גבוהה
קובי19/12/2013כלומר מה שאתה אומר שכדי שאני אתחיל עם הטיפול התרופתי, ולראות בהמשך כמובן ע"י בדיקות לחץ דם קבועות שאני אבצע למשך התקופה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ דם גבוהה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי19/12/2013המשמעות הינה שיש להוריד את לחץ הדם שלך עם טיפול תרופתי או בדרכים אחרות.
אם תתחיל טיפול, ובהמשך תרד במשקל אולי אפשר יהיה להוריד את מינון התרופה או להפסיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)