טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום ד"ר כבר שמתי לב לא פעם שאחרי שנת צהריים טובה לחץ הדם שלי גבוה בסביבות 170 או 160 סיסטולי. קראתי שממליצים על שנת צהריים כדי להוריד את לחץ הדם. יש לי תסמונת החלוק הלבן ולכן הרופא ביקש ממני למדוד בבית. בחודש האחרון, היו לי ערכים באיזור 130. לעיתים רחוקות 150 במדידות ראשונות ואח"כ ירדו הערכים. אחרי פעילות גופנית איזור 110. היום שבת ישנתי שנת צהריים מצוינת ואח"כ הרגשתי מין חום כזה בראש. מדדתי והערכים הם בין 150 ל170 סיסטולי. במקרה יש לי גם חום הערב וצמרמורות והדופק שלי מהיר, אבל שמתי לב לתופעה הזאת לא פעם. האם יש לזה הסבר כלשהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לחץ הדם בדרך כלל יורד בעת שינה, אבל עולה כאשר אנחנו מתעוררים. הדרך היחידה לדעת מה קורה הינה מדידה תוך כדי שינה או ע"י מישהו אחר או עם מכשיר אוטומטי בניטור של 24 שעות. כמובן שאין להסיק מסקנות על מדידות שנעשו בעת מחלת חום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר