טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני סובלת כבר חודשיים מיתר לחץ דם שהתחיל בערכים של 220 על 115 ועומד עתה על 130 על 86 בערך. כאשר אני מקבלת כל בוקר אקספורג. נודע לי שאסור לאכול אשכוליות ופומלות כאשר נמצאים תחת התרופה. האם זה נכון? ואם כן, האם גם ריבה מקליפות פומלה אסורה? הדבר אינו רשום בהוראות התרופה והרופא לא אמר לי כלום על כך. אודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
הסוגייה לא ברורה עד הסוף. בקספורג' יש שילוב של 2 תרופות, AMLODIPINE ו- VALSARTAN. בעבודות שנעשו במתנדבים בריאים יש דווח על שינוי קטן ברמת ה- AMLODIPINE עם שתיית מיץ אשכוליות. הסטייה היתה עד 15%. גם יש עבדות שלא מצאו כל הבדל. קיימת הזהרה רק באלון הקנדי של התרופה. עם לחצי הדם שאת מתארת, לא רואה בעיה בהמשך נטילת התרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר