מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ דם שעלה באמצע החייםעמוס11/03/2014
בס"ד
שלום.
שמי עמוס, ואני בן 40 ואיש קבע.
לפני כשלושה שבועות הרגשתי לחצים בחזה שמאל והגעתי לביקור רופא.
שם נמדד לי לחץ דם 150/110. מאז ומתמיד אני על סביבות 120/90.
קיבלתי הפניה למיון ואחרי בדיקת דם וא.ק.ג נישלחתי חזרה לביתי ללא ממצאים.
ביצעתי גם אקו לב. התוצאות הרשמיות אמורות להגיע בעוד כשבוע, אך הטכנאי אמר שהוא לא רואה משהו לא תקין.
מאז , כבר שלושה שבועות אני סביב 150/100.
בדיקות דם מלפני כשלושה חודשים לא מראים בעיית כולסטרול או בעיה אחרת.
הגובה שלי 166 ואני שוקל 75.
רופא היחידה מכוון ללחץ נפשי ממקום העבודה או הבית.
אמנם היה לחץ משימות בעבודה לאחרונה, אך גם בעבר התמודדתי עם לחצים כאלו ללא ממצאים קרדיולוגים.
כרגע הוא נתן לי לקחת כדור VABEN להורדת המתח ואני לוקח כדור אחד בלבד לפני השינה.
מס' שאלות אם אפשר:
1. האם להיות קבוע עם לחץ דם כזה יכול לגרום בעיה פנימית בגוף?
2. האם כדאי לפנות באופן יזום לרופא מומחה כלשהו? יש לי הזכות.
תודה רבה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם שעלה באמצע החיים - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי12/03/2014אם יש לחץ דם גבוה באופן עקבי יש מקום לטיפול, יתכן תרופתי, לצורך הורדת הסיכון של מחלות לב, כליות ואירוע מוחי.
היות ואני מתמודדים כל יום עם מתחים , עבודות ומשימות, לחץ הדם אמור להיות בגדר הנורמה גם במצבים האלה. ולא, גם כך יש מקום לטיפול.
אפשר לפנות לנפרולוג לטיפול ביתר לחץ דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)