מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מדידות לח"דרחל09/05/2014
שלום
בן 40 (ללא סוכרת, לא מעשן, יש עודף משקל)
במדידות לח"ד במרפאה היו לי ערכים גבוליים או מעט גבוהים, לפעמים זה ירד לאחר כמה מדידות.
נשלחתי לבצע הולטר 24 שעות (לפני חצי שנה), ובלילה הלחץ דם שלי היה תקין, ביום היה קצת פחות טוב, גבולי.
אני אמור לחזור לביקורת, אך רציתי לדעת איך אפשר למדוד בבית לחץ דם בצורה שתתן אינדיקציה כמו הולטר 24 שעות?
החשש שלי שהתוצאות הגבוליות ביום היו כתוצאה מלחץ מהמדידה, כלומר במקרה שלי אני לא בטוח שהולטר 24 שעות מנטרל את תסמונת החלוק הלבן, כך שאולי זה לא משקף נכון את המצב.
בכל פעם שהמכשיר התחיל לנפח זה הקפיץ אותי, ואם הייתי בחברת אנשים אז בכלל זה הלחיץ אותי (בכל זאת זה מרעיש).
(לציין שאני גם כך סובל מחרדות ומקבל לוסטרל, אך כנראה שזה לא משפיע עד כדי כך).
אשמח לקבל הכוונה איך לבצע מדידות בבית שישקפו כמה שיותר באובייקטיביות את הלחץ דם שלי.
כל איזה תקופה למדוד? במשך כמה ימים? באיזה חלקים של היום? האם צריך באותה שעה כל פעם?
וכמה מדידות בכל פעם ? (זה נוטה לשחק אצלי במדידות)
לצייין שאני הולך לישון בסביבות 3 + בלילה, וקם בהתאם, כך ששעות השינה והקימה שלי קצת שונות.
תודה רבה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדידות לח"ד - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי17/05/2014אפשר לעשות ניטור ביתי של לחץ הדם, עם מדידות עצמיות בשעות שונות לאורך היממה.
אם תעשה בדיקה עצמית של לחץ הדם 3פעמים בשבוע במשך 3 שבועות, לרופא יהיה כלי כדי להחליט אם ההולטר נחוץ או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)