מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הבדלי מדידה:שכיבה/ישיבהאבי10/04/2008
אצלי התופעה של שינויי מדדים בין שכיבה לישיבה באותו-זמן !!!( שלא במאמץ-- ללא מתחים ו- שעה וחצי לאחר אוכל קל..)הם מוזרים.........עד מוזרים מאוד
הן בשכיבה והן בישיבה ערכי ה-דיאסטולי לא עוברים את ה-135
בשכיבה - 110-117( בדיקה ללא מאמץ ללא מתח)
בישיבה 115-135
דיאסטולי בשכיבה *75-85( בדיקה ללא מאמץ ללא מתח)
דיאסטולי בישיבה **85-95
(** רק ש-אני נמצא:במצבי מתח/חרדה ובודק את מצב לחץ הדם אני תמיד!!!! אראה שהדיאסטולי קופץ לערכים של 90-95 ....והסיסטולי 120-135........בדיקה בשכיבה )
השאלות שמטרידות אותי הן:
1- במדידות שכיבה אני במצב מעולה.............מדידות ישיבה אני עם מספרים לא סימפטים
האם אני נקרא חולה לחץ דם?
2-מדוע במצבי לחץ/מתח הדיאסטולי קופץ לי יותר מאשר ה-סיסטולי( ב- %)
מה זה אומר?
* אם אכן תאשר/ו לי להבדק כל פעם במצבי שכיבה אני חותם על המשך אותם ערכים!!!
נ.ב...........הן בבדיקה ביתית והן בבדיקה ב- קופ"ח הערכים הם כמעט אותם ערכים
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבי
פרופ` אליעזר קליינמן10/04/2008הנך מתאר תופעה נורמלית לגמרי. המדידות הן בגדר הנורמה למעט לחץ דם דיאסטולי בישיבה שנוטה להיות גבולי ולכן רצוי מעקב.
במצבי מתח וחרדה נוטה לחץ הדם לעלות כתגובה פיזיולוגית נורמלית, ולפעמים לערכים גבוהים יותר ממה שהנך מתאר, לפיכך אתה יכול להיות רגוע .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)