מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ דם גבוה?ניר13/01/2014
שלום רב,
אני בן 17 ולאחר מספר בדיקות שגרתיות בבית חולים שבה נמדד לי הלחץ דם, הרופא המליץ שאני אבדוק את הלחץ דם שלי במשך שבוע שלם (כל יום) וארשום ואחזור אליו שנית מכיוון שהלחץ דם שלי גבוה מאוד לגילי.
אני סובל מכאבי ראש בלתי פוסקים המלווים בתחושת שריפה בעיניים וכאבים מידי פעם חזקים באזור של העין, כאבים אלו בדרך כלל בשעות הצהריים-ערב.
היום התחלתי לבדוק את הלחץ דם בבדיקה ביתית והראה כי הדופק 81 והלחץ דם 92\114 האם זה לחץ דם גבוה? מהו הממוצע והלחץ דם התקין שאמור להיות בגילי? (הטווח)
תודה רבה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה? - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי14/01/2014לחץ דם דיאסטולי מעל 90 הינו גבוה לכל גיל.
עיקרונית לחץ הדם בגיל 17 אמור להיות הרבה פחות.
לא בטוח שכאבי הראש קשורים ללחץ הדם.
לא כתבת אם יש עודף משקל, לוקח תרופות כלשהן או יש סיפור משפחתי.
הרופא שלך צודק, יש להמשיך למדוד ואפילו לעשות בדיקת ניטור 24 שעות עם מכשיר אוטומטי על מנת לגלות מה קורה במשך כל היממה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ דם גבוה? - תגובה
הרופא שלך צודק, יש להמשיך למדוד ואפילו לעשות בדיקת ניטור 24 שעות עם מכשיר אוטומטי על מנת לגלות מה קורה במשך כל היממה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ דם - שאלה נוספת
ניר14/01/2014ראשית, תודה רבה על התשובה. עזרת לי מאד.
אציין מספר פרטים נוספים: הגובה שלי 165, משקל 55 קילו. יש במשפחתי סכרת וסובלים מלחץ דם (אבל לא בגיל הזה....)
בימים האחרונים בדקתי את הלחץ דם והינה התוצאות:
בוקר- 92\114 דופק 81
צהריים- 82\124 דופק 64
ערב- 71\135 דופק 65
בוקר- 72\123 דופק 83
ערב- 51\122 דופק 69
למה צריך לשים לב לפי התוצאות הללו? נקודת אזהרה?
כמובן שאמשיך לבדוק את הלחץ דם בשבוע הקרוב ואקבע תור לרופא.
השאלה שלי האם יש חשש? האם לפי הבדיקות המצוינות של הלחץ דם הלחץ דם שלי גבוה? נמוך? מהו הלחץ דם התקין לגיל שלי?
אציין כי אני סובל מסחרחורות רבות כאשר אני עולה במדרגות או יורד אני חש מעין סחרחורת וקורה שלפעמים נפלתי עקב הסחרחורת, שאני שוכב על הספה או במיטה וקם אני מרגיש מעין חולשה ותחושה של חום כזה בגוף ואני נאלץ להתיישב למספר שניות ארוכות שתעבור הרגשה זו. האם זה נובע מלחץ דם?
תודה רבה והמשך ערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ דם - שאלה נוספת - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי16/01/2014כאמור, לחצי הדם שלך יחסית גבוהים לגיל שלך. היתי עושה בדיקת ניטור לחץ הדם במשך 24 שעות עם מכשיר אוטומטי. לא מאמין בכל זאת שלחצי הדם הנ"ל גורמים לתלונותיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ דם גבוה? - תגובה
הרופא שלך צודק, יש להמשיך למדוד ואפילו לעשות בדיקת ניטור 24 שעות עם מכשיר אוטומטי על מנת לגלות מה קורה במשך כל היממה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ דם גבוה? - תגובה
הרופא שלך צודק, יש להמשיך למדוד ואפילו לעשות בדיקת ניטור 24 שעות עם מכשיר אוטומטי על מנת לגלות מה קורה במשך כל היממה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)